Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Lecę w kulki...

Lecę w kulki...

anna_studio 11:35, 18 kwi 2012

Zmykam ...wrócę wieczorkiem
Wieloszka 12:01, 18 kwi 2012

Aniu, tawuły piękne, też je bardzo lubię i mam chyba tę samą odmianę - czy to "Goldmound" czy "golden Princess"?
Gardenarium 12:10, 18 kwi 2012

Żółte odmiany lubią być w słońcu przypalane, zwłaszcza jak wilgoci mają za mało.

Instagram Ogrodowiska
arcobaleno 12:22, 18 kwi 2012

U mnie też wczoraj net śmigał a ogrodowisko nie..
Martek 12:23, 18 kwi 2012

U mnie ta sama awaria
grupa_trzyma... 13:27, 18 kwi 2012

Witaj, tańcząca z kulkami Pięknie u Ciebie. Tak sie "czaiłaś" z tym ogrodem a tu proszę CUDO!!! Mogłabyś innym (tym mniej doświadczonym) doradzać. Zgadzam się z Danusią - konsekwencja w działaniu i dbałość. Chyba sobie to wytatuuję na czole i będę miała motto. Mam pytanie na temat tawułek: czy należy je przycinać? Osobiście bardzo lubię tawułki i miałam swego czasu takie w ogrodzie, ale urosły i zrobiły się nieciekawe. Ale te ich jasnozielone listki są takie piękne...lubię takie młode okazy - te większe już nie są tak ładne.
justi 13:52, 18 kwi 2012

A kawałkiem ogrodzenie jest z pergolą, co tam planujesz, pewnie jakieś pnącze?
Prześlicznie masz, porządek i czyściutko, to nawet nie trzeba wiele roślin żeby nie "zabałaganić".
anula_wn 14:06, 18 kwi 2012

chyba wczoraj była przerwa w dostawie Ogrodowiska (lub przeciążenie linii )
też nie miałam , choc net hulał !

coraz piękniejsze zakątki pokazujesz Aniu
czekam na więcej, nie dozuj ich jak lekarstwa....
Borbetka 14:25, 18 kwi 2012

Też nie miałam Ogrodowiska, a net był. Jest więc więcej takich osób.

borówcowy-raj
Wieloszka 14:27, 18 kwi 2012

grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Witaj, tańcząca z kulkami Pięknie u Ciebie. Tak sie "czaiłaś" z tym ogrodem a tu proszę CUDO!!! Mogłabyś innym (tym mniej doświadczonym) doradzać. Zgadzam się z Danusią - konsekwencja w działaniu i dbałość. Chyba sobie to wytatuuję na czole i będę miała motto. Mam pytanie na temat tawułek: czy należy je przycinać? Osobiście bardzo lubię tawułki i miałam swego czasu takie w ogrodzie, ale urosły i zrobiły się nieciekawe. Ale te ich jasnozielone listki są takie piękne...lubię takie młode okazy - te większe już nie są tak ładne.

Aga, to co ma Ania, to są tawuły (spirea) a tawułki (astilbe) też są . Ja mam tawuły (spirea japonica) - trzeba je przycinać, żeby ładnie wyglądały - przynajmniej raz w roku, wczesną wiosną w kulkę. Jeśli rosną niecięte, wyrastają w większe, ale rzadkie krzaczki. A przycinane ładnie się zagęszczają. Poza tym rzeczywiście są bezobsługowe i bezproblemowe