Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mała Eleczka 21:47, 16 kwi 2014

Do góry
paulina_weron_niemiec napisał(a)

Paulinko specjalnie dla Ciebie cała chmara okazów

Fiołki są bardzo wdzięcznymi kwiatami i zawsze cieszą oko gdy się koło nich przechodzi
Miejsko & sielsko 21:44, 16 kwi 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)
poduszka czeka na "miszcza upychania"

Nie no Ewa piękne te poduszki...jak długo taką robisz?
Przyjazny ogród 21:44, 16 kwi 2014

Do góry
kasiek napisał(a)

Dzieki serdeczne za odpowiedź, moja kupiłam sadzonkę, w zeszłym roku pies złamał mi ją do poziomu gruntu, ale teraz jest taka:

Zostawię po 0,5 metra dookoła by miała luz

Piękna i to z pąkiem kwiatowym, koniecznie pokaż nam kwiat
"Antyogrodnicy" 21:39, 16 kwi 2014

Do góry
A jezeli chodzi o relacje z Wiednia to było przepieknie ^^ jak na ten czas. Powiem Wam nawet, że tak juz dawno kwitły forsycje jak bylem 23-27 marca to juz prawie przekwitały nie mowiąc o krokusach których juz nie bylo a hiacynty i żonkile w pełni okazałości

I mam takie jedno pytanie czy zna ktos tą rosline poniżej (tą kwitnącą na biało) bo nikt nie wiedział co to jest
Ogród cioci 21:39, 16 kwi 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Już bez korzeni

Trawki świeżo wsadzone w doniczki

Gosiu to jakaś kpina ja w zeszły roku dostałam w takim stanie bukszpaniy!!!
no cóz nigdy nie wiadomo na kogo się trafi... ale ja bym nie odpusciła
trzymaj się
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:35, 16 kwi 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Za rok ma przenieść na inne drzewo..... a malowania nie będzie bo lokatory som. I mogą nie przepadać za zapachem farby. Jeszcze trochę i liście zasłonią... niech sie ociepli..
Susan nieco sie otworzyła.... ale NIgra śpi na całego..

A piesio walnął takeigo baka, że idę złapać oddech..

Ania no coś ty chcesz przenieś na inne drzewo ? to ja sama zostanę z moim wychodkiem na brzozie
Przyjazny ogród 21:31, 16 kwi 2014

Do góry
Mariusz napisał(a)

Moje drzewiaste z siewu (ok. 15 latki) są nieco ponad metr szerokie, z roku na rok coraz bardziej wyciągają się do góry, a łysieją dołem, dlatego podsadzam je żurawkami, runiankami, zawilcami, pojawiają się też pod nimi siewki. Od jednego metra do 1,5 to moim zdaniem na jedną piwonię wystarczająco.
Pozdrawiam

Dzieki serdeczne za odpowiedź, moja kupiłam sadzonkę, w zeszłym roku pies złamał mi ją do poziomu gruntu, ale teraz jest taka:

Zostawię po 0,5 metra dookoła by miała luz
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:31, 16 kwi 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)

Ale się czepiłaś tej budki, jak tak cię wkurza, zamaluj na biało i nie będzie jej widać, bo mnie nie razi
Kolor różowy lubię, na sobie spopiellały, w kwiatach bardzo, wszelkie odcienie
Zakupiłam różę różową CAMELOT

Za rok ma przenieść na inne drzewo..... a malowania nie będzie bo lokatory som. I mogą nie przepadać za zapachem farby. Jeszcze trochę i liście zasłonią... niech sie ociepli..
Susan nieco sie otworzyła.... ale NIgra śpi na całego..

A piesio walnął takeigo baka, że idę złapać oddech..

Wilczomlecz złocisty - ani nie rośnie jak szalony, ani nie rozłazi sie .. potem robi sie nieszczególny być może dlatego, że ma za mało słońca (zarastają go byliny) . NIe ma żadnych rozłogów....
Mam jeszcze taki bordowy wilczomlecz... i on też trzyma sie kupy, siewki tylko sie pojawiają, ale łatwo sie piele.. a ja będziesz zruszać ziemie to i siewek nie będzie.
Zaraz poszukam fotki.
"Antyogrodnicy" 21:29, 16 kwi 2014

Do góry
WYBACZCIE ZE DOPIERO TERAZ PISZE ALE MIALEM TROCHE "URWANIE GŁOWY"

Więc do rzeczy obiecałem zdjecie wiec prosze :
Może troche za gesto te tulipany ale no coz

Teraz są już duzo wieksze i zaczynają wykształcac pączki kwiatowe ^^
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:29, 16 kwi 2014

Do góry
Mirella, Mirka - moja werbena stała i stała, a potem ruszyła jak szalona.. weźmiesz podzielisz na kępki i posadzisz.. ja swoją posiałam w małych pojemniczkach, jak było więcej w jednej to łamałam i dzieliłam... nie bawiłam sie w pikowanie po jednej. A w tym roku mam co dziesiąty pojemnik.... jedna siewka. Ot... i tak to jest...
Za to pierwsze patyki hortek maja korzenie.. te w wodzie, bo do tych z ziemi nie zaglądam

A dziś upierdutałam choinkę.. i nie wiem czy przeżyje.. szanse ma małe... szkoda by było, bo to Białobok.. rośnie u mnie 5 lat.. ale źle posadzony.. potem jeszcze gorzej byłoby przesadzić... wykopałam setki cebulowych.. troche szkoda, bo szanse że przeżyją są małe..

To część cebulek, reszta luzem na rabacie rzucona....

Świerk posadzony.. fotek brak.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:21, 16 kwi 2014

Do góry
Kiedyś wypuści - musi

Tak w ogóle pozdrawiam weekendowo - jutro jeszcze tylko angielski i dentysta i zaczynam Święta Co najgorsze nigdzie nie mogę dostać w doniczkach cebulowych typu hiacynty czy żonkile.... A jak już są, to w jakichś skorupkach czy innych plastikach i kosztują majątek....Człowiek sobie pinsuje, myśli który wariant wybrać, a na końcu drogi okazuje się, że nie ma z czego zrobić dekoracji... Foch

A tak w ogóle to dzisiaj miałem dzień pełen turbulencji....Dzień w szkole zaczął się mi krwisto o 7 rano - przebudziłem się migiem - pół korytarza również Efektem była szkolna łazienka jak po zabójstwie, a ja ponoć jestem przemęczony.... No nic, jak już mój nos przestał pozbywać się hemoglobiny to przyszła do nas wychowawczyni z informacją, że dostaliśmy pieniądze na książki i mamy sobie jakieś wybrać....Fundusze jak wiadomo ograniczone i poszaleć nie możemy - cały dzień miałem o czym myśleć Jestem osobą, która książek zbyt dużo nie czyta, a chciałem coś, co mnie zainteresuje.... Jak szliśmy do księgarni to do głowy przyszło mi 50 twarzy Greya.... Ale to ma trzy części, to i tak nie jestem uratowany Jednak nagle przyszło olśnienie W końcu najciemniej pod latarnią.... Zresztą w takim miejscu wpadłem na ten pomysł, bo genialny pomysł zatrzymał mnie na środku drogi Przecież wiadomo, że absolwent technikum ekonomicznego z wpisem do złotej księgi szkoły z pewnością wybierze książkę adekwatną do okazji, która świadczyć będzie o jego elokwencji i oczytaniu.... Poinformowałem koleżanki: Wiem co chcę - Zmień swoje życie z Ewą Chodakowską. Genialne! Najpierw zapadło dość jednoznaczne pytanie, aczkolwiek nie ośmielę się go tu zamieścić, ale rymuje się z "wolisz" Tak czy inaczej dały mi do zrozumienia, że chyba jednak powinienem wybrać co innego Jesteśmy w księgarni i oczywiście od razu dorwałem swój cel - jednak po obejrzeniu stwierdziłem, że diety z nią i tak nie zrealizuję, a ćwiczę z nią i tak na Youtube W końcu po wielu prośbach ustąpiłem i wybrałem coś bardziej wyszukanego - Fitness dla mężczyzn - w twardej oprawce - jak szaleć to szaleć Coś mi się zdaje, że albo wychowawczyni zabije mnie śmiechem w środę, potem zmartwychwstanę, by dyrektorka na apelu mogła to powtórzyć albo książkę sobie wezmę i jak koleżanka w zeszłym roku podmienię na jakąś co wezmę z domu i oficjalnie dostanę coś normalnego Siem rozpisałem.....Spadam do Was
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:19, 16 kwi 2014

Do góry
Jag_58 napisał(a)

Piekna ta Twoja landrynka po prostu jestem oczarowana a u mnie w podobnej tonacji zaczyna kwitnąć migdałek ,zdjęcia dopiero zrobie i wstawię u siebie,Ania jak to to wszystko ogarniasz ,ja wczoraj jeszcze byłam na bieżąco a dzis rano do przeczytania 5 stron !!!!pozdrawiam przedświątecznie

Mój migdałek też dopiero w pąkach... i za bardzo go przycięłam Ale w zeszłym oku mnie zdenerwował.. bo nie kwitł..
I odpowiedź. nie ogarniam.. dlatego siedzę głownie u siebie.. bo na rewizyty czasu już brakuje.
I kiełki konwalii.. fajnie to wygląda.

I nie patrzymy na zielsko za jodłami... tam to wpadam 2-3 razy do roku... nie mam szans częściej.
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:16, 16 kwi 2014

Do góry
agata19762 napisał(a)

pięknaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ta fotka
a jeszcze bardziej to co na niej

I na niej dziś.... zimno powoduje, że dłuzej kwitnie, bo tak raz dwa i po kwiatach

Gdzie diabeł nie może... 21:12, 16 kwi 2014

Do góry
maggie_82 napisał(a)
cebulki wsadziłam jesienią już a cała ta rabata wygląda tak:

z lewej przechodzi w żywopłot a z prawej ... no tu ma być chodnik i furtka ale dopiero za huśtawką. prace budowlane przede mną więc utknęłam z ogródkiem

Bardzo mnie urzekła ta rabata ze słupem.

też mam słup ale jeszcze bez rabaty a wymyśliłam,że do słupa to najlepszy bluszcz
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:12, 16 kwi 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Ja pomiędzy deszczem pracuję, bo mam dużo wydarte z ziemi, jak przyjdzie słońce i ciepło, to mi szlag trafi.. i tak trafi dużo.. pocieszam sie, że będzie miejsce na nowe chciejstwa
Bylinówka nie kopana już zielona A wsiowy MASAKRA

Ania jak się nazywają te drzewka jak choinka tylko małe ... dwie kupki z brzegu i jedna w tle ... podobywuje mi się ... i poszukam w naszych Kostomłotach tylko czego mam szukać ? ... i nie mów, ze to kfitnie bo to iglak
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:05, 16 kwi 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Aniu zaległości obejrzałam, nie pracowałam wczoraj w ogrodzie, za zimno, staruszka podrap za uszkiem pozdrówka

Ja pomiędzy deszczem pracuję, bo mam dużo wydarte z ziemi, jak przyjdzie słońce i ciepło, to mi szlag trafi.. i tak trafi dużo.. pocieszam sie, że będzie miejsce na nowe chciejstwa
Bylinówka nie kopana już zielona A wsiowy MASAKRA

Nawet tulipany z niezapominajkami wykopuję.... nie wiem co z tego będzie.. liczę sie z tym, że po tulipanach Będą do wazonu

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:03, 16 kwi 2014

Do góry
kitek81 napisał(a)
i kolejne drzewko, co mnie u Ciebie zauroczyło, czyli kiku aż boję się do Ciebie przychodzić, bo lista chciejstw się powiększa, a ja takiego wielkiego ogrodu nie mam niestety nie jest z gumy
pozdrawiam :*

Kitek.... ale nie kwitnie tak ładnie co roku... wiec nie masz co rozpaczać
Pomęczę was i dzisiaj kolorem landrynkowym

Różaneczniki - choroby i szkodniki 21:02, 16 kwi 2014

Do góry
Ja w tym roku mam problem z jednym różanecznikiem. Po zimie wygląda na chorego. Obok niego rosną dwa inne i są ładne, zielone. Zakwasiłam mu w ubiegłym tygodniu ziemię, podlałam magiczną siłą no i czekam. Jeszcze dolistnie mu florovit planuję podać, ale to po świętach. Może go radykalnie przyciąć?

