Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

ana_art 22:44, 11 sty 2015

SIERPIEŃ

Luki 22:46, 11 sty 2015

Jak strasznie mi się podoba, że masz tyle bylin na tych rabatach, pięknie to wygląda. Na zdjęciach całość zawsze elegancka, a kiedy pokazujesz pojedyncze rabaty widać to bogactwo roślin i zmienność
Utknąłem jednak na rabacie z brzozami, masz tam problem z wilgocią bo wszędzie czytam, że byliny pod brzozami na dłuższą metę się nie sprawdzą, a u Ciebie pełna paleta roślin, strasznie mi się to podoba.
ana_art 22:55, 11 sty 2015

WRZESIEŃ

PAŹDZIERNIK

LISTOPAD

GRUDZIEŃ

KONIEC 2014 NA JODŁOWEJ
ana_art 22:59, 11 sty 2015

Iwk4 napisał(a)

Aniu, mam pytanie: Przy ławeczce masz donicę z jakimś drzewkiem, które latem zasłania tablicę od prądu. Co to za drzewko? I jak zimą przechowujesz?
Zostawiasz na dworzu, czy inaczej ?
Mam bardzo podobną sytuację u mnie. "Dekoracja" w samym wejściu do domu

TO PERUKOWIEC niestety nie mam gdzie przetrzymywać, więc teraz drugą zimę stoi na zewnątrz. Stawiam donice na styropianie, jest bardzo grubo owinięta folią bąbelkową, w tamtym roku ta folia była zasłonięta matą kalifornijską, w tym roku jako ozdoba jest jutowy materiał. W tamtym roku przezimowała, liczę, że w tym też bo pięknie się już rozrosła korona
ana_art 23:03, 11 sty 2015

Luki napisał(a)
Jak strasznie mi się podoba, że masz tyle bylin na tych rabatach, pięknie to wygląda. Na zdjęciach całość zawsze elegancka, a kiedy pokazujesz pojedyncze rabaty widać to bogactwo roślin i zmienność
Utknąłem jednak na rabacie z brzozami, masz tam problem z wilgocią bo wszędzie czytam, że byliny pod brzozami na dłuższą metę się nie sprawdzą, a u Ciebie pełna paleta roślin, strasznie mi się to podoba.

Ha a ile bym jeszcze chciała mieć... tylko mnie miejsce ogranicza
u mnie wszędzie jest linia nawadniająca, nie wydaje mi się by przy brzozach była jakoś gęściej położona niż gdzie indziej, być może że jak brzozy jeszcze podrosną trzeba będzie dołożyć dodatkowe metry. Na razie chyba wystarcza.
ana_art 23:14, 11 sty 2015

najbardziej cieszy mnie ta zmiana na jodłowej

agata19762 11:46, 12 sty 2015

Anetko rozmarzyłam się po takiej dawce pięknych fotek
baaaaaaaardzo pięknie ale to już wiesz

Pszczelarnia 12:21, 12 sty 2015

Ana, mnie się bardzo Twoje jodły podobają i za serce chwytają. Moja jedna z 3 pada (na starość coś ją dopadło i postępuje).
Pszczelarnia 12:22, 12 sty 2015

To jeszcze wrócę na spokojnie do kwiatków/miesięcy.
beata_kulesza 14:14, 12 sty 2015

jak w bajce, chcę już wiosnę. Troszkę się rozmarzyłam u Ciebie