Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 09:37, 05 cze 2014

Karola - wiedziałam, że mnie zrozumiesz... MY pokrewne dusze..
Magda - wszystkie kwiaty są OK ale jakoś lubię wesoło... a te ciemne to trzeba wypatrywać.. mało widoczne. I Boziuuuuu co ja pisałam zbereźnego, żę sie zrobiło seksualnie.. aż sie chyba sama cofnę i popatrzę co znów strzeliłam ....
Agata - wiedziałam w jaki rejon Polski się przeprowadzić... podświadomie czułam.. że nie przeprowadzam sie na drugi koniec z powodu chłopa tylko z powodu ogrodu co ma powstać za lat 25 To sie nazywa intuicja
Tusiala - u nas Polarisa nie ma... szukaj na necie..tu masz dostępne.. tylko odbiór osobisty.. zobacz co jest koło ciebie http://www.rododendrony.com.pl/kontakt.php

Anna_g - kurde co ja takeigo napisałam??? Że zaraz zwał, myśli kosmate.. chyba muszę zacząć czytać po raz drugi co pisze. Aż sie faktycznie cofnę ... u siebie.... i poczytam co ja takiego napisałam...

Luki - ja jak idę do sklepu i coś che kupić to może metek z ceną nie być.. od razu wybiorę najdroższe Liliowce odpuszczam, bo już nigdzie mi sie nie zmieszczą... ale oglądać mogę

Jarzmianki są bardzo fotogeniczne, ale w realu.. już mnie nei zachwycają tak bardzo.. ani ciemne, ani jasne.. a może rosna w miejscu które je nie eksponuje jak należy??

Mala_Mi 09:59, 05 cze 2014

Kasial napisał(a)
Witaj Mała_Mi.
Prześledziłam Twój wątek, zamiast pracować czytałam, oglądałam, podziwiałam. Co prawda ominęłam jakieś tysiąc stron ale i tak większość jest za mną. Jestem pod wrażeniem ogrodu, historii związanej z domem, ogrodem i Miśkiem Głowę mam pełną patrzę rabatka, mówię super, za chwilę patrzę rabatka "przemeblowana", mówię o jeszcze fajniej. Kolejny rok znowu inaczej i jeszcze lepiej Dużo się u Ciebie dzieje, masz dużo energii co widać po zmieniającym się ogrodzie, wydaje mi się, że jesteś osobą pozytywnie zakręconą
Przede mną jeszcze długa i kręta droga ale już doczekać się nie mogę kiedy będę kreśliła pierwsze rabaty
Będę podglądała jeśli pozwolisz. Pozdrawiam serdecznie.

Witaj dziewczyno z lasu..... Czerwony Kapturek??? Uważaj tylko w lesie na wilka.... i przypomniał mi się taki dowcip... ale juz nic nie piszę, bo potem zawału dziewczyny dostają, a ja nie mogę doszukać się co takiego napisałam... ale szukając przypomniałam sobie, że nie odpowiedziałam na wszystkie pytania i nie przywitałam jak należy nowego gościa. WItaj Kasiu
Przede wszystkim to leżałam ze śmiechu czytając Twój wstęp... "Co prawda ominęłam jakieś tysiąc stron ale i tak większość jest za mną." Co to tysiąc stron przy tym co jest... to jakby wydrukował, to wyszła by saga dłuższa niż sagi skandynawskie... a jakby sfilmował to Moda na Sukces niech się schowa. Muszę Ci pogratulować determinacji... mi cierpliwości by brakło po pierwszych 50
Zajrzę do Twego lasu... by odznaczyć wątek do obserwacji.. i też coś poczytam, ale ja takeigo zacięcia nie mam.. i musisz mi wybaczyć
Gotowanie to moja pięta achillesowa.. wiec witam gościa kwiatkami

Mala_Mi 10:13, 05 cze 2014

Pogubiłam sie komu odpowiadałam, a komu nie ;(

Aniu MOnte - mój Alfred nei będzie taki jak Bogdzi.. nie ma opcji... ale urosnie na pewno troszkę.. i muszę mu zrobić miejsce..

Agatnowa - na tę ścianę róże odpadają, bo to ściana północna.. tu mogą być same cienioluby No i gołej róży byłoby tu za zimno

Kasiula - Twoe róże rozkwitną, masz widocznie inną wystawę do słoneczka, albo inne odmiany, np Bonice u mnie w pąkach, Nostalgia, Pomponella, Tuskacan też... Ale mi sie nie spieszy nigdy do tego by kwitło, bo jak zakwitnie to zaraz przekwitnie..

Wiunia - sprawdziłam katalpę, o wypustkach zapomniałam, ale cześć liści też ma takich poszarpanych.. u mnie chyba z powodu fasolek co wiszą, albo od wiatru, bo to jak powieje to ja tarmosi, a może jaki robal to robi... ja sie nei przejmuje tym bo liści ma dużo.. i w kupie tego nie widać. Dopiero po twoim poście poszłam i dokładnie obejrzałam swoją.. Za to ma już pąki kwiatowe ...

Margarete - ta hakone rośnie na pełnym słońcu...
wieczorkiem dopiero bo nie ma.. ma dość wilgotno, bo to glina (nie miałąm czasu jej urobić, wiec wetknełąm trawę w taki syf.....), koło ciurkadła, które jak dolewamy to często przelewamy i wszytko stoi w wodzie.

I dla pozostałych gości ze stronki 2526 zostawiam usmiechu i kwiatuszki

Mala_Mi 10:16, 05 cze 2014

Bogdzia napisał(a)
Rano pisałas ze z papierami urzędowymi bedziesz biegac a wieczorem zakupy pokazujesz.Ja Cię rozumiem i nie bede pisac że papiery urzędowe ważniejsze od kwiatków o wszyscy wiemy ze jednak kwiatki wazniejsze. U mnie jest pytanie do Ciebie jakbys znalazła chwile.

Byłam zaraz po pytaniu.....

Pierwszy różowy zakwitł.. byle jak ale kwitnie..

monteverde 10:21, 05 cze 2014

Mala_Mi napisał(a)

Byłam zaraz po pytaniu.....

Pierwszy różowy zakwitł.. byle jak ale kwitnie..

śliczny martagonek muszę moje zawstydzić a jarzmiankom zrób jaśniejsze tło, żeby było lepiej kwiatuchy widaćmiłego dnia
Mala_Mi 10:23, 05 cze 2014

zbigniew_gazda napisał(a)
Ania Twoje jeżówki u mnie pewnie zakwitną! Ale listki się zwijają i coś je żre. Wytoczyłem armatę przeciw temu czemuś. Wszystko piękne u Ciebie a bonsai zachwyca i tak mi szkoda mojego że padł ze starości. Sosna wejmutka łapie grzyba i bez przerwy psikam. Jak się nie opamięta, to.... i będzie jałowiec.

Z sosną musisz walczyć sam...
Twojego bonzaja szkoda... ale masz potomka Twojego, bo sie napatrzyłam na twojego, na instrukcje ciecia... i sie odważyłam.. żeby nie twój to mojego też by nie było

A jeżówek Ci dam.. te były długo trzymane w donicy i zostały zagłodzone i teraz sie nie mogą długo pozbierać.. widzę różnicę w roślinach które rosną w gruncie, a te co są w donicy.. 2 miesiace temu ukopałam koleżance trochę mojego dobra.. i do tej pory stały w donicach, gdzie było dużo żyznej ziemi, podlewane, nie na pełnym słoneczku... i są o połowę mniejsze niż to samo w gruncie. Zresztą trzymam dla Ciebie takei co zakwitną w tym roku.. zadołowane już w kącie rabaty od zeszłego roku.. by nie poszły w ludzi

Bodziszek posadzony.. od razu weselej na rabacie, bo białe bodziszki są ładne, ale smutne.. i bodziszek sie uzupełni kolorem z irysami syberyjskimi.. chyba tego bodziszka jeszcze dokupię.

I bzyczkom też sie podoba.. juz sie goszczą na nim.

Tusiala 10:24, 05 cze 2014

Ania dziękuję już wysłałam zapytanie
Mala_Mi 10:35, 05 cze 2014

Aniu MOnte - o tę róże sie pytałaś???

Jednego, najstarszego martagonka przecięłam łopatą na pół, ale zostawiłam w ziemi.. i liście żółkną, ale kwiatostan sie rozwija.. zobaczymy, że z cebuli na pół może jeszcze coś urosnąć..

Taki ciemny kolor lubię, a jarzmianki nie przesadzę bo nie mam gdzie
Mala_Mi 10:39, 05 cze 2014

Zeta napisał(a)
Kurczę a ja mam duuuużo miejsca i nie wiem co tam wsadzić hihi....

Kiedyś też mi sie tak wydawało.. i te kiedyś wcale tak dawno nie było

Ostrogowca chiałam wyciepać, bo na obrazkach sie podobał a u mnie nie podobał..
W tym roku zmieniam zdanie, kwitnie długooooo, jest ładny.... musiał sie rozrosnąć by robić efekt..
Mam w dwóch miejscach i w dwóch mi się podoba Posiany z nasion... wiec tym bardziej zrobiłam sie dumna z niego..
Na bylinówce

Za ławeczką
Mala_Mi 10:40, 05 cze 2014

Tusiala napisał(a)
Ania dziękuję już wysłałam zapytanie

Czas piwonii... teraz w ogrodzie zapach piwonii i róz króluje.. to najbardziej pachnący czas w ogrodzie.