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:01, 16 kwi 2014

Do góry
popcarol napisał(a)
Hej Aniu, zaglądam, trochę poczytałam! Moja magnolia nadal ma pączek.. i tyle..
pozdrawiam!
k.

Za zimno.. u mnie wszytko stoi w miejscu... jedynie tulipanowiec wypuścił listeczki

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 20:50, 16 kwi 2014

Do góry
zanim jednak coś konkretnego wymyślę zdam raport z ogrodniczkowania ...
zamiast myć okna i piec pasztety dziś z Adamo:

- wsadziliśmy wzdłuż tarasu graby na coś pomiędzy żywopłotem a lasem ... mam wizję i biedne roslinki muszą ją jakoś pojąć ... jak wyprostujemy co mamy wyprostować ... podetniemy co mamy podciąć i jakimś cudem zacznie wyglądać pokażę ...

- znowu naczytałam się o opuchlakach więc sprawdziłam posiadane żurawki ... tkwią w ziemi mocno i pięknie im przybywa liści ... co w swej naiwności odbieram jako dowód na nie manie opuchlaków ... przesadziłam wróććććććććććć ... przesadziliśmy ! ... dwie żurawki matki, które mamy od bodaj 10 lat i już prawie je ukatrupiłam a one som ! ... kupione zresztą w ulubionej szkółce w Kostomłotach

- przesadziliśmy z przechowalni tawuły Andersa kolor malinowy pod graby przed tarasem ... przed nimi kostrzewa a w niej okrywowa The Fairy ... jestem zadowolona ... bo skopiowałam Agę z kwadratowego a nie Madżenkę ... no schociaż razzzzzzzz

- przed frontem vis a vis brzóz stanął grab dzięki którego koronie mam nie widzieć, ze mi siem przechodnie gapią w okna ... to gran intymności szeroko pojętej ma być ... (wiem ... nawet brzóz nie obfociłam a durnie sobie vis a vis do nich obrazuję ale uwierzcie mi bez liści nic nie widać i chyba musiałabym się oplatać wokół tych drzewek by coś było widać ... ) (i uwierzcie mi kilkadziesiąt kilo nie możżże się wokół tak delikatnych pieńków oplatać )

- ja wiem, ze to Bociuś jest autorytem w trafffkach a nie bociusiowy żon ... ale tym razem jakoś tak musiałam pójść za nim i wystrzygłam moje kupki ice dance bo były zardzewiałe na końcach ... doigrały się ... jak na kolejowej u Kasi też sobie tak pozwoliły to wcale się nie dziwię, że je żon tak potraktował ...

- poza tym dwa kwadranse gapiłam się na tulipki oceniając czy na święta się wyrobią i są takie co moim zdaniem będą na czas ... ale i sa gramuły co nie fiem kiedy się zreflektują ... bez względu na fszystko jestem zadowolona

- nie udało mi się ukatrupić tojeści orszelinowatej, która trafiła do przechowalni na skutek jesiennych rewolucji ... odpala ... bardzo uprzejmie z jej strony

- 12 lawend viva własnej roboty wzrasta .. co i dziwi i cieszy

w kwestii "wkopaliśmy" "przesadziliśmy" itd podział ról jak zawsze ... żon swoje a ja swoje ... i żeby było jasne to mnie boli paluszek

i ciągle mi się wydaje, ze więcej piszę niż robię ale może ja jakaś przewrażliwiona jestem

a teraz mniamam naleśniki ... ... i pozdrawiam

wiezieliście, ze wiosna jest fajna ???
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies