U nas tez wczoraj bylo 27 piekna pogoda dzisiaj troche mniej ale cieplo i wietrznie.
Co mam zrobic tak sie w tym roku trafilo, ze pomarzlo u nie nawet orliki o bzach nie wspomne.
Ten tydzien ladnej pogody nadrobil duzo, ale jeszcze krzaki oslabione.
Magnolia zolta tez zmarzla.
Milus, ja sie ciesze, ze u ciebie taka uczta dla oczu.
I tu mi też coś kwitnie
Magnolia Woodsman dalej dzielnie tłoczy kwiaty, ale w tych temperaturach niestety szybko więdną
Zaczynają tawułki
Heidi już nieźle napęczniała - w zasadzie wszystkie trzy sztuki
Na szczęście mam RH ze 20, a może i 30 .. to kilka kwitnie jak bozia przykazała Za to inne .. zupełnie po diabelsku.. nic a nic.. i nie zakwitną.. za rok, bo krzewy żyją.. tak jak i Yelow.. wypuściła 3 kwiatki.. i jeszcze zero liści.. ale żyje.. za rok da czadu.... teraz odpoczywa..
Cięłam wisterie (glicynie) i tak sobie myślałam, że poprzednie lata teraz była gwiazdą ogrodu.. z drugiej strony cieszę się, że żyją.. obydwie
Piękna magnolia... gwiazda.. grrr ale co mamy zrobić.. sorki taki mamy klimat
Za to NIgra trochę straciła kwaitów, ale że kwitnie ostatnia to nawet cieszy I azalia pełna.. z tych niskich nie przemarzła Będą kwiaty
Magnolia Grandiflora 24 Below, wygląda na to, że jest cała zapączkowana tfu, tfu
A już cieszy kwitnieniem magnolia parasolowata, z dołu widać dokładnie skąd nazwa
O Tripetali słów kilka. Rośnie u mnie ok 7 lat i kwitnie od ubiegłego roku. Pąki kwiatowe są praktycznie na końcu każdego pędu. Dostałam ją od przyjaciela ogrodowego, który wyhodował ją samodzielnie z nasion pobranych w Wojsławicach. Trafiła do mnie jako ok 50 cm 3lakat, a teraz ma ok 4 m.
Kwiat bardzo duży
nie leżałam na kocyku masę cZasu. walczę z chwastami, przesadzam,trzymam gwoździe i podaję mlotek.Ale mam leżenie w planach, tylko przesuwa mi się z sezonu na sezon.
Sebek, tak zdecydowanie polecam dolls minuet.
To Dools Minuet- mówiłam Ci o nich chyba ostatnio. Nie zamierają, tylko ich przybywa- małe cebulki przybyszowe tez kwitną
Kupiłam dwa lata emu kila paczek w ....insekcie, i jesienią kilka przez internet.
Są w irysach trawolistnych. Tzn dziś są z nich zwłoki, może wieczorem je wytnę, bo pękły pąki czosnkom i kamasje się zaniebieszczyły, więc 'czas na inny wystrój'