Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W ogródku Iwony 20:17, 12 maj 2014

Do góry
Obfociłam ją ze wszystkich możliwych stron, kto wie, kiedy znów zakwitnie?

Ogród na torfowisku 20:14, 12 maj 2014

Do góry

Szałwia, trzmielina i dereń midwinter fire oraz polar bear czekają cierpliwie na swój czas i miejsce (trochę poczekają ponieważ koncepcje mi się zmieniają)

Bukszpany i jabłonki

Plan na jabłonki jest, zostaną rozpięte w szpaler stworzą ażurową przesłonę placu zabaw musze się tylko zastanowić czy wystraczą dwie, czy może zaszaleć i posadzić 5?

Ta rabata tylko w dniu dzisiejszym
W ogródku Iwony 20:12, 12 maj 2014

Do góry
Dzisiaj świeże zdjęcia ze spaceru między jednym deszczem a drugim.

Wisteria kwitnie, ale ma już dużo liści i trzeba zaglądać od spodu żeby zobaczyć kwiaty.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:11, 12 maj 2014

Do góry
Krakus napisał(a)
Witam,
Jak zawsze cudowny spektakl
Jak byś robiła koleną wycieczkę z aparatem po swoim ogrodzie czy mogłabyś mi sfotografować twoją trzmielinę? jakoś jej nie moge wypatrzeć na zdjęciach, które wstawiałaś ostanio. Co ile sadziłaś żeby dywanik zrobić z trzmieliny i kiedy i jak ją przycinasz żeby nie rosła do góry tylko się kładła po ziemi?

Pozdrawiam

pierwsza fotka jest z 23.04.2013, widać mniej więcej co ile są sadzone trzmieliny

ta jest z przed kilku dni, nie mam innej porównawczej, trzmielina do cięcia jest ale nie mam kiedy się zabrać bo albo mam inne zajęcie albo pada...

tnę bardzo spontanicznie, nie mam terminów, widzę że wystaje to przycinam
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 20:10, 12 maj 2014

Do góry
Kasik napisał(a)
A pozostałe - z dodatkiem tawuły golden-princess znajdą miejsce po prawej stronie ścieżki.

bardzo podobaja mi sie kolory
pomaranczowy i rude brązy

wiec bardzo ladna rabatka
Rododendronowy ogród II. 20:07, 12 maj 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Ostatni z moich NN...... dużo jaśniejszy od Alreda ... jak coś ci wpadnie do głowy to pisz.. próbuję poszperać w http://www.hirsutum.info/rhododendron/hybrids/index.php?start=S&offset=1050... ale tu jest tego tyle i takie podobne..

Ania odwołuję grandiflorę to Blutopia.
Ogród to życie 20:07, 12 maj 2014

Do góry
ModraSowa napisał(a)
Miedzy deszczami, udało mi się zrobić kilka zdjęć.
Na początek ścieżka prowadząca od furtki do ganku, po bokach żywopłot z ligustru i schody z kamienia.
Zywopłot ma w przyszłości pełnić głównie rolę przeszkody dla psa. Uwielbia ten ogródek frontowy i wszystkie różności znalezione na działce wystawiała tu na widok publiczny . Musieliśmy jej zamknąć tą bawialnię.Narazie jest jeszcze siatka ale liczę że za trzy lata...Ligustr naprawdę szybko rośnie. Jeszcze raz dziękuję Joasi że mnie przekonała.

I w wersji"deszczowej".Płyty będą impregnowane,tak żeby wyglądały w ten sposób

Aniu,
bardzo cieszy taki widok. Elegancko to wszystko wyszło, a z ligustru będziesz bardzo zadowolona. Jak będziecie go regularnie ciąć to szybko się zagęści i będzie dla psa świetną barierą.
pozdrawiam
Moja bajka 20:05, 12 maj 2014

Do góry
W przerwie między jedną ulewą, a drugą wyskoczyłam do ogródka na małą sesję I nawet kilka promieni słonka udało się złapać Dziś odcinek pt Moje kochane funkie
Blaski i cienie nowego życia 20:03, 12 maj 2014

Do góry
Pojechałam dziś popoł. na rower kilka ulic od swojego domu. Przejeżdżam koło cudownego ogrodu ciekawych form ciętych i spotkałam właściciela, który mnie zaprosił do obejrzenia pozostałej części. Byłam oszołomiona może uda się kiedyś coś pokazać, albo namówię właścicieli na forum
To tylko zeszłoroczna namiastka form w tym roku są inne
a bonsai-e które widziałam były niesamowite

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 20:00, 12 maj 2014

Do góry
Kasik napisał(a)

Siem mnie podoba
Znowu na wsi 19:59, 12 maj 2014

Do góry
Jolu...co to za roślinka za iryskami...z tymi marchewkowymi listkami?

Znowu na wsi 19:58, 12 maj 2014

Do góry

Trawa skoszona, na kanciki czasu zabrakło

I to by było tyle na dzisiaj.
Ogród na torfowisku 19:57, 12 maj 2014

Do góry
Teraz małe przydasie i zakupy jak do tej chwili pierwsze w tym sezonie, obiecuję że nie poprzestanę.

Beczka czeka jeszcze na facelifting ale mimo tego świetnie się prezentuje.

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:57, 12 maj 2014

Do góry
Ja tam mogę oglądać u Ciebie i 100 stron, nie przejmuj się i dawaj dalej...jak tylko czas pozwoli.
I melduję, że w tym roku już Alfred zaczyna. U mnie, tym bardziej u Ciebie może.
To mój Alfred, usunę jak obejrzysz.

Będziesz 24-go u Bogdzi? Chcesz miodunkę, bo dalej nie wiem, nie dotarłam do ostatniego mojego pytania u Ciebie...
Pszczelarnia 19:55, 12 maj 2014

Do góry
admete napisał(a)
No i gdzie te fotki ?

Pozdrawiam

Pełna mobilizacja. I choć nie ma co pokazywać, bo zielsko, przebudowy rabat i inne niedogodności to zrobiłam zdjęć kilka dosłownie, bardzo przypadkowo.
Rzut na rabatkę jednoroczną - powstała na jesieni zeszłego roku. Ta zaś wymaga dopracowania (jabłoń ozdobna - po raz pierwszy zakwitła obficie masą kwiecia - bordowa znalazła właściciela nowego - na jesieni wędrówka ludów). Zwraca uwagę piękny okaz buka purpurowego, 10 lat u nas w ogrodzie.

Takie tulipany zawojowały Ogrodowisko, mam i ja.

I na koniec pomysł na tzw. kompozycję:

Znowu na wsi 19:52, 12 maj 2014

Do góry

Tyły

W drugą stronę

Doniczek już nie ma, kwiatki (brachycome) w ziemi siedzą

Warzywniki w skrzyniach, pojemnikach 19:49, 12 maj 2014

Do góry
Kuklik napisał(a)
Chciałam Wam pokazać moją wersję mini warzywnika w skrzyniach. Świeżutki, skończony trzy dni temu

rewelacja, tam już warzyw nie musi być he he , tak się to slicznie prezentuje
Znowu na wsi 19:45, 12 maj 2014

Do góry

kawałek do zagospodarowania przy tarasie

Trawnik porażka, wymaga wertykulacji a nie mam kiedy jej zrobić. Nawóz posiany źle, wygląda jak biedronka . Oczywiście mam na myśli trawnik, nie nawóz.

Rododendronowy ogród II. 19:44, 12 maj 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Ostatni z moich NN...... dużo jaśniejszy od Alreda ... jak coś ci wpadnie do głowy to pisz.. próbuję poszperać w http://www.hirsutum.info/rhododendron/hybrids/index.php?start=S&offset=1050... ale tu jest tego tyle i takie podobne..

Ania rh na poczatku zawsze sa ciemniejsze a potem jasnieja.Moze byc grandiflorum , może cos innego ale ze względu na dostepnośc na naszym rynku stawiam na grandiflorum choc on jasniejszy mi sie wydaje ale kolor na zdjeciach od oświetlenia zależy więc trudno powiedziec z calą pewnoscia.
Ogród do odświeżenia 19:43, 12 maj 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)
Zdjęcie kopytnika dla Ciebie Julciu
Pieris wprawdzie pomarznięty i nie wygląda zbyt " wyjściowo " no ale trudno.. Mówisz , masz

No liście to on ma ładne....muszę poczytać czy kwitnie, bo nigdy się nad nim nie zastanawiałam......dzięki Elu...a jak szybko rośnie?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies