Zagladalam.Bardzo mi sie podoba u niej.
Duza inspiracja dla mnie jest jej ogrod, a takze ogrod dzis odkryty przeze mnie, a mianowicie ogrod Marzeny2007
Ja jeszcze w temacie znaku rozpoznawczego...a może te dwa fajne listki z napisu ogrodowisko w formie takiej zapinki do wpięcia (coś jak listek, który noszą posłowie pewnej partii)
Mnie się ten pomysł chyba najbardziej podoba - byłoby bardzo fajnie jakby takie przypinki powstały. Bardzo sobtelne ale jednoznacznie identyfikujące przyjaciół Ogrodowiska.
Bransoletki też fajne tylko pewnie nie zawsze widoczne.
Koszulki z logo, torby itp też by zdały egzamin - ale do tej przypinki jakoś mojej wyobraźni najbliżej
Ja jeszcze w temacie znaku rozpoznawczego...a może te dwa fajne listki z napisu ogrodowisko w formie takiej zapinki do wpięcia (coś jak listek, który noszą posłowie pewnej partii)
Właśnie o to chodziło!
Znakiem rozpoznawczym mogą być też zielone spodnie...na kancik
A własnie, czy heliotrop pachnie?myślę żeby sobie posadzić jednego z surfinią tą pachnącą fioletowa na tarasie na stoliku cobym kawkę pijąc wąchała sobie
a myslicie że ekran z cisa to dobra zasłona dla drewnianej szopy? może na ich tle np. jeszcze różę?
a może coś innego? macie pomysł? dodam że jest tam słońce praktycznie przez cały dzień, dopiero po 17 trochę cienia, proszę o radę
Do zasłoniecia drewnianej szopy cis będzie za niski, Radziłabym albo świerki serbskie albo niezmordowane i tanie tuje. Szlachetniejsze to Smaraghd a zwykłe Brabant albo żółte Yellow Ribbon.
A pamiętaasz jakie hortensje rosną u Kasi pod świerkiem? I jak Wam sie udało dołki wykopać ? Chciałabym pod moim świerkiem posadzić hortensje, ale jak myslę o wykopaniu tam dziury.....korzenie są gigantyczne
A jakie by mogły rosnąć? Oczywiście Limelight
Otóż moja łapy tam maczały swoje palce, bo doradziłam aby zrobić podwyższoną rabatę, poszedł tam cały kompost jaki Wiesia miała i dzięki temu horti mają jak w puchu Teraz podsadzone są narcyzami i pachysandrą Widzicie malutkie wzniesienie 25 cm?