Milenko, albo je posadź jak radzi Sebek, albo jeszcze jeden sezon w doniczkach, utnij żeby się rozkrzewiły i dopiero posadź. Jeśli jednak zdecydujesz się od razu do gruntu je umieścić to też przytnij, nawet połowę. Pokaż w swoim wątku zdjęcia tych bukszpaników.
Dzięki..... No to mam materiał na obwódkę-żywopłocik
Pamiętaj, pomacham Ci na powitanie A wracajac na pożegnanie
Muszę się spieszyć, bo będzie dzień bez Ogrodowiska Jako kierowca to i na komórce nie poczytam
po lewej obcięty po prawej czeka na strzyżenie. CO ROBIĆ Z NIMI?
Ten z lewej chyba będzie żył ale ten z prawej uschnie Czy jest w dotyku "papierowy" ?
Danusiu tego z prawej jeszcze nie ciełam, czekalam co powiesz, obciełam tego po lewej bo był gorszy... tak mi się wydaję... w srodku listki i gałązki są zielone, więc może jest szansa.. czym je potraktować?
Jak wklejasz zdjęcia patrz gdzie jest kursor, jedno zdjęcie odzyskałam, brak było nawiasu i weszło, ale pierwsze zły kod się wkleił, brak kodu właściwie i dlatego zdjęcia nie było. Teraz masz 3 zdjęcia, poprosimy o więcej.
Danusiu urzekły mnie Twoje tulipany Przecudne są i takie eleganckie Proszę Cię o podpowiedź, czy aby uzyskać piękną niziutką obwódkę z bukszpanu wystarczy je sadzić co 15 cm?
Jak są w sklepie, to je ustaw żeby się stykały i zobaczysz ile na mb potrzeba i co ile cm sadzić. Wszystko zależy od wielkości tych bukszpanów i ich brył korzeniowych.
są to moje sadzonki z tamtego roku. Mają ok 10cm wysokości i górą są już rozkrzewione na 2 łodygi. Takie maluszki, ale z super korzeniami. Jakbym chciała żeby się stykały to musiałabym je chyba posadzić co 3 cm Chyba, że czekać jeszcze do jesieni aż podrosną i się rozkrzewią?