Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:06, 09 maj 2014

Do góry
AlicyaLK napisał(a)
Irenko,
pochodziłam sobie po Twoim ogrodzie i będę wracać Piękne masz rabatki pod drzewami i widzę, że drzewa masz wysoko podcięte, tak więc na rabatkach jest jasno ja swoje też jeszcze przytnę... nie wiem dlaczego nie bałam się je ciachnąć wyżej, ale teraz, jak zobaczyłam u Ciebie, to już jestem zdecydowana Pozdrawiam

Alicjo, wczoraj poczytałam twój wątek, pooglądałam, widziałam przed i po, zmiany na plus
Uważam, że śmiało możesz podciąć drzewa, dużo wyżej, aby tak na wysokości 8-10 metrów nic nie mieć i wtedy jest dojrzała część i mnóstwo światła, tnij....my za 2 lata znowu podcinamy, bo ciemnicy nie chcę mieć, ale drzewa, tak pozdrawiam i fajnie, ze zajrzałaś

tu mam klon jesionolistny FLAMINGO, miał mieć 2m, ma oho...ale on ma taki rozłożysty pokrój, więc ta czapa górą jest i akurat, to fajne

tu tulipanowiec....widzisz, od dołu systematycznie wycinane gałęzie, aż kiedyś uznamy, że wystarczy
w tle widać podcinane sosny;;i bluszcz jakimś cudem się wspina po jodle kalifornijskiej

i tu świerki, w tym srebny też, zobacz jak wysoko cięte, a dołem mam rh, azalie i trawy, mnóstwo miejsca i światła dla innych

W cieniu - zacieniona 17:03, 09 maj 2014

Do góry
nebel napisał(a)
Mi najbardziej podobają sie takie ujęcia...

...na więcej takich ujęć jeszcze trzeba poczekać...może za miesiąc,jak rabaty zarosną...teraz jeszcze rośliny malutkie,niektóre dopiero wychodzą...wiesz Ewo,że ja ustawiam się na końcu tego ogrodowiskowego zawirowania...Pozdrawiam.
W cieniu - zacieniona 16:58, 09 maj 2014

Do góry
Mi najbardziej podobają sie takie ujęcia...

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:56, 09 maj 2014

Do góry
Urszulla napisał(a)
ależ Ci się werbena nasiała
moje marzenie
w tym roku mam odrobinkę z 1 sadzonki od Sebka
I Twoja hosta olbrzymka rośnie - jak się cieszę nie masz pojęcia

Ula, miałam mnóstwo nasion, komuś wysyłałam, sama siałam w grunt, ale nic nie widzę, żeby wzeszła, chyba że nie rozróżniam siewek od pokrzywy, dlatego nie plewię
a te są z ubiegłego roku, przezimowały w gruncie; będę zbierać nasiona i jakby co, dam ci
rok temu siałam w czerwcu, wzeszło wszystko,oczywiście w grunt też

panna hosta nie dała plamy i dobrze

tu nowa rabata, limki idą jak trza, patyki też, na razie nie sprawdzam, czy są korzenie
Moja bajka 16:55, 09 maj 2014

Do góry
Katkak napisał(a)
Ewuś to są te zawilce japońskie

Wygląda bardzo podobnie do tego który rośnie u mnie. Prawdą jest że kwitnie cudnie, ale z jego rozłogami miałam problem. Opanował całą rabatę. Gdybym wiedziała że masz na niego chrapkę, to zrobiłabym Ci paczuszkę. Teraz mogę przesłać Ci tylko zdjęcie.

Działka wkoło Lubczyka :) 16:49, 09 maj 2014

Do góry
Nam chyba nie jest pisane mieć ładny trawnik, a tym samym ogród ;(
Posialismy trawe i tym razem ulewa

Juz mi się wszystkiego odechciało!
Ogród... reni 16:49, 09 maj 2014

Do góry
Znalazłam u Ciebie, jeszcze dwie rzeczy, ktore nas łączą

P.S.
Oprócz "podglądania cudzych ogrod", lubię również to coś ...Dziękuję
Reni, ściskam bardzo mocno
Pora na zmiany, czyli Alkowe rewolucje ogrodowe 16:47, 09 maj 2014

Do góry
Oto nowy lokator w moim ogrodzie, pojechałam po kwiaty do skrzynek na balkon a kupiłam tego holendra
A teraz lece wsadziś surfinie mam nadzieję że przymrozków już nie będzie i mozna skrzynki wystawiać
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:32, 09 maj 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)

Reniu, mamy angielską wiosnę
mieczyki już startują, a hosty wielkie

To prawda...u mnie mieczyki też wyłażą...zresztą w tym roku jakoś wszystko szybko wystartowało i takie bujniejsze.
Pora na zmiany, czyli Alkowe rewolucje ogrodowe 16:30, 09 maj 2014

Do góry
A wiciokrzew lada moment zakwitnie, syuacja z mszycami opanowana, oprysk zadziałał
Ogród... reni 16:28, 09 maj 2014

Do góry
Anita1978 napisał(a)

No w szoku jestem!

Ja też... hahaha
Ogród... reni 16:27, 09 maj 2014

Do góry
Anita1978 napisał(a)

Czy to kaliny? Jakie odmiany? Pachnące? Zasadzam się na taką pachnącą, widziałam taką u nas w szkółce, ale szczepiona, tak jak twoja. Nie będzie przemarzać? W miejscu szczepienia?

Anita to kalina Viburnum opulus 'Roseum' tylko jedna, ta nie jest szczepiona posadziłam ją niedawno... na razie nie pachnie
Pora na zmiany, czyli Alkowe rewolucje ogrodowe 16:26, 09 maj 2014

Do góry
Oto moja rabata z rh
Mój nowy stary ogród 16:19, 09 maj 2014

Do góry
BusyBee napisał(a)
Te Twoje hortensje mają przepiękny kolor Czy to kupione teraz, czy miałaś je wcześniej? Moje przesadzone do gruntu w zeszłym roku z donic niestety przemarzły. Wypuszczają zielone pędy z ziemi, ale kwiatków nie będzie Liczę tylko na limki i vanilla fraise.

Te hortensje są w donicach. Kupiłam teraz 4 sztuki, są na początku bardzo limonkowe, potem troszkę bieleją. Nie wiem co z nimi zrobię jak przekwitną, nie mam gdzie wysadzić, a w donicach w pomieszczeniu nie wiem czy przezimująAle muszę przyznać, że są śliczne

Działka prawie w Borach Tucholskich 16:11, 09 maj 2014

Do góry
Inversa i tulipany przywiezione z rodzinnych Ziębic - stara odmiana pamiętające jeszcze przedwojennych mieszkańców Dolnego Śląska

Białobok i sosna czarna Goldfinger ( po przeprowadzce)

hortensja piłkowana Bluebird i ogrodowa Endless Summer Oryg. (niezawodna)

Mój nowy stary ogród 16:10, 09 maj 2014

Do góry
Te Twoje hortensje mają przepiękny kolor Czy to kupione teraz, czy miałaś je wcześniej? Moje przesadzone do gruntu w zeszłym roku z donic niestety przemarzły. Wypuszczają zielone pędy z ziemi, ale kwiatków nie będzie Liczę tylko na limki i vanilla fraise.

Ogródek....kiedyś będzie ! :) 15:43, 09 maj 2014

Do góry
Pracuje teraz nad warzywniakami
beda 4 takie jak na zdjeciu i 1 mniejszy
W rzeczywistosci sa mniej plamiaste niz wyszlo na fotce
Pomidorki i ogorki beda sobie rosly a ja bede mogla dalej zajmowac sie przygotowywaniem terenu wokol pod trawnik i rabatki

Działeczka koło Muzeum 15:30, 09 maj 2014

Do góry
madzielena napisał(a)
Bób:

Oto eksperyment, jak poradzą sobie pomidory wysadzone do gruntu. Oczywiście przykryje je na czas zapowiadanych przymrozków.

ale bob to calkiem gesto sie sadzi jak widze ?

a do pomidorkow to az takie zerdzie potrzebne ??
od razu trzeba podeprzec jak sie wsadza do gruntu ?
pewnie to zrobie w weekend
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 15:11, 09 maj 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Przedostatnie tulipany. Szału nie mam w tym roku. Pojedyncze niedobitki.

Może pojedyncze , ale jakie pięęękne !
Ogród to moje hobby 15:10, 09 maj 2014

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies