Aniu jak się złościłam na każdą dziurę w spodniach to moja mama powiedziała...
"nie narzekaj, zawsze możesz naszyć łatę lub kupić nowe, ja tak dobrze nie miałam, gdy codziennie przychodziłaś z przedszkola z rajstopami urwanymi tuż nad kolanem "
Ha a ile bym jeszcze chciała mieć... tylko mnie miejsce ogranicza
u mnie wszędzie jest linia nawadniająca, nie wydaje mi się by przy brzozach była jakoś gęściej położona niż gdzie indziej, być może że jak brzozy jeszcze podrosną trzeba będzie dołożyć dodatkowe metry. Na razie chyba wystarcza.
TO PERUKOWIEC niestety nie mam gdzie przetrzymywać, więc teraz drugą zimę stoi na zewnątrz. Stawiam donice na styropianie, jest bardzo grubo owinięta folią bąbelkową, w tamtym roku ta folia była zasłonięta matą kalifornijską, w tym roku jako ozdoba jest jutowy materiał. W tamtym roku przezimowała, liczę, że w tym też bo pięknie się już rozrosła korona
Po zastosowaniu promanalu trzeba odczekać 2-3 tygodnie aby można było zastosować miedzian. Na dodatek ta oleista warstwa byla ciagle na roslinach... I nadeszła wiosna i pąki powyłaziły... I było juz za póżno na miedzian. Teraz zacznę od miedzianu a jak zdąże to potem promanal.
Aniu, mam pytanie: Przy ławeczce masz donicę z jakimś drzewkiem, które latem zasłania tablicę od prądu. Co to za drzewko? I jak zimą przechowujesz?
Zostawiasz na dworzu, czy inaczej ?
Mam bardzo podobną sytuację u mnie. "Dekoracja" w samym wejściu do domu
Aniu, dla ciebie czasochłonne, ale jakże pouczające dla czytających wątek. Można zrobić sobie listę roślin niezawodnych na rabatę. Skoro zachwyca każdego miesiąca, to jak znalazł
Rabata zawijaskowo, to mistrzostwo
Pewnie pamiętasz, jak pisałam, że mi się nie podoba ta tojeć pomieszana z trawami, wtedy dla mnie tworzyła chaos. Już się nauczyłam prawidłowo ją odbierać. Całość kompozycji rewelacyjna. Rabata stożkowa tak płynne przechodzi w zawijaskową ?) Świetnie to wymyśliłaś Aniu