Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród zapachów u Jasi 23:07, 20 kwi 2014

Do góry
Aniu mała mi witaj w klubie, opisy Mme Hardy nic nie mówią o jej ujemnych cechach, natomiast wychwalają jej urodę , którą trudno dojrzeć jeżeli wycina się pędy żeby nie dopuścić do rozwoju szkodnika, który minuje pędy,że o pozostałych utrapieniach zamilczę. Na pewno ma piękny pąk .Tyle dobrego o niej mogę napisać.

Agato mocowanie w moim wykonaniu róż to czysta prowizorka , chociaż marzą mi się druty na których rozpinałabym róże. Wisterię mocuję do haków wbitych w mur.

Elu peonio to różą New Dawn . Ile ma lat ? Sądzę że już jest pełnoletnia, to ostatni edz. który mi pozostał. 3 razy w tym czasie miała zmieniane miejsce.

Miro będę podglądać jak sprawuje się Grace. To jedno z moich niespełnionych marzeń.

Aniu dziękuję za życzenia , ja również życzę zdrowych , pogodnych Świąt.

Konradzie tradycyjnie już mam lukę w zdjęciach wiosennych.

A wiosna zaczęła się w lutym tak

Nie wytrzymałam i wycięłam kilku ciemiernikom stare liście.

W ogródku Ani 22:56, 20 kwi 2014

Do góry
annawu napisał(a)

Z rodzinką, dzieci, wnuki przyjechały, to dobrze że pogoda dopisała i można było świętować na powietrzu wśród zieleni i kolorowych kwiatków.

Twoja cesarska lepsza w kwiaty moja ma tylko na jednej łodydze, ale sadziłam cebule jesienią a jeszcze jedną przy pieleniu uszkodziłam a pozostałe maja same liście
W ogródku Ani 22:53, 20 kwi 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Aniu jak tam świętowanie?

Z rodzinką, dzieci, wnuki przyjechały, to dobrze że pogoda dopisała i można było świętować na powietrzu wśród zieleni i kolorowych kwiatków.

Kwiatowy ogródek Monteverde 22:52, 20 kwi 2014

Do góry
annawu napisał(a)

U mnie przez pierwsze dwie wiosny nie zakwitała bo wszystkie pączki przemarzały, ale już w ubiegłą wiosnę pieknie kwitła i teraz widzę że też będzie obficie kwitła

No to kalin u mnie dostatek mam jeszcze kilka, angielskie, Watanabe i inne jeszcze dwie będą kwitły Watanabe i angielska i Bukwooda
- angielska-carlcephalum
- Watanabe
- Bukwooda, a
Abeliophyllum distichum- czyli białą forsycję przypomniałam sobie, że oddalam Ktoś mi musiał przewiesić metryczkę muszę ją oddać osobie która ja dostała
Miniaturowy ogródek 22:36, 20 kwi 2014

Do góry

Ogród zapachów u Jasi 22:35, 20 kwi 2014

Do góry
Bogumiło rozmnażanie z sadzonek w moim przypadku jest dość zabawne, gdy sadzonka osiągnie wymiary dojrzałej róży ja zastanawiam się co to za róża i gdzie zdobyłam sadzonkę

Aniu DS ja mam odwrotne wrażenie że coraz więcej forumowiczów skłania się w stronę róż, może jeszcze róże parkowe nie są tak popularne jak powinny ale może z czasem to się zmieni.

Basiu z tym zaglądaniem do wątków jest coraz większy problem, jest ich tak dużo że trudno całość ogarnąć. Tym bardzie jest mi miło że zaglądnęłaś do mnie .

Safoyo Mme Hardy otrzyma la w tym roku ultimatum, jeżeli sytuacja się powtórzy zrezygnuje z niej.
Mam pecha to róż o białych kwiatach , Nevada to wyjątek.

Doroto witaj. Cieszę się że tu jesteś.

Tanino dlaczego tylko przed komputerem ? Odległość między Małopolską i Górnym Śląskiem nie jest tak dużą. Ja też zaglądam do chatki baby jagi i podziwiam .

Miniaturowy ogródek 22:34, 20 kwi 2014

Do góry

Lek na całe zło czyli mój ogród 22:32, 20 kwi 2014

Do góry
Kochani, życzę wszystkim pełnych spokoju i radości Świąt Wielkanocnych i dobrego wypoczynku w swoich pięknych ogródkach.

Dążenie do ideału, czyli trudna nauka pokory 22:32, 20 kwi 2014

Do góry
Koszyczek.....

Minimalizm oczywiście

Miniaturowy ogródek 22:30, 20 kwi 2014

Do góry
I niestety, nieuchronnie zima. Tu jeszcze nie taka zła - 6 stycznia 2014:

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 22:29, 20 kwi 2014

Do góry
A tak wyszła niespodzianka dla rodziców lubego... no prawie wyszła, bo gość który wysyłał krzesła i stoliczek nawalił po całej linii- najpierw wrzucił niepoprawny nr telefonu, kurier tylko raz ponoć był, ponoć zostawił awizo, którego tutaj nikt nie znalazł, towar wrócił do niego wiec prosiłam o szybką ponownąwysyłkę tak abym mogła odebrać w sobote.... towar nadał, ale nie była zaznaczona opcja odbioru w sobotę więc dostarczą we wtorek....ehhhhh już więcej u tego sprzedającego nie kupię!!!!

tymczasowy stolik i krzesła.ehhhh a mogłobyć dużo fajniej. Budynek ma mieć zmienianą elewację więc widoki w tle znikną....
aaa tak, niektórzy mają problem z pozbyciem się starych i niepotrzebnych rzeczy i chyba czarna szafka zostanie,,, póki co stoją na niej żurawki dla nas i te pod stołem też we wtorek rano mam nadzieję zanabyć trzemieliny na pniu idealnie to 5sztuk.

Nasz kocina oczywiście podróżuje z nami, tutaj kontempluje nowy balkon.
ja jeszcze myślałam o tych kwadratowych podkładach drewnianych na podłogę, ale tutaj takie krzywizny, że w pół dnia nic nie zrobilibyśmy, a tylko tyle musieliśmy czasu.
Na początku jest chaos 22:09, 20 kwi 2014

Do góry
WESOŁYCH ŚWIĄT !!!

Ogród zapachów u Jasi 22:08, 20 kwi 2014

Do góry
Jak patrzę ma moje ostatnie wpisy to dochodzę do wniosku że zapadłam w sen zimowy , ale zadziałała siła wyższa, na którą nie mam wpływu .
Pani Przyrodo kompozycja stała w centrum warzywnika i była wyjściem awaryjnym - wichura złamała agrest.
Aniu monewerde, Pszczółko,Agato to róża spinosissima double white, kwitnie tylko raz, jest zdrowa i niewymagająca. Chcę z niej zrobić dłuuugggiiii 3 -4 metrowy krzak , dała mi kilka odrostów , przesadzę je w stronę budlei , po trzech latach powinna mieć docelową wielkość.

Miniaturowy ogródek 22:07, 20 kwi 2014

Do góry

Miniaturowy ogródek 22:03, 20 kwi 2014

Do góry

Przycinanie - cięcie tui 21:56, 20 kwi 2014

Do góry
Tutaj zdjecie moich Smaragdow. Mam takie uczucie gdybym miala pare roznych rodzaji Thuji. Ale to chyba moje "widzi mi sie " . Powiedzcie mi, moge je poprzycinac juz teraz czy mam czekac az osiagna chciana wysokosc. Obecnie maja 1,20m -1,65m. Chcemy zeby mialy 2,20m, taka wysokosc by nam odpowiadala.
Jak je oberen teraz to czy dalej bede fajnie rosly w wysokosc ? Albo zwolna i Beda szly wiecej w boki ?
Jak ciac to ile cm najlepiej?

Jutro wstawie jeszcze zdjecie z innej strony. Widac bardziej te roznice wysokosci.
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:54, 20 kwi 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Aniu jak to jest, że w czerwcu zeszłego roku przed dołączeniem do ogrodowiska marudziłem, że na nic już nie mam miejsca. Teraz prawie rok póżniej mam pustki na rabatach, pełno zachcianek i zero pomysłu na dalsze nasadzenia a roślin nie wyrzucałem. Nie licze bylinowej zjedzonej przez nornice, ale ta delikwentka już poczęstowała się suplementami... pozostaje czekać na działanie.

Pisałaś, że jednak róż z żółtym posadziłaś nie jesteś sama ja również połączyłem te kolory.

Powiedz mi dlaczego u mnie wszystko się tak szybko nie rozrasta jak u Ciebie to co na Twojej glinie urośnie w jeden rok u mnie w 3 lata, to jest niesprawiedliwe

Twoje kwiaty i zdjęcia bardzo lubie podziwiać, więc jak dla mnie nie ma nic nudnego, możesz wrzucać do woli, tak mimo woli

Łukasz, ja jestem mistrzem upychania bagażu.. i upychania na rabatach ... nawet jak się jeździło na wycieczki autokarowe.. to ja byłam od pakowania bagażu całego autokaru... u mnie każdy centymetr wykorzystany

Ziemia żyzna, ale do obróbki masakra.. nie ma czegoś takiego, że wezmę grabie i wyrównam teren.. ja ścinam na równo łopatą, a po posadzeniu znów jest nierówno...
Przekopane i glebogryzałka zmieszane z kolejnym piachem.. i zrobił sie cement... dalej twardo.. a jak deszcz popada to jedne krok.. buty oklejone, a zapadam sie na kilka centymetrów.. dlatego moje rabaty nie maja róenj powierzchni i nie są pielone i grackowane ze zruszaniem ziemi.. tego sie po prostu nie da zrobić.. bo albo sie klei, albo twardo jak kamień. Czyli coś za coś.. Nie da sie też wykopać rośliny, je sie po prostu wycina. WIc jak 4 gatunki zrosły sie razem, to trzeba niestety coś odciąć.. ale też z tego powodu postanowiłam przesadzić dużą piwonię... bryła ważyła z 60-80kg... większej nie dało sie wykopać.. trochę bocznych korzeni przycięte, ale reszta nienaruszone..
Nie powiem jak wyglądało wyciąganie i przenoszenie.... z synusiem ledwo to zrobiliśmy.. na poszewie od kołdry Ale starej
Nie pamiętam co wstawiałam z fotek.. wiec na dziś to ostatnie..

Rododendronowy ogród II. 21:54, 20 kwi 2014

Do góry
Agania napisał(a)
Bożenko jak się nazywa azalia, ta pomarańczowa, taaka duża, przy dopiero rozkwitającym fioleltowym rodku?

O tą chyba chodzi

Na początku jest chaos 21:53, 20 kwi 2014

Do góry
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:48, 20 kwi 2014

Do góry
Urszulla napisał(a)
Aga, Wesołych Świąt
niech Ci szczęście i radość towarzyszy każdego dnia

Dzisiaj pomiędzy śniadaniem, a obiadem świątecznym zrobiłam oprysk mojemu wiązowi, teraz przeciwko grzybom miedzianem, promanal poszedł miesiąc wcześniej, nie wiem czy powtórzyć jeszcze raz przeciw szkodnikom, jeszcze jest w pąkach jak nie będzie lało od rana to może zdążę..............martwię się, o to drzewo, bo wysyłacie niepokojące sygnały, za co jestem wam wdzięczna..........Ula to drzewo stało się twoim marzeniem, moje jest spełnionym marzeniem, ale jestem pełna niepokoju o nie, mam nadzieję, że jeszcze nie jeden raz pokażę czar i urodę tego drzewa
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies