Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w skali mikro :) 20:10, 13 kwi 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)
A tak ogólnie to chciałam się z Wami podzielić faktem ,ze dziś przyszedł najbardziej wyczekiwany list ostatnich miesięcy ... Czyli... Bilet na Chelsea Flower Show ... Bardzo się martwiłam ,że coś skopałam podczas rejestracji i całe 100 funtów pójdzie się grzmocic ... Ale ..ufffff... Wszytsko ok .. Bilety dotarły , a jak zobaczyłam ta pieczątkę to prawie do nieba podskoczyłam
Myslałam ,że będzie królowa na znaczku , ale niestety

Tylko nie zapomnij aparatu co by fotorelację zrobić
Pogaduchy skowronków 20:10, 13 kwi 2014

Do góry
Taki neutralny wątek,a nie ma takiego człeka,
co by go za uszy podciągał do góry.
Każdy w swoim ledwie wyrabia,
a kiedy znaleźć czas by uwiesić się na grabiach?Pomidorów nie popikowałam do końca. została mi jedna doniczka, pójdą od razu na stałe miejsce,

Ogród w skali mikro :) 20:09, 13 kwi 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)

Noo to może ze dwie zdrowaśki .. Dla spokojności ....

Z tymi opuchlakami to niezła plaga jest .... Ja się teraz rozglądam za opaskami lepowymi .. Gorzej jak jaszczura mi się przylepi zamiast opuchlaków .... Zresztą moje jaszczury , to juz sie tak zadomowiły ,źe nawet jak podchodzę bliziutko , to tylko na mnie łypią okiem ,tak jakby chciały zapytać : a ty tu czego ??.. Czemu przeszkadzasz w wygrzewaniu się ??.. Nawet się nie ruszą .. Uciekańie ???... Noo coś ty ...

fajny jaszczur...
Co się stało kwiatom ... 20:09, 13 kwi 2014

Do góry
tnij śmiało może nie aż tak drastycznie
ten po prawej 4m był przesadzany w ubiegłym roku
..........

teraz czekam na nowe przyrosty
W cieniu - zacieniona 20:09, 13 kwi 2014

Do góry
Złocień Maruna z nasionek od Bogdzi...czeka na wysadzenie...hartuje się na Zacienionej.
Ogród niby nowoczesny ale... 20:08, 13 kwi 2014

Do góry
izabela75 napisał(a)
pomysł z narożnymi schodami- rewelacja

płot malowałaś osobiście???? i nie mów że pędzlem????

Płot malowałam osobiście pędzelkiem a nawet dwoma pędzlami bo drugi w garści trzymała ta oto tyłem siedzącą osóbka. Moja cierpliwa psiapsiółka...ja dzwonie i pytam co robi a ona wpada i pomaga. Więc we dwie poszlo dwa razy szybciej... Dzięki Iwcia jeszcze raz bo wiem , że czytasz....i się uśmiechasz!!

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 20:06, 13 kwi 2014

Do góry
an_tre napisał(a)
W hortensjowym zakątku na razie pusto, nie ma co pokazać bo wszystkie hortki przycięte, rośnie tylko pnąca na starej gruszy

Ciekawa ta hortensja.....może będzie u mnie rosnąć przy świerku?....czy ona preferuje sucho, czy mokro?
W cieniu - zacieniona 20:06, 13 kwi 2014

Do góry
Ciemierniki -z nasionek wysianych w ubiegłym roku.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:06, 13 kwi 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dziękuje Wam za odwiedzenie ogrodu.")
Sebciu, na schodach przezimowały, na tarasie, pod garażem i z tyłu nie przezimowały, już rosną nowe.

Śliczne, muszę zajrzeć do moich białych szafirków czy może już zaczynają kwitnąć...
Kondziowy ogrod cz II 20:06, 13 kwi 2014

Do góry
rozajerycha napisał(a)
Lecą jaja do Kondzia i Bliskich .
Alleluja Konrad .
dziekuje i buziam mocno hi hi hi
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 20:04, 13 kwi 2014

Do góry
Mille Yucce zimują w ogrodzie wszystkie mam też gloriosa variegata i rośnie w ogrodzie na zimę wiąże liście i tyle wygląda to tak chyba że zima jest bezśnieżna to niektóre okrywam dodatkowo flizelina
Sofijka w ogrodzie 20:03, 13 kwi 2014

Do góry
Wielkie dzięki za odwiedziny i za pochwały - to mnie motywuje. Chociaż za konstruktywną krytykę też się nie obrażę.

Admete - cieszę się, że linia rabaty Ci się podoba, zobaczymy jaka będzie ostatecznie, bo średnio raz na tydzień poszerzam ją o 10cm. Niedługo trawnika zabraknie

Monteverde - byłam u Ciebie, widziałam wisienkę, piękna piękna!

Nareszcie mam plan ogrodu, tzn. jak wygląda obecnie, bo jak ma wyglądać docelowo jeszcze niewiem i daję sobie z tym czas do następnej wiosny.

Działka prawie w Borach Tucholskich 20:03, 13 kwi 2014

Do góry
Piotr gdybym to zaczął tak z 10lat wcześniej a tu wszytko prawie takie mikro-szkopki

Jola chyba za bardzo się nim przejmuję ale już niedługo pora na jezioro i Tatry

jagoda kamczacka Wojtek -polska odmiana dużo lepsza od tych sprzed kilku lat (które zlikwidowałem) mam jeszcze Jolkę(niech się zapylają) i jeszcze dwie do przetestowania

migdałek wyjątkowo wcześnie ale pamiętam jak w moich rodzinnych stronach 14 kwietnia już przekwitał
a gdzie oczywiście Dolny Śląsk
Od ogrodu do łąki i stawu 20:03, 13 kwi 2014

Do góry

Zanim zupełnie zepsuję to, czego jeszcze nie zaczęłam... 19:58, 13 kwi 2014

Do góry
Znowu straty Kolejne dwa szmaragdy oberwały od saren i będą usunięte. Jak tak dalej będzie to zanim powstanie ogrodzenie zjedzą mi wszystko. Nadal walczę z usuwaniem darni. Jest to niekończąca się opowieść, bo w tej chwili tylko 6-8 godzin tygodniowo mogę poświęcić na zajmowanie się ogrodem (pielenie, koszenie i usuwanie darni, a na to wszystko tylko dwie ręce, ale daję radę).
Wczoraj kupiłam tuje Danica szt. 10 z myślą, że wykulkuję częściowo brzegi rabat. Czy możecie podpowiedzieć mi, które rośliny "pasują" do żywotników?
Podzieliłam żurawki, wyrzuciłam krzewuszki i usuwam tę nieszczęsną darń.

W kamiennym kręgu od początku 19:57, 13 kwi 2014

Do góry
GorAna napisał(a)

Aniu, miło Cię widzieć...dla Ciebie mój kwitnący pieris

Dzięki Aniu, nie mam go w swoim ogrodzie to chociaż wirtualnie się nacieszę a żagwin cudniasty i na pewno się rozrośnie
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 19:56, 13 kwi 2014

Do góry
iwonaal Witaj u mnie

To teraz opuncje

Storczyk ogrodowy

I moja ukochana róża pomarańczowa

Pozdrawiam wieczorkiem
Kwiatowy ogródek Monteverde 19:56, 13 kwi 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

To jeszcze Ci zadedykuję moją kommelinę bulwiastą z rajskiego, bardzo ją lubiętak to ta sama rodzina

Aniu napisałam pytanie u siebie, ale ja tam rzadziej zaglądam niz do Ciebie, więc jeszcze tu powtórzę. Odnośnie komeliny. Jakie dałaś jej stanowisko? Wykopywalaś na zimę? A sadziłaś w donicy czy "luzem"?
W kamiennym kręgu od początku 19:53, 13 kwi 2014

Do góry
an_tre napisał(a)
Aniu ale energetyczne kolorki u ciebie, cudo
pozdrówka

Aniu, miło Cię widzieć...dla Ciebie mój kwitnący pieris

Co się stało kwiatom ... 19:52, 13 kwi 2014

Do góry

I koniec serialu różanego
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies