Młody trawnik oszczędzamy, nie robimy ani aeracji ani oprysku Bofixem. Jest za młody. Jak mała powierzchnia to wyciągaj chwasty ręcznie, a jak duża to koś co 4 dni, jak zacznie rosnąć. Bofix dopiero w przyszłym roku. Trawnik musi mieć dwa lata.
Teraz można wykonać dosiewkę. Nie wiem czy mu nie zaszkodzi skoro już opryskałaś
Jeśli masz jakiś plan działki z naniesionym domem to wklej, może jakiegoś gotowca podeślę
Danusiu, a czy zanim stworzę ten plan, to pomożesz zaplanować ten róg, którego zdjęcie wstawiłam wcześniej?
Czy lepiej zobaczyć jak wygląda całość i dopiero wtedy podsunąć pomysł?
Aha, spotkanie... Niestety nie dam rady. Mam dwumiesięczne maleństwo, które pozwala mi wyskoczyć tylko na 2 godzinki. Czas jednak szybko leci i na przyszłą wiosnę już będę mogła się integrować
Bogdziu, nie stresuj się, nie musisz wesela szykować, każdy ciasto przywiezie, postawimy, pokroimy i już. Nie chcemy narażać nikogo na stres z tego powodu.
Bedziemy tylko koło 4 godzin a może krócej i mam nadzieję jakąś akcję ogrodową zrobić, wymyśl nam zadanie
A jak nie to tyle się pewnie zejdzie fotografowanie kwiatów i ogrodu.
A ja ukorzeniłam, ale w wodzie Znalazłam w internecie że to bardzo łatwo no i się udało
Też tak zrobiłam, puściły listki , ale korzonków nie widać, w wodzie są już ok 3 tygodni, dzisiaj zauważyłam, że listki więdną ? co może im być?
Nie wiem, gałązka nie daje rady "wyżywić" listków ?
Wodę mają?
Wsadź je do gruntu i podlewaj. Jeśli więdną to w wodzie chyba już nie wypuszczą korzeni.
Miały wodę przez cały czas ...no nie udało mi się ukorzenić patyczków ... wyrzuciłam już i nie sprawdzę jak w gruncie by sobie poradziły... następna próba za rok