Olu, Olu, Aleksandro? Czy to jest strona północna? Myślałam właśnie o takiej drabince jako foyer do cienistego ustronia przy domu. Tylko nie wiem czy nie jest u mnie za wąsko na takie tatowe płotki. :/
Wszystko co wymyślimy, zostało już wymyślone. Szok
Zatem skończy się na jakiś płaczącym buku.
Czy ktoś wie co to za roślinka? Nie wiem chyba sama się zasiała ale kwitnie na fioletowo i ścinam ją już drogi tok po przekwitnięciu jak ma suche łodygi i ciągle odrasta z czego bardzo się cieszę
póki co jest na fundamenciku - i to jeszcze nie do końca dobrym ale on był robiony z myślą o starej szklarni, ale nie przeszła ona próby czasu mojemu M nie starczyło czasu przed wyjazdem żeby go skuć i musiało zostać tak
Właśnie postanowiłem powiększyć moją rabatę jest ona płasko na ziemi ale chciałbym żeby nowa część była z jakimiś innymi kształtami np. półokrągłe, czy jedna wyższa od drugiej itp. Oto jak wygląda teraz ta rabata (kółko na środka) przesyłajcie propozycje nasadzeń myślałem o różach
A ja myślałem o czymś takim co wy na to :
Te wiewórki są bombowe
Niezły masz inwentarz. Musisz posadzić leszczyny i mają stołówkę za fri nie musisz ich podkarmiać chociaż z drugiej strony wiewiórka na tarasie czemu nie
60cm to absolutnie za płytko. Na taką głębokość gruntu można jedynie posadzić "coś" o płytkim systemie korzeniowym - tuje, jałowce, azalie czy rododendrony.
Miskant ma absolutnie ponad 60cm głębokie korzenie (czytałam w twoim wątku, ze trawy przemyśliwasz)
To Piaskowiec górski - jeest cudny, ale musi rosnąć na skalniaku, powodu wody gnije i zamiera.. tak sie stało z moimi.. szkoda, by były cudne, więcej nie natrafiłam aby kupić.. i posadziłam ubiorki.. wyglądają podobnie..
A to mój piaskowiec.. który był i nie ma.. szybko się rozrasta.. do końca lata będzie wielka kępa
Ja czekam na deszcz
To może zrób chociasz małe dla biedronek takie tyci, tyci 15x15cm
To drewno chociaż na kawałku zasłania mur sąsiada i ten fragment staje się bardziej przyjazny człowiekowi tak jak napisała Mirella ma swój klimat. W tym miejscu działka ma tylko 4m wiec ciężko było czym kolwiek obsadzać. Był bluszcz ale to taka ekspansywna roślina było jej pełno wszędzie
Pozdrawiam serdecznie
Jedną drzewiastą mam, Gabrielo. Pozostałe-lekarska i zwykłe jeszcze mocno w pąkach. Gdzieś pod koniec maja może dadzą pokaz. A ciemna czerwona na końcu , aż w czerwcu. U mnie mało sztuk,ale są w jednym miejscu zgrupowane, to tak wygląda.
Przypomnę ubiegłoroczne.