Dziewczyny mam zmartwienie. Moje serby coś zajada...bo to chyba nie grzyb. Igły brązowieją i jakby pajęczynkę widać. Ktoś może pomóc, co to, czym prysnąć?? Fotki wstawiłam też do wątku o serbach. Może Danusia coś doradzi. BRADZO PROSZĘ O POMOC!!!!
a jeden z nich nawet przyrostów nie wypuścił...gałązka zbrązowiała
Jagódka: Mrówki latające tez miałam he he, ale w domu rodzinnym, to jest duzo wieksze... U mnie już zniknęły..... Może nic nie będzie roślinkom.....
A dziś chciałam się czymś pochwalić.... Przyszła do mnie dziś paczuszka od Mathildis.... wymieniałyśmy się..... ja przebiśniegi i cebulice dzwonkowatą różową.... a Ania..... Zaszalała......
No zobaczcie jakie cuda znalazłam w paczuszce od niej, tym bardziej mi wstyd, bo jeszcze zapomniałam jej włożyć do wysyłki nasionków orlików....
Kilka szczegółów, moje ulubione rojniki to te mikruskowate
Grosik dla porównania.
I przyszły trawki, bardzo ładnie zapakowane, jęzówki troszeczke się wysypały, ale nie wyadły z doniczek ani troszke, frosted mogłyby nie mieć gniazd po środku, ale ja zawsze musze sobie pomarudzić taka natura. Dziękuje Jagoda
Rabata się wypełnia, brakuje już tylko trzmilin, żurawek i Carex Evergold.
Obiecane szersze ujęcia na skalniak dla gierczusi.
Trudno pokazać to na zdjęciach, ale jest on wzniesioną elipsą z najwyższym punktem w środku. Dzięki temu jest troszke więcej miejsca, ale i tak troszke całość osiadła, będę przeprowadzał niedługo skomplikowaną operacje podnoszenia brzegów skalniaka bez przesadzania roślin
Uwaga rabata całkowicie nieskończona, czeka na nasadzenia, które nie potrafią dotrzeć pod mój adres..
Ups... szmata na zdjęciach przyjmijmy, że niewidoczna
No właśnie - jednoliścienne. Ta rabata dopiero powstała ubiegłej wiosny. ZObacz - taki ma plan misterny - ta parówka ma w dwóch miejscach takie drobne żółte kropeczki - to włąśnie róże Bernstein. Zachorowały te w środkowej częśći