Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Słoneczny ogród słonecznej safikey 22:55, 03 cze 2014

Do góry
szalejące żurawki....

żurawki Marmalade - są już przeogromne, aż żałuję, że mam ich tak mało

Palace Purple - zdecydowanie ich za mało...

wspaniałe
Ogród średniowieczny i nie tylko 22:54, 03 cze 2014

Do góry
MarekW napisał(a)
dzisiaj przesadzałem tą Queen of Sweden z sadzonki i zły jestem na siebie strasznie bo nie byłem dość ostrożny i rozłamała się na dwie dwa pędy i każdy z kawałkiem korzenia, więc złączyłem je razem, jakby to coś dało obwiązałem trawą i tak wsadziłem na nowe miejsce Co będzie to będzie - najwyżej się nie przyjmie.
Posadziłem w końcu pozostałe róże tym razem od frontu przy białej lawendzie i kocimiętce. Zestawienie będzie trochę dziwne, bo róże to Mary Ann 2szt. i 1 szt Albrecht Durer a one są raczej pomarańczowe, ale z różowym nalotem więc może będzie się trzymać. A i wyrzuciłem stamtąd całkiem kostrzewę siną bo ona się szybko brzydka robi.
Róże są na niższym tarasie od lewej strony a na wyższym są okrywowe Bienenweide rot i jeszcze jedna ale teraz nazwy nie pamiętam, też od lewej

Marek ja bym przesmarowała pęknięcia emulsyjną farba i posadziła je oddzielnie jak miały korzonki każdamuszę obejrzeć ta Mery Ann, mogłaby się nazywać odwrotnie
Ogród średniowieczny i nie tylko 22:51, 03 cze 2014

Do góry
A królowa poszła w bukszpany i także Johan Wolfgang Goethe o ciemnych kwiatach. Ciągle tam brakuje jeszcze wielu róż ale pomału się nadrobi. Na razie przerobione po dwie kwatery z każdego kwadratu bo hosty są tam ładne i zostają - jeszcze
Wilcza Góra 22:50, 03 cze 2014

Do góry
WilczaGora napisał(a)
nie ma co przez okno wyglądać...

o nie trzeba wyglądać przez okno żeby zobaczyć taki romantyczny obrazek
Pozdrawiam Jasia
Ogród średniowieczny i nie tylko 22:49, 03 cze 2014

Do góry
dzisiaj przesadzałem tą Queen of Sweden z sadzonki i zły jestem na siebie strasznie bo nie byłem dość ostrożny i rozłamała się na dwie dwa pędy i każdy z kawałkiem korzenia, więc złączyłem je razem, jakby to coś dało obwiązałem trawą i tak wsadziłem na nowe miejsce Co będzie to będzie - najwyżej się nie przyjmie.
Posadziłem w końcu pozostałe róże tym razem od frontu przy białej lawendzie i kocimiętce. Zestawienie będzie trochę dziwne, bo róże to Mary Ann 2szt. i 1 szt Albrecht Durer a one są raczej pomarańczowe, ale z różowym nalotem więc może będzie się trzymać. A i wyrzuciłem stamtąd całkiem kostrzewę siną bo ona się szybko brzydka robi.
Róże są na niższym tarasie od lewej strony a na wyższym są okrywowe Bienenweide rot i jeszcze jedna ale teraz nazwy nie pamiętam, też od lewej
w Oborze też mogą być ogrody 22:48, 03 cze 2014

Do góry
Kapusta już prawie prawie

Kwitnąca rukola i czerwona szmatka
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:47, 03 cze 2014

Do góry
agatanowa napisał(a)

oooo, ja mam właśnie chyba tego. Muszę wkleić u siebie, to Aniu może potwierdzisz. Czyli to korzeniasty Biokovo, tak ma ok. 20 cm, blade kwiecie

tu masz w zbliżeniu, tak ma ok 25 cm idę zobaczyć do Ciebie
Zakątek z fioletową ławeczką 22:46, 03 cze 2014

Do góry
Gdzie jest spiralka?Ha, ha prawie jej nie widać
Brązowienie iglaków 22:45, 03 cze 2014

Do góry
Danusiu jest szansa na zdiagnozowanie co dolega moim serbom? Wczesną wiosną dostały nawóz do iglaków w granulkach, ładnie wypuściły nowe przyrosty, szyszki, tylko ostatnio zauważyłam takie dziwne zaschnięte końcówki i pojedyncze igiełki nowych przyrostów,mają ostry rudy kolor, czyżby za mało wody jak były te upały? Żadnych "gości" nie zauważyłam. Rosną u mnie trzeci sezon.

Proszę o pomoc
W cieniu - zacieniona 22:45, 03 cze 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Bogusiu ja bym chciala, żeby u mnie popadaloa co do bodziszka to żałobny Sambor ma listki dwu kolorowe wrzucę Ci fotkę
a nie bralaś ode mnie żadnego białego Laurę lub Double Jewel? szkoda
Tylko tego mi dałaś co na Twojej na fotce...a Sambora o zielonych listkach przywiozła mi Joku,jak było spotkanie u Ciebie...ma jaśniejsze kwiatki.
Ogród u stóp klasztoru 22:44, 03 cze 2014

Do góry
Ogród Dzidki jest trochę inaczej zaplanowany niż Jasi , ale widać tu dwie pokrewne dusze ...ta sama miłość do kwiatów , duża ilość rarytasów i ta swoboda w kompozycjach ....to podoba mi się najbardziej ...każdy zakątek jest pieczołowicie zaplanowany , nic nie jest tu przypadkowe a jednak wydaje się jakby to przyroda sama sobie wybierała rośliny . Dzidka nie powiela żadnych trendów modowych a jednak jest chyba na topie listy najpiękniejszych ogrodów ogrodowiska ...

OGRÓD DZIDKI

w Oborze też mogą być ogrody 22:43, 03 cze 2014

Do góry
Alisonek napisał(a)
kilka fotek na szybko z warzywnika, bo widać jak wszystko rośnie
Papryki z nasionek i selery

Pora na pora i sałatkowo

No no bardzo apetycznie się zrobiło Nabrałem ochoty na sałatkę z pora i selera
w Oborze też mogą być ogrody 22:43, 03 cze 2014

Do góry
Ogóraki do przerwania, bo wyszło zdecydowanie za dużo

i pomidorki zielone
W cieniu - zacieniona 22:42, 03 cze 2014

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Korzeniasty jest różowy,wspaniały -niebieski,żałobny-o zielonych listkach -bordo,o listkach dwukolorowych -fioletowy i ostatni nn-ma pączki...może już zakwitł,ale na razie nie wiem...
Dziękuję,że wpadasz...u nas dzisiaj cały dzień siąpi i jest zimno.

Bogusiu ja bym chciala, żeby u mnie popadaloa co do bodziszka to żałobny Sambor ma listki dwu kolorowe wrzucę Ci fotkę
a nie bralaś ode mnie żadnego białego Laurę lub Double Jewel? szkoda
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:41, 03 cze 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

....
Biokovo
...

oooo, ja mam właśnie chyba tego. Muszę wkleić u siebie, to Aniu może potwierdzisz. Czyli to korzeniasty Biokovo, tak ma ok. 20 cm, blade kwiecie
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:41, 03 cze 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Thustonianum

Orginalny jest ten bodziszek, rośnie w słońcu czy w cieniu?
Pozdrawiam Jasia
w Oborze też mogą być ogrody 22:40, 03 cze 2014

Do góry
kilka fotek na szybko z warzywnika, bo widać jak wszystko rośnie
Papryki z nasionek i selery

Pora na pora i sałatkowo
Życie w wiejskim ogrodzie 22:36, 03 cze 2014

Do góry
Iwonko bardzo dziękuję

Nasz przydomowy ogródek 22:35, 03 cze 2014

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Odnośnie żurawek jeszcze. Mam ciekawą metodę rozmnażania żurawek Purple Palace. Rozsiewają się gdzie popadnie a na chodniku też. Jak już rosną we wszystkich szparach pomiędzy kostkami, to rozbieram chodnik, wykopuję młode żurawki i wsadzam do doniczek. Naprawiam chodnik, a jak podrosną wsadzam na miejsce docelowe.

To niedługo sklep z żurawkami pewnie otworzysz jak tak Ci wszedzie rosną. Z tymm rozbieraniem i naprawianiem chodnika jednak troche pracy masz , poproś by sie wysiewały w lepszym miejscu, a ja jak czytałam to myślałam ze jak juz rozbierzesz chodnik to żurawki zostaja na miejscu i od razu jest zapełniona nowa rabatka ale chodnik też bywa potrzebny. Pozdrówka.
Słoneczny ogród słonecznej safikey 22:34, 03 cze 2014

Do góry
dzisiejsze zakupy, niewielkie, malutkie, ale bardzo mnie cieszące:

Miskant Graziella, Berberys Orange Rocket i cyprysik Aurea Nana

plan: posadzić jutro

po ostatnich deszczach na jednej z rabat zapadło mi sie stopa ziemi (prawdopodobnie wczesniej podrył tam kret) i zastał mnie taki widok

Z ostatnio wsadzonych bzów (3 kępy), prawdopodobnie przyjmie się tylko jedna, reszta jakas taka wymizerniała

ale na pocieszenie mogę pokazac trzmielinki na pniu, które po przemarznięciu zimą i solidnym podcięciu ładnie odbijają a to powód do radości

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies