Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród do odnowy 10:07, 21 sie 2022

Do góry
Ogród do odnowy 10:04, 21 sie 2022

Do góry
Ogród w dolinie 10:02, 21 sie 2022

Do góry
Roocika napisał(a)

Asiu, frontowa pięknie się prezentuje, tym bardziej, że z brakiem deszczu też masz problem.
Późny liliowiec bardzo ładny.
Deszczu życzę, takiego spokojnego, obfitego, tak w sam raz.
Ogród do odnowy 10:02, 21 sie 2022

Do góry
Ogród do odnowy 09:58, 21 sie 2022

Do góry
Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 09:56, 21 sie 2022

Do góry
Pozdrawiam, Sylwia

Ogród do odnowy 09:54, 21 sie 2022

Do góry

Dziękuję za miłe słowa

Ponad miesiąc nic nie produkowałam, pora na zaległości

Glina i zielsko 09:54, 21 sie 2022

Do góry
Niedzielna rozkminka na temat fragmentu rabaty platanowej widocznego na wprost ścieżki. Zieleń po deszczy piękna.

Przy porannej kawce.
Ogród w Klein Kottorz 09:50, 21 sie 2022

Do góry
daszum napisał(a)
Kwitną hortensje bukietowe.

Danusiu, ależ pięknie u Ciebie, uwielbiam takie zestawienia, Twoje hortensje giganty, wspaniałe.
Ogród Basi i Romka 09:43, 21 sie 2022

Do góry
Basieksp napisał(a)

I wczorajszy zachód słońca, fajnie wyglądało to drzewo na tle zachodzącego słońca, udało mi się go uchwycić jak wracaliśmy z nad jeziora, lasów u nas nie ma za dużo, jak na sawannie, suche trawy i kikuty drzew, ale coraz więcej się odradza, są też nowe nasadzenia od nawałnicy minęło już 5 lat.

Basiu, zachwyciło mnie to zdjęcie, przepiękny zachód słońca.
U mnie cały czas sucho, tydzień temu zapowiadali dwa dni z burzami i deszczem, nawet nie pokropiło.
Jest nadzieja na najbliższe dni, ale czy prognoza się sprawdzi???
Pozdrawiam.
Zieleń, drewno i antracyt 09:12, 21 sie 2022

Do góry
Magara napisał(a)
Zuza, cudny masz ten ogród
U mnie leje od godziny

Trochę cudny dla mnie jest, nie zaprzeczę

U mnie pada cały czas, teraz to już spokojny, jednostajny deszcz.
Przyjemny widok

Zieleń, drewno i antracyt 08:58, 21 sie 2022

Do góry
Mirka napisał(a)

Bardzo dziękuję za Żółwika
Skoro u ciebie na glinie rośnie i musi mieć wilgotno to u mnie na piasku penie nie da rady
Rdest cudny Jaka odmiana?

Mirko, on u mnie rośnie na nowej części, a tu mam piach, ale bardzo mocno w tym miejscu wzbogacony. To stanowisko ze słońcem do 13-14tej i z lekko podwyższoną wilgotnością ze względu na obecność 2 mini oczek wodnych. Żółwik na suchym stanowisku raczej nie będzie dobrze się czuł.
Na zdjęciu widać 2 odmiany rdestu: Golden Arrow i drugi, którego odmiany nie pamiętam. Kawałek dalej mam jeszcze Painters Palette, najwyższą i bardzo ozdobną z liści odmianę.
Ogródek Iwony II 08:52, 21 sie 2022

Do góry
Dzień dobry w niedzielny poranek. U nas pada. Wreszcie.

Mirkowy ogród (początki) 08:04, 21 sie 2022

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Pięknie ci to wyszło. Uwielbiam to zestawienie. Pracuję teraz nad nowym miejscem. Ostatnim w moim ogrodzie. Rozchodniki tam też się pojawią. Mogłabym je mnożyć i sadzić bez końca. Co to jest to żółte?

Witaj Iwka Fajnie że wróciłaś mam nadzieje że na dłużej
Rozchodniki to wdzięczne rośliny pasują prawie do każdego zestawu.Ja je lubię i mam w wielu miejscach.
To żółte to Tawuła Goltmund . Jak Kocimiętka kwitnie to jej nie widać ale wiosną robi robotę
Magary Dramaty z Rabaty 00:50, 21 sie 2022

Do góry
Dziewczyny, help!
Takie coś mi opanowało pęcherznice - ni mucha, ni pluskwa, ni mszyca. Szybkie jest i żywotne. Jak pomacha się liściem ucieka. Ale rośliny żre A to mój wymarzony żywopłot, który ma mnie od drogi osłonić Pryskane emulparem - nic a nic sobie nie robi

Co to za badziew???
Osiedlowy ogródek 00:01, 21 sie 2022

Do góry
Swoim zwyczajem czyli przez przypadek zajechałam do Obi i oczywiście wyjechałam z przecenionym nabytkiem
Ogromne dwie ostatnie paprocie udało mi się kupić po 10zł
Z ciekawości sprawdziłam pierwotną cenę...79,90zł...masakra, kto to kupuje w takich cenach?

Dla porównania, miesiąc temu kupiłam malutkie za 12,90zł

Mirkowy ogród (początki) 23:32, 20 sie 2022

Do góry
Mirka napisał(a)

Dla mnie chyba już też
Poczekam do przyszłego sezonu . Rozrosną się dosadzone pomiędzy hortensje trawy i wtedy demolka albo zostawiam
Wolała bym już nie przerabiać .
Mam dwie rabaty takie raz posadzone i bez demolki się obyło

O np. ta w trzech odsłonach

Pięknie ci to wyszło. Uwielbiam to zestawienie. Pracuję teraz nad nowym miejscem. Ostatnim w moim ogrodzie. Rozchodniki tam też się pojawią. Mogłabym je mnożyć i sadzić bez końca. Co to jest to żółte?
Ogródek Iwony II 23:26, 20 sie 2022

Do góry
Cześć Mireczko. Kończą się wakacje, ale do szkoły już nie wracam. Mam szansę na świadczenie kompensacyjne od września. 31 sierpnia odbieram świadectwo pracy i lecę do ZUS. Mam nadzieję, że wszystko się uda. Mam też nadzieję, że będzie więcej czasu i uda mi się tu wrócić.
Ogródek Iwony II 23:18, 20 sie 2022

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Dzień dobry.
Właściwie, to nie wiem, jak napisać to powitanie. Żaden sposób nie usprawiedliwia mojej nieobecności. Więc może tak po prostu...
To forum zabierało mi sporo czasu. I raptem ten czas zabrali mi inni. W nasze progi zawitały małe dzieci potrzebujące dużo czasu, cierpliwości i miłości, takiej bezwarunkowej. ( Kiedyś o tym napiszę może... ). Pojawił się też wnusio i pewien starszy pan, który potrzebował opieki. Bardzo dużo się wydarzyło. I bardzo trudno było mi pogodzić obowiązki. Właściwie to nie pogodziłam ich. Były priorytety. Ogród, forum poszły na dalszy plan... I tak minęły jedne wakacje, drugie, ...
Nic nie obiecuję. Ale może się uda tu czasem być.

No wszelki duch już miałam iść spać a tu taka niespodzianka
Iwonko jak ja się cieszę że jesteś mało nas tu ze starego O.
Co u ciebie pracujesz czy już emeryt?
Mam nadzieję że nie zaglądasz na chwilkę
Ogródek Iwony II 23:12, 20 sie 2022

Do góry
Dzień dobry.
Właściwie, to nie wiem, jak napisać to powitanie. Żaden sposób nie usprawiedliwia mojej nieobecności. Więc może tak po prostu...
To forum zabierało mi sporo czasu. I raptem ten czas zabrali mi inni. W nasze progi zawitały małe dzieci potrzebujące dużo czasu, cierpliwości i miłości, takiej bezwarunkowej. ( Kiedyś o tym napiszę może... ). Pojawił się też wnusio i pewien starszy pan, który potrzebował opieki. Bardzo dużo się wydarzyło. I bardzo trudno było mi pogodzić obowiązki. Właściwie to nie pogodziłam ich. Były priorytety. Ogród, forum poszły na dalszy plan... I tak minęły jedne wakacje, drugie, ...
Nic nie obiecuję. Ale może się uda tu czasem być.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies