Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Carpinus - graby i trawy nad jeziorem 12:17, 22 maj 2017

Do góry
idziecie jak burza. Zapisuję wątek walecznych ludzi
Miłkowo - sezon 2016-2022 22:29, 21 maj 2017

Do góry
U nas tez wczoraj bylo 27 piekna pogoda dzisiaj troche mniej ale cieplo i wietrznie.
Co mam zrobic tak sie w tym roku trafilo, ze pomarzlo u nie nawet orliki o bzach nie wspomne.
Ten tydzien ladnej pogody nadrobil duzo, ale jeszcze krzaki oslabione.
Magnolia zolta tez zmarzla.

Milus, ja sie ciesze, ze u ciebie taka uczta dla oczu.
Mój zielony świat 20:32, 21 maj 2017

Do góry
U mnie spotkanie tulipanowo-czosnkowe prawie prawie- bo rosną na różnych rabatach

Ale ta magnolia ma olbrzymie kwiaty Piękny okaz Ci rośnie Bardzo Lubię jak opowiadasz o swoim ogrodzie
Leśne Wzgórze 18:54, 21 maj 2017

Do góry
Śliczne widoczki pokazujesz, nawet magnolia Ci nie zmarzła, a te maleńkie kwiatki skalnicy jakie piękne. Pozdrówka Aniu.
Mój ogród pod górkę... 16:38, 21 maj 2017

Do góry
I tu mi też coś kwitnie

Magnolia Woodsman dalej dzielnie tłoczy kwiaty, ale w tych temperaturach niestety szybko więdną

Zaczynają tawułki

Heidi już nieźle napęczniała - w zasadzie wszystkie trzy sztuki
Ogród Małej Mi 2017 23:42, 20 maj 2017

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Na szczęście mam RH ze 20, a może i 30 .. to kilka kwitnie jak bozia przykazała Za to inne .. zupełnie po diabelsku.. nic a nic.. i nie zakwitną.. za rok, bo krzewy żyją.. tak jak i Yelow.. wypuściła 3 kwiatki.. i jeszcze zero liści.. ale żyje.. za rok da czadu.... teraz odpoczywa..
Cięłam wisterie (glicynie) i tak sobie myślałam, że poprzednie lata teraz była gwiazdą ogrodu.. z drugiej strony cieszę się, że żyją.. obydwie
Piękna magnolia... gwiazda.. grrr ale co mamy zrobić.. sorki taki mamy klimat

Za to NIgra trochę straciła kwaitów, ale że kwitnie ostatnia to nawet cieszy I azalia pełna.. z tych niskich nie przemarzła Będą kwiaty

takie anomalia pogodowe...
u mnie jeszcze kilka roslin walczy o zycie, ale mam nadzieje ze dobrze sie to skonczy
Ogród Małej Mi 2017 23:38, 20 maj 2017

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Wszystko zaś w XXL .... i tropiki ...co ja mam pokazać jak na Twój ogród patrze ? Jeden kwiatek na rh? Śmiech

Całuski dla maluchów

Na szczęście mam RH ze 20, a może i 30 .. to kilka kwitnie jak bozia przykazała Za to inne .. zupełnie po diabelsku.. nic a nic.. i nie zakwitną.. za rok, bo krzewy żyją.. tak jak i Yelow.. wypuściła 3 kwiatki.. i jeszcze zero liści.. ale żyje.. za rok da czadu.... teraz odpoczywa..
Cięłam wisterie (glicynie) i tak sobie myślałam, że poprzednie lata teraz była gwiazdą ogrodu.. z drugiej strony cieszę się, że żyją.. obydwie
Piękna magnolia... gwiazda.. grrr ale co mamy zrobić.. sorki taki mamy klimat

Za to NIgra trochę straciła kwaitów, ale że kwitnie ostatnia to nawet cieszy I azalia pełna.. z tych niskich nie przemarzła Będą kwiaty

Mój zielony świat 18:50, 20 maj 2017

Do góry
Weszłam sobie, a tu taka gratka ze zdjęciami Tyle piękności. Kolorowo, tajemniczo i ciekawie masz w ogrodzie. Magnolia ogromna, jest boska!
Mój zielony świat 17:48, 20 maj 2017

Do góry
Magnolia Grandiflora 24 Below, wygląda na to, że jest cała zapączkowana tfu, tfu
A już cieszy kwitnieniem magnolia parasolowata, z dołu widać dokładnie skąd nazwa

O Tripetali słów kilka. Rośnie u mnie ok 7 lat i kwitnie od ubiegłego roku. Pąki kwiatowe są praktycznie na końcu każdego pędu. Dostałam ją od przyjaciela ogrodowego, który wyhodował ją samodzielnie z nasion pobranych w Wojsławicach. Trafiła do mnie jako ok 50 cm 3lakat, a teraz ma ok 4 m.
Kwiat bardzo duży

Ogrodowe przygody 16:00, 20 maj 2017

Do góry
kupiłam nowego klona passion pink

irysy

magnolia
Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 22:39, 19 maj 2017

Do góry
magnolia napisał(a)
pokaż osłonę!
A to co już pokazałaś tez jest wielce zacne.
Jest bardzo ładnie.
Tylko Twoich opuchlaków nie lubię.

MartUŚ dziękuję! Choć wiem, że od "bardzo ładnie "dziEli nas długa i pracowita droga. .. ale jest coraz lepiej

Opuchlaków się raczej nie pozbęde więc muszę kombinować co zamiast tej irgi..
Masz może jakiś pomysł?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:28, 19 maj 2017

Do góry
nie leżałam na kocyku masę cZasu. walczę z chwastami, przesadzam,trzymam gwoździe i podaję mlotek.Ale mam leżenie w planach, tylko przesuwa mi się z sezonu na sezon.
Sebek, tak zdecydowanie polecam dolls minuet.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:03, 19 maj 2017

Do góry
magnolia napisał(a)

To Dools Minuet- mówiłam Ci o nich chyba ostatnio. Nie zamierają, tylko ich przybywa- małe cebulki przybyszowe tez kwitną
Kupiłam dwa lata emu kila paczek w ....insekcie, i jesienią kilka przez internet.
Są w irysach trawolistnych. Tzn dziś są z nich zwłoki, może wieczorem je wytnę, bo pękły pąki czosnkom i kamasje się zaniebieszczyły, więc 'czas na inny wystrój'

Mam tą odmianę i ja - jeśli ją rekomendujesz to świetnie Bo są genialne
Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 17:32, 19 maj 2017

Do góry
pokaż osłonę!
A to co już pokazałaś tez jest wielce zacne.
Jest bardzo ładnie.
Tylko Twoich opuchlaków nie lubię.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:34, 19 maj 2017

Do góry
malkul napisał(a)

ten dywan wygląda niesamowicie jaki on ma udny jasny kolor i te pnie jaka mają szorstkość! niesamowite są.

Marto te różowe tulipany piekne są, to są z jakiejś paczki na kg.? one w seslerii?

To Dools Minuet- mówiłam Ci o nich chyba ostatnio. Nie zamierają, tylko ich przybywa- małe cebulki przybyszowe tez kwitną
Kupiłam dwa lata emu kila paczek w ....insekcie, i jesienią kilka przez internet.
Są w irysach trawolistnych. Tzn dziś są z nich zwłoki, może wieczorem je wytnę, bo pękły pąki czosnkom i kamasje się zaniebieszczyły, więc 'czas na inny wystrój'
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:28, 19 maj 2017

Do góry
bardzo Wam dziękuję. To cieszy,że Wam się podoba.
I jest to dla mnie ważne- to że się Wam podoba.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:26, 19 maj 2017

Do góry
bardzo Wam dziękuję. To cieszy,że Wam się podoba.
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 15:45, 19 maj 2017

Do góry
Kurcze Kasia, nie zauważyłam u Ciebie tyle bieli. Faktycznie ta magnolia ma piękne kwiaty i wieelkie liście
Oby pogoda dopisała
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:01, 19 maj 2017

Do góry
magnolia napisał(a)

ten dywan wygląda niesamowicie jaki on ma udny jasny kolor i te pnie jaka mają szorstkość! niesamowite są.

Marto te różowe tulipany piekne są, to są z jakiejś paczki na kg.? one w seslerii?
Wilcza Góra 23:32, 18 maj 2017

Do góry
albo tak ....

Magnolia 'Elizabeth'

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies