Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

elka_ 08:40, 28 lip 2016

Witaj Imienniczko Dziękuję za wizytę u mnie

Ogród, to ty masz micro (30 m2, dwa razy sprawdzałam, bom ślepa troszkę ), ale wątki, to zdecydowanie skala macro

W tym gąszczu postów jednak odnalazłam gąszcz ogrodowy
Kobieto masz wszystko o czym marzą ogrodowiskowiczanie : full roślin, piękne donice, oczko wodne, lustro!, drewutnię i nawet kompostownik, czego chcieć więcej

Pozdrawiam, będę zaglądać i podczytywać wstecz
Kindzia 09:20, 28 lip 2016

gierczusia napisał(a)

robiłam powtórkę dla Asi a dokopać się niełatwo , bo giardinka jeszcze mała..choć muszę przyznać ,że kwitnie ńieprzerwanie aż się bojammm zapeszać ciekawe jak szybko ją ukatrupię tamta wytrwała 3 lata, tak wiec całkiem całkiem
Jak wywalę kompostownik , a wywalę to zrobi mi się ciut miejsca i teraz dumam czy róża czy lilie

I róża, i lilie!!! Zmieści się, ręczę!!!
gierczusia 11:49, 29 lip 2016

Kindzia napisał(a)

I róża, i lilie!!! Zmieści się, ręczę!!!

Nooo paczzz a ja się zastanawiałam , jak przebiegał będzie proces projektowy a tu...buch...już po procesie jeszcze nigggdyyy nowa rabata nie wyszła ak " bezboleśnie ".. A trafffka Kondziu jeszcze jakoś wlezie ???
gierczusia 11:54, 29 lip 2016

elka_ napisał(a)
Witaj Imienniczko Dziękuję za wizytę u mnie

Ogród, to ty masz micro (30 m2, dwa razy sprawdzałam, bom ślepa troszkę ), ale wątki, to zdecydowanie skala macro

W tym gąszczu postów jednak odnalazłam gąszcz ogrodowy
Kobieto masz wszystko o czym marzą ogrodowiskowiczanie : full roślin, piękne donice, oczko wodne, lustro!, drewutnię i nawet kompostownik, czego chcieć więcej

Pozdrawiam, będę zaglądać i podczytywać wstecz

Elciaaa witaj w moim mikro świecie uśmiałam siem z tej ślepoty , bo mom ten sam problem a moje oczy chcę eksploatować durś a cięgiem a one niet....echhhhhh...
...fajny ten nowy awatarek, no i wreszczie wiem skąd te Twoje wnuczki zresztą na obu jesteś suuuper uśmiechnięta i to jest najważniejsze zresztą...nie znam żadnej ponurej Elki
Tak więc rozgość się, kawkę , czy herbatkę mrożoną Ci zrobię a ewentualne podczytywanie zostaw na długiiiee zimowe wieczory
Buziole
gierczusia 12:00, 29 lip 2016

JulkAd napisał(a)

Jak mnie nie było jedna chwastnica urosła do kolan i chyba się rozsiała...wrrr
Bezdomne ślimaki i u mnie żerują na różance, z nożycami na nie?...he, spróbuję, ale nie lubiem łeeee

Juleczko...tak se myślę ,że to co Ci się rozsiało to chyba nie chwastnica..ona tworzy takie dziwne kręgi i raczej się kładzie od środka,a nie na wysokość..tak mi się wydaje...więc masz chociaż jeden problem z głowy

Co do ślimaków to ja też jakoś nie umię przekonać się do nożyc..;( sam ślimak jest paskudny , a jeszcze paskudne bebechy paskudnego ślimaka...blllleee...to już stanowczo za dużo na moje nerwy wolę sól one za nią nie przepadają ale...co mi tam

Ściskam mooocno bardzo

gierczusia 12:07, 29 lip 2016

AsiaK_Z napisał(a)
Będzie nowa rabata i faaaaajnieeeee

Asiuuuuu tak szybkiego projektowania to jeszcze u mnie nie było

Sebek zaordynował lilie i róże

A ....

JulkaAD
trawy

Tak więc lilie , róże i trawy

Noo i juszzzzz

Teraz muszę tylko pczekać na rozbiórkę kompostownika.. Już z nim nie mogę , kompostu jak na lekarstwo a cyrk..jak na kółkach.....
gierczusia 12:09, 29 lip 2016

jazzy napisał(a)

Wolę ropuchy bo zjadają ślimaki

Kanty jako takie mi wychodziły, tylko że dwa dni temu złamałam nóż do kantów
I chciałam nieśmiało poprosić o foto bambo

Noo dooobraa to Ty doktoryzujesz się z ropuch a ja ze ślimaków, bllleeee......za dobra jezdem , ojjjj,za dobra
Nóż kupisz lepszy, nie martw się polecam łilkinsona w tk

Zaraz lecem szukać fotek
AsiaK_Z 12:12, 29 lip 2016

Oooooo będzie suuuuper
Ja kompostownik mam murowany, taki zastałam, ale chciałam go wymienić na taki plastikowy. Mam jednak dylemata, bo nie bardzo mam co na ten kompost wrzucać Sama trawa? To ciut mało. Liściastych u mnie jak na lekarstwo.... echhhhhh
gierczusia 12:28, 29 lip 2016

jazzy napisał(a)

Wolę ropuchy bo zjadają ślimaki

Kanty jako takie mi wychodziły, tylko że dwa dni temu złamałam nóż do kantów
I chciałam nieśmiało poprosić o foto bambo

Noo dooobraa to Ty doktoryzujesz się z ropuch a ja ze ślimaków, bllleeee......za dobra jezdem , ojjjj,za dobra
Nóż kupisz lepszy, nie martw się polecam łilkinsona w tk

Zaraz lecem szukać fotek

Edit...mam...

gierczusia 12:32, 29 lip 2016

AsiaK_Z napisał(a)
Oooooo będzie suuuuper
Ja kompostownik mam murowany, taki zastałam, ale chciałam go wymienić na taki plastikowy. Mam jednak dylemata, bo nie bardzo mam co na ten kompost wrzucać Sama trawa? To ciut mało. Liściastych u mnie jak na lekarstwo.... echhhhhh

Nooo właśnie...a wożenie resztek warzyw z soba to raczej bez sensu, co nie ???

A u mnie wiecznie wrzucamy...zimą zadeptujemy zmarzniętą trawę, a tam kompstu jak na lekarstwo i jeszcze nie wiem , czy tam opuchlaków nie ma
Bo akurat koło kompostownika mam opuchlakowe apogeum....zbieg okoliczności ??? Hmmmmmm
Buziole Asiu jak tam wakacje lecą ?!