Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Działka wkoło Lubczyka :) 23:22, 15 kwi 2014

Do góry
A na koniec i na dobranoc

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:22, 15 kwi 2014

Do góry
Margolka napisał(a)
Wpadłam z rewizytą, ale nie wiem czy dobrze zrobilam, bo tym razem to ja wymiekłam. PRZEPIĘKNY masz ogród! Te ostatnie zdjęcia doslownie mnie zmiażdżyly. Uwielbiam takie rabaty No i ta nowa tez bedzie piekna. Pzdrawiam

Mój ogród powinien mieć drugą nazwę... moje chciejstwa.. bo głownie z tego sie składa.... Wiec kupuję, sadzę i przerabiam.... nie wiem czy pisałąm, ale narzekam do eMusia, że ledwo tyci tyci z rabaty wsiowej zapakowałam w doniczki, sporo kęp upycham bez doniczek na boku...bo nie ma szans wszystkiego upchnąć.. dziś moje tulipany i niezapominajki też kopałam w donice..
Spokojnie stwierdził, że jeżeli kupowałam i sadziłam 5 lat.. to wykopać też potrzeba więcej czasu niż dzień...

No to omieg.. co mi marnieje, bo rośnie nie tam gdzie trzeba
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 23:22, 15 kwi 2014

Do góry
jak już wspomniałam moje Queen to chyba jednak Queen Na razie jedna króluje

I ogólne foteczki

A tu sie nie mogłam - inaczej - nie byłabym sobą gdybym tak nie zaczęła nowej rabaty
Działka wkoło Lubczyka :) 23:21, 15 kwi 2014

Do góry
No i jeszcze wielka niespodzianka kwitnie mi brzoskwinia
Ogród pod trzema dębami 23:19, 15 kwi 2014

Do góry
tusiawka napisał(a)
Dzisiaj nowych niespodzianek w skrzynkach nie było. Uff
Bo na zamieszkanie w nich czekają już pomidorki.

A w donicach będą papryki.

Świetne skrzynie...
a pomidory?! Jezu muszę z moimi jakąś rozmowę dyscyplinującą przeprowadzić...ależ masz piękne!!

Działka wkoło Lubczyka :) 23:19, 15 kwi 2014

Do góry
Przy okazji cyknelam fotki horti i też pokażę jak rosną i mam nadzieję, że ukorzeniają

I dereń
Moja bajka 23:19, 15 kwi 2014

Do góry

Ale cudna. Jaka to odmiana Katku?
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 23:18, 15 kwi 2014

Do góry
Gosia- malkul, tez się nie mogę na te Angelique doczekac... ale chyba nie dadza rady na swięta...

aniaib, ale stare zdjęcia wygrzebałaś !
Tak , ławke "podwędziłam" rodzicom

Martuś, moje Oueeny tez ciemne... szukałam zdjęć (jak to dobrze że wszystkie cebulowe zakupy jesienią obfociłam... i ja kupiłam i w Biedronce, i w Lidlu...
Ciekawe które kwitną
Ale jedno pozostaje - w tamtym roku tych żółtków nie miałam na rabacie (porównałam zdjęcia), ale co i skąd tam wsadziłam... nie pomaju

Crimson mój młody jeszcze, całego go jeszcze nie ujmowałam na zdjęciach. Skupiałam się na listkach

To jest z sierpnia 2012

Kwiecień 2013

Tu go troche widac jak robiłam w tamtym roku tę rabatę, jak widzisz mały jeszcze, ale trzeba mu przyznac że liscie ma obłędne

Mogę cie odesłac do MałejMi - ona ma ooogrooomnegooo - i jak go zobaczyłam osobiście na oczy to troche się przeraziłam ze mój tez taki będzie...
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:18, 15 kwi 2014

Do góry
No tak wyszło a teraz taki tydzień i za chwilę znów cisza

pozdrawiam wszystkich zaglądających, odpowiem później a na razie żeby nie wialo pustką

kilka migawek z mojego wiosennego ogrodu

pozdrawiam wszystkich wiosennie
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:18, 15 kwi 2014

Do góry
kaba303 napisał(a)
Aniu, czytam i końca nie ma, podziwiam, zaznaczam i pozdrawiam cieplutko, w Łodzi słonko wyszło , czego i Tobie życzę

Kaba... końca nie ma.. próbuję odpowiedzieć na posty i próbuję pójść spać U mnie nei da sie na bieżąco, ale niektórzy twierdzą, że to robią.... wielki szacun
gdzie Twój wątek??

Wreszcie inna landrynka

Działka wkoło Lubczyka :) 23:15, 15 kwi 2014

Do góry
Mirka, obiecane zdjęcia pecherznicy zobacz jak nam malutka rośnie
Oby tak dalej
Żółta

I bordo

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:14, 15 kwi 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Różowa peruczka a'la Japonia powala na kolana.
Brrr jak zimno i leje!! I dobrze bo wreszcie pauza od pracy w ogrodzie

Ja walczę pomiędzy kroplami deszczu, a łapki grabieją i w nóżki zimno.. maskara nie pogoda
I landrynka... na tyle słów landrynka na forum zlecą sie ertomaniacy
Na szczęscie to ostatnia landrynka

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:13, 15 kwi 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Gdybym tylko odpowiednią ilość miejsca miała...takie różowe bukiecikowe cudo u mnie by było...Pierwszy raz ją zobaczyłam w parku pszczyńskim...wielką i nachalnie różową...siłą mnie od niej odciągali!

Masz moje landrynki..
Pomysł na ogród 22:51, 15 kwi 2014

Do góry
Skula napisał(a)
mam pytanie :
w zeszłym roku dostałem leszczynę
myślicie że z nią wszystko ok?

A co Ci się w niej nie podoba?
Takie powyginane gałęzie ma na pewno contorta, a czy jeszcze jakaś to nie wiem. Białe "kropeczki" na pniu też "normalne". Też taką mam i nie podobają mi się jej liście- wyglądają jakby były zaatakowane przez mszycę
Dwa ogrody 22:48, 15 kwi 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)

Aniu, dzięki, troszkę ich jest widziałam dość dużo odmian w ub. roku na lokalnych targach rolniczych, wybrałam tylko tę, to chyba jest Jack Frost, tak wyglądają dziś

a ta sadzonka jest rok starsza

jeszcze młode to trudno powiedzieć, mój Jack
a ta druga nie przebarwia się na żółto i ma niebieskie kwiatki? to może być Green Gold, w linku masz opisy
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:47, 15 kwi 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Marek... po prawej sadzonka w doniczce.. a po lewej sadzonki do posadzenia... jak za długo trzymasz w w odzie, to potrafią się zmarnować.. nie wolno trzymać za długo.. jak jest trochę korzeni to posadzić trzeba. Ogólnie przyjmuje sie 90%. z tej sadzonki w doniczce (powstała też z takiego ukorzeniania), też odetnę czubek.. niech sie rozkrzewia, a będzie sadzonka więcej.

Serdeczne dzięki. Zaraz jutro poodcinam i do wody na sadzonki - w razie jakby w ogródku nie chciały kiełkować bo warte tego są.
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:46, 15 kwi 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

cały misterny plan wziął i się rypł ... bo Anek pokazuje, ze ta cała brunera to kfitnie ... sama !!! tymi niezapominajkami ...

ha ha ha ha ha ha ha... dobre!!!
Według własnych pomysłów - Ligustr nie tylko jako ogrodzenie 22:41, 15 kwi 2014

Do góry
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:40, 15 kwi 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Porównanie obydwu... w cieniu liście są bardziej zielone i chyba mniejsze.. bo rok temu wyglądało, że Jack jest mniejsza i ciemniejsza, a teraz patrzę i porównuję i może być odwrotnie..
Ale tak czy siak, jedna i druga ładna.. teraz maja małe liście, bo niedawno ruszyły.... i w sezonie byłam świcie przekonana, że Silver jest bardziej srebrna do Jacka.. a tu tego nie widać

Fajne Aniu
Tego mi było potrzeba
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:38, 15 kwi 2014

Do góry
Marek... po prawej sadzonka w doniczce.. a po lewej sadzonki do posadzenia... jak za długo trzymasz w w odzie, to potrafią się zmarnować.. nie wolno trzymać za długo.. jak jest trochę korzeni to posadzić trzeba. Ogólnie przyjmuje sie 90%. z tej sadzonki w doniczce (powstała też z takiego ukorzeniania), też odetnę czubek.. niech sie rozkrzewia, a będzie sadzonka więcej.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies