Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Igiełkowy ogródeczek 11:58, 15 kwi 2014

Do góry

Trzy jabłonie - marzenia o ogrodowym azylu 11:56, 15 kwi 2014

Do góry
A tu w skali mikro - wrzosowisko teraz z wrzoścami w roli głównej u stóp borówek amer. Tylko kilka krzaczków, dokładnie 7 szt., a trzmieli mnóstwo zwabia. I dlatego warto je mieć!

Moja działka. 11:56, 15 kwi 2014

Do góry
Tak Ewa to z Biedronki jeszcze mam 3 żółte ale dopiero pączki,jeszcze tulipanów nakupiłam i żonkili
jak przecenili po 2 zł
Igiełkowy ogródeczek 11:54, 15 kwi 2014

Do góry
Witajcie!
wczoraj było paskudna pogoda, było dosłownie wszystko deszcz, grad, silny wiatr, było i słoneczko- zmienność niesamowita, ale mimo to działo się u mnie dużo, postanowiłam pozbyć się kawałka bruku, zwiększając tym samym ogród kosztem podjazdu, pokażę niedługo zdjęcia jak do wygląda, to niewielki kawałek coś około 20m2 ale myślę że po zmianach będzie dużo lepiej Żon już nawet się tak nie sprzeciwia jak na początku i poddał się zupełnie, moja siła przekonywania chyba wzrosła
Ponieważ nie mam jeszcze zdjęć dziury- bo taka na razie powstała po zdjęciu nawierzchni, pokażę coś przyjemniejszego sprzed kilku dni:

Ogrodowe przygody 11:40, 15 kwi 2014

Do góry
o tutaj mam ta obwódkę

tą umbrę to szukam od zeszłego roku czekam aż znajdę w dobrej cenie
nie mam warzywniaka mam taką łezkę z paroma porzeczkami 2 jagody kamczackie 2 borówki maliny z przodu truskawki aronia i lubczyk
sieję tam szczypiorek i natkę
teraz posiałam sałatę nawet wzeszła

Trzy jabłonie - marzenia o ogrodowym azylu 11:38, 15 kwi 2014

Do góry
Poidełko dla ptaków ustawione, lecz dotychczas widziałam tylko spragnione koty przy nim Po wczorajszym deszczu trochę się ubłociło.

W budkach pusto, więc jakaś ptaszyna ku pokrzepieniu serc zadomowiła się pod jodłą.

Leśne Wzgórze 11:38, 15 kwi 2014

Do góry
Mirella napisał(a)
Z okazji setki, skromny Orlik w koralikach z rosy

dzięki śliczne perełki, muszę poszukać czy u mnie jakieś roślinki po deszczu też tak pięknie wyglądają.
Leśne Wzgórze 11:36, 15 kwi 2014

Do góry
Matylda o przygodzie Twojego M z turkuciem przeczytałam nawet mojemu M -zgroza ,ale faktycznie coś niesamowitego jeszcze się z czym takim nie spotkałam .Matylda gratulacje z okazji pierwszej setki a na pewno nie ostatniej,podsyłam brunnerę bo się chyba nad nią zastanawiasz nie wiem jaka odmiana ,ale poszukam ,u mnie super się rozsiewam ,tak że kolekcja coraz większaZdjęcie kiepskiej jakości może dzisiaj zrobię nowe to umieszczę u siebie
Działka wkoło Lubczyka :) 11:32, 15 kwi 2014

Do góry
Prześliczne

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 11:28, 15 kwi 2014

Do góry
Iwona dziękuję przycięłam zaraz po wkopaniu i potem jeszcze raz w czerwcu. Teraz też będę przycinać jak przestanie padać i będzie bardziej sucho. Nawoziłam w zeszłym tygodniu dolistnie i doglebowo biohumusem a jeszcze będę nawozić dolistnie florovitem.

Ta obwódka będzie miała teraz trzeci rok.

W cieniu - zacieniona 11:16, 15 kwi 2014

Do góry
Mirka napisał(a)
Witaj Bogusiu ,deszczowo i brzydko u nas na Mazowszu dobrze że w pracy jestem
...jesli w pracy,to masz cieplutko.U nas trochę zimno...ale skończyłam z myciem okien...wcześniej padało.Pozdrawiam słonecznie moim najstarszym liliowcem...
Ostnica - Stipa 11:16, 15 kwi 2014

Do góry
mirela napisał(a)
Moje siewki:

Mam pytanie kiedy najpóźniej wsadzać je do ziemi aby zdążyły zawiązać nasiona ?

A kiedy ja wysiewałaś, ja wysiałam późno i ma po jednym źdźebełku, chyba na przyszły rok urośnie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:16, 15 kwi 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu cudna kompozycja!!!!!
Uwielbiam Twoją konsekwencję w kolorach(której mi na razie brakuje )

Prymulkę w tym kolorze i szafirki widzę pierwszy raz
Będę takich szukać

Pozdrawiam serdecznie!!!!
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:14, 15 kwi 2014

Do góry
Joaska napisał(a)
Aniu tak sobie patrzę i patrzę na te Twoje kfiotki i powiedz mi ty dobra kobieto czego Ty w swoim ogrodzie nie masz..... masz wszystko ...ale nie to jest ważne, Ty to wszystko masz uporządkowane i wszystko tworzy piękne kompozycje .... normalnie podziwiam ...

Wniosek prosty... umiem robić nie najgorzej zdjecia.. bo wygląda na piękne kompozyjce Dałąbym tu takeigo lola.. ale niestety mi emotikony nie wchodzą ... wiec do znudzenia będę katować Was dziś Kiku coś tam...
Jedno foto włożę do wizytówki, ale które?? Osiołkowi w żłobie dano...

W ogródku Iwony 11:11, 15 kwi 2014

Do góry
Prześlicznie to wygląda

A te żurawki żółte parę zdjęć wcześniej to Citronellki czy jakieś inne?
Dzięki za linki. Skopiuję je sobie i wrzucę do siebie

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:07, 15 kwi 2014

Do góry
beta napisał(a)
Brunery cudne są i pięknie kwitną
pozdrawiam Aniu

Porównanie obydwu... w cieniu liście są bardziej zielone i chyba mniejsze.. bo rok temu wyglądało, że Jack jest mniejsza i ciemniejsza, a teraz patrzę i porównuję i może być odwrotnie..
Ale tak czy siak, jedna i druga ładna.. teraz maja małe liście, bo niedawno ruszyły.... i w sezonie byłam świcie przekonana, że Silver jest bardziej srebrna do Jacka.. a tu tego nie widać
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 11:07, 15 kwi 2014

Do góry
Kasiu mam nadzieję, że kupisz taką, z której będziesz maksymalnie zadowolona

Gosiu -Gosiniak dziękuję za miłe słowa chociaż wiem, że do jakiegoś efektu musze jeszcze bardzo dużo popracować. Ale cieszę się tym, co jest na razie.

Aga może dlatego ciemniejsza, że od strony północnej i ma mniej słońca? A Mąż sam nie chce spróbować ciachania?

Gosia -MałgorzataS On wchodzi na kamienie i z nich zeskakuje. Taka zabawa Tu właśnie zjechał z niego i próbuje wstać na nowo.

Alu dokładnie tak. Mój ma przy tym tyle siniaków, zadrapań…. Ech. Dobrze, że teściowa Go nie widzi w takim stanie

Ivonko staram się jak mogę a i tak ciągle mało i mało

Basiu dzięki

Obwódki bukszpanowe

Ogród rodzinny 11:00, 15 kwi 2014

Do góry
Witam wszystkich bardzo ciepło
Trafiłam do was przypadkiem Jestem "zapaloną" ogrodniczką i kocham zwykłe grzebanie w ziemi Ogród tworzyłam przez kilkanaście lat. Jednak z braku doświadczenia, teraz z braku czasu zaczęłam rezygnować z wielu rabat.
Jeszcze dwa lata temu w ogrodzie miałam ponad 100 bylin. Brak czasu ( mam 4 kochanych dzieci ) wymusiło na mnie wyrzucenie prawie wszystkiego z ogrodu Nie zrobiłam tego do końca przemyślanie i tak część porozdawałam a resztę zasiałam trawą. I tu zaczął się problem. Jest gorzej niż było. Kiedyś ogród był moją dumą. Sąsiedzi zatrzymywali się, żeby podziwiać. Dzisiaj, cóż, zobaczcie sami.
Mam ogromną prośbę, pomóżcie mi jakoś to wszystko ułożyć.

Przód domu i tzw "przedogródek"

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:48, 15 kwi 2014

Do góry
reni napisał(a)
I jak tu być na bieżąco...tyle stron do nadrobienia,pozdrawiam

Też nie wiem jak być na bieżąco
Dziura w deszczu jest... słoneczko gdzieś na moment sie wyłoniło..to ja aparat i bieg po ogrodzie Nie zdążyłam oblecieć i po słoneczku wspomnienie Pobiegłam focić brunery... a skupiłam się na wiśni Kiku
Moja bajka 10:40, 15 kwi 2014

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies