Kasiu nie wszystkie te lilie pachną a w ogóle one są z prawej strony domu i tam trzeba po prostu dojść pochylić się nad nimi to wtedy zapach można poczuć
Kasiu te lilie były sadzone troszkę bez przemyślenia bo trzeba było im szybko znaleźć miejsce. W sumie nie jest źle ale kolory nie są dopasowane i wysokości też ale chyba w tym roku tego nie naprawię. Troszkę się boję czy przez zimę przetrwają bo te kilka lilii które miałam od 2 lat to tej zimy mi wyginęły.
Kasiu nie wiem czy pamiętasz ale umowiłyśmy się że gdybyś miała jakieś lilie na zbyciu to ja jestem chętna- tzn. gdybyś się pozbywała . Buziaczki
Agatko całe szczęście że udało mi się w terminie posadzić zakupione lilie i się nie zmarnowały. Dalii kupiłam wysyłkowo w tym roku też sporo ale są w doniczkach nie posadzone- może się całkiem nie zmarnują. Taki mam teraz czas że nie mam natchnienia na prace w ogrodzie- jakoś tak pod górkę w życiu. Ale jakoś to trzeba przetrzymać. Mieczyki bardzo mi się podobają ale jako kwiat cięty a w ogrodzie jeszcze niedawno miałam ale już nie kupuję cebul a te co miałam to oddałam teściowej.
Jezówki mam tylko te zwykłe zadne odmianowe nie chca u mnie rosnąc, szkoda bo inne ładniejsze.U mnie sie ładnie rozsiewały ale zaczeły je zagłuszac rudbekie lśniące , na dodatek mają bardzo podobne siewki , nie sposób je odróznic jak sa małe i jednak rudbekie dominują.
Tym razem nie narzekam . Floksy pięknie kwitną tylko swierk inwersa je trochę zasłania ale juz sie nie da go przesadzic.Nachyłki pewnie i u mnie wymarzna jak takie delikatesy, szkoda.
Ja już wtykam lilie gdzie się da.
Dużo mam w liliowcach, różach, przy porzeczkach nawet.
Nawet też przy żurawkach, hortensjach .Potem jak przekwitną.
I tak wycinam łodyżki nisko.
I dzięki temu cebule się wzmacniają i rosną.
Liliowiec Summer Wine
Catherine Woodbury
Hemerocallis-liliowiec Border Music
Ela, z Twoim wzrokiem wszystko Ok. Próbowałem, ale nie da sie zrobić zdjecia żeby wszystkie kwiaty było widać
Jak popatrzyłem, to rzeczywiście krokodyl wyszedł
Uwielbiam to miejsce, jak królewski deptak z tym berberysem, moje poczochrańce.
proszę o foto murku po rewolucjach
Pełne lilie bardzo mi się podobają, a te w trawach najbardziej
Floksy też masz na maxa rozkwiecone, moje po deszczach nie wiem czy dadzą radę obsypać się kwiatem, boję się chorób grzybowych...podziwiam Twoje rabaty