Szałwia, trzmielina i dereń midwinter fire oraz polar bear czekają cierpliwie na swój czas i miejsce (trochę poczekają ponieważ koncepcje mi się zmieniają)
Bukszpany i jabłonki
Plan na jabłonki jest, zostaną rozpięte w szpaler stworzą ażurową przesłonę placu zabaw musze się tylko zastanowić czy wystraczą dwie, czy może zaszaleć i posadzić 5?
pierwsza fotka jest z 23.04.2013, widać mniej więcej co ile są sadzone trzmieliny
ta jest z przed kilku dni, nie mam innej porównawczej, trzmielina do cięcia jest ale nie mam kiedy się zabrać bo albo mam inne zajęcie albo pada...
tnę bardzo spontanicznie, nie mam terminów, widzę że wystaje to przycinam
Aniu,
bardzo cieszy taki widok. Elegancko to wszystko wyszło, a z ligustru będziesz bardzo zadowolona. Jak będziecie go regularnie ciąć to szybko się zagęści i będzie dla psa świetną barierą.
pozdrawiam
W przerwie między jedną ulewą, a drugą wyskoczyłam do ogródka na małą sesję I nawet kilka promieni słonka udało się złapać Dziś odcinek pt Moje kochane funkie
Pojechałam dziś popoł. na rower kilka ulic od swojego domu. Przejeżdżam koło cudownego ogrodu ciekawych form ciętych i spotkałam właściciela, który mnie zaprosił do obejrzenia pozostałej części. Byłam oszołomiona może uda się kiedyś coś pokazać, albo namówię właścicieli na forum
To tylko zeszłoroczna namiastka form w tym roku są inne
a bonsai-e które widziałam były niesamowite
Ja tam mogę oglądać u Ciebie i 100 stron, nie przejmuj się i dawaj dalej...jak tylko czas pozwoli.
I melduję, że w tym roku już Alfred zaczyna. U mnie, tym bardziej u Ciebie może.
To mój Alfred, usunę jak obejrzysz.
Będziesz 24-go u Bogdzi? Chcesz miodunkę, bo dalej nie wiem, nie dotarłam do ostatniego mojego pytania u Ciebie...
Pełna mobilizacja. I choć nie ma co pokazywać, bo zielsko, przebudowy rabat i inne niedogodności to zrobiłam zdjęć kilka dosłownie, bardzo przypadkowo.
Rzut na rabatkę jednoroczną - powstała na jesieni zeszłego roku. Ta zaś wymaga dopracowania (jabłoń ozdobna - po raz pierwszy zakwitła obficie masą kwiecia - bordowa znalazła właściciela nowego - na jesieni wędrówka ludów). Zwraca uwagę piękny okaz buka purpurowego, 10 lat u nas w ogrodzie.
Takie tulipany zawojowały Ogrodowisko, mam i ja.
I na koniec pomysł na tzw. kompozycję:
Trawnik porażka, wymaga wertykulacji a nie mam kiedy jej zrobić. Nawóz posiany źle, wygląda jak biedronka . Oczywiście mam na myśli trawnik, nie nawóz.
Ania rh na poczatku zawsze sa ciemniejsze a potem jasnieja.Moze byc grandiflorum , może cos innego ale ze względu na dostepnośc na naszym rynku stawiam na grandiflorum choc on jasniejszy mi sie wydaje ale kolor na zdjeciach od oświetlenia zależy więc trudno powiedziec z calą pewnoscia.