Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

barbara_kraj... 00:35, 08 cze 2014

Dla Ani Monte

Kwiaty przekwitają już, dlatego taka marna fotka.
barbara_kraj... 00:39, 08 cze 2014

agatanowa napisał(a)

o jak ładnie i plamami pomalowane

moje młode ostróżki cześciwo wiatr powywalał, musze popodwiazywać

Agatko dzięki

Ostróżki bardzo kruche są i podatne na wyleganie. Ja podwiązuję je jak tylko osiągną jakieś 60 - 70 cm wysokości
barbara_kraj... 00:41, 08 cze 2014

weronika77 napisał(a)
Dziękuję Basiu za instrukcję mnożenia rutewki. Do Luisy też mam słabość za zapach i urodę.

Weroniko, zajrzyj do Vivy, tam toczy się dyskusja na ten temat
monteverde 00:43, 08 cze 2014

barbara_krajewska napisał(a)
Dla Ani Monte

Kwiaty przekwitają już, dlatego taka marna fotka.

śliczne kwiatki dziękuję Moja Mount Shasta jeszcze w pąkach Basiu a po kwitnieniu na ile podcinasz Louise Odier?
barbara_kraj... 00:52, 08 cze 2014

jotka napisał(a)
Basiu obejrzałam spóźnialskie irysy - piękne. No i oczywiście goździki i różnorodność żurawek. Jaszczurek masz sporo, ładne, ale jakoś ich Tobie nie zazdroszczę. U mnie dziś prawie święto, bo Marek zabiera mnie na działkę
Pogoda sprzyja i kondycja też

Tobie też wykorzystania weekendu na łonie przyrody

Świetnie! Piękna pogoda wypoczynkowi będzie sprzyjać. Obejrzysz sobie roślinki, obwąchasz kwiatki i na pewno fotek mnóstwo zrobisz

A wiesz, że tak jak Ty kiedyś, miałam nieproszonego gościa, któremu moja róża się spodobała. Mnie na zdjęciu jeno została

Weekend będę miała i pracowity, i miły, bo w jeden dzień działka, a w drugi spotkanie rodzinne

Ja za gadami też nie przepadam, ale jaszczurki są sympatyczne, pożyteczne i niegroźne. Cieszę się, że dobrze im u mnie. W naszym ROR na wielu działkach egzystują
barbara_kraj... 00:55, 08 cze 2014

monteverde napisał(a)

śliczne kwiatki dziękuję Moja Mount Shasta jeszcze w pąkach Basiu a po kwitnieniu na ile podcinasz Louise Odier?

Aniu, stosuję jedną zasadę dla wszystkich róż wielkokwiatowych i rabatowych - ścinam pęd kwiatowy do pierwszego pięciolistkowego liścia.
barbara_kraj... 01:17, 08 cze 2014

Mala_Mi napisał(a)
Potwór w norce.... ale sie udało przyłapać bidulę.. Na foto wygląda jak krokodyl..

MOje lilie coś zżarło w środku.. dokumentnie.. i to nie czerwone paskudy..

Róże niektóre też do niczego... i widzę, że sporo osób narzeka.. niby dużo kwiatów, ale one jakieś nie ten teges. Ale moja ulubiona jest w porządku..... I .. czarna plamistość mi dopadła niektóre róże.. Oj ciężki żywot ogrodnika.

Dzisiaj norka była pusta, pewnie na wyżerkę się gdzieś wybrała

U mnie na razie lilie jako tako wyglądają, choć codziennie czerwone paskudy widzę i niszczę, jak tylko mi się uda je złapać. Ociepliło się, to przypomniały sobie, że potrafią latać!
Ale wyżarte pąki, to nie ich sprawka. Kto wie, czy to nie ta ogrodnica ma taki apetyt?

Aniu, Twoja róża niedługo zakwitnie. Na razie jest mała, ale ma sporo pączków. Zdjęcie ciemne, bo już późno było, jak je robiłam No i tło fatalne, ale dopatrzysz się

monteverde 01:19, 08 cze 2014

barbara_krajewska napisał(a)

Aniu, stosuję jedną zasadę dla wszystkich róż wielkokwiatowych i rabatowych - ścinam pęd kwiatowy do pierwszego pięciolistkowego liścia.

Oki tak myślałam
barbara_kraj... 01:45, 08 cze 2014

ewsyg napisał(a)
Sweet Tea' Moja ulubiona

Ja nie mam jeszcze tej ulubionej. Podobają mi się wszystkie Na razie mam 14 odmian
barbara_kraj... 02:19, 08 cze 2014

Dla Asi
Tak wyglądał ten jałowiec w 2013 roku w marcu. Jest ogromny, o wiele za duży do rozmiarów mojej działki. Miałam zamiar ciąć go w spiralę, ale zrezygnowałam.

To są zdjęcia wczorajsze.

Najlepiej gdybym przycięła go w UFO