robert_klono...
20:37, 03 cze 2014
no i wlasnie zauwazylem ze cos marnieje ta moja trawka ...
zastanawiam sie tylko czy z braku wody ( co raczej niejest mozliwe bo leje w niego maase codziennie)
czy przez to iz 2 tyg temu lekko podlalem a raczej zrosilem go Bioponem do trawnikow i doslownie zalałem woda???... co prawda po tym zroszeniu (wedlug zalecen na etykiecie) wyrósł w piorunujacym tempie i nic sie nie dzialo z nim do koszenia wlasnie w ta sobote...po tym koszeniu zrobilo sie to co widac na zdjeciu-- powiedzcie mi czy czasami zbyt krotkie koszenie nie szkodzi trawie...na oko kosze ja na okolo 4..5 cm "na oko" bo nie mierzylem ...szczerze mowiac caly trawnik ma caly dzien słonce -- teraz akurat w tym tyg prawie codziennie padało wiec nie bylo mowy o przypaleniu...zauwazylem ze u sasiada cala trawa zrobila sie sucha SIANO byla zielona teraz jest sucha ... szczerze nie podlewa jej wogole wiec niema sie co dziwic ale sam fakt ze moze cos podobnego dzieje sie u mnie ... ?co myslicie o tym koszeniu - powiedzcie mo prosze ile czasu trzyma taki nawoz po podlaniu... to byl BIOPON do trawnikow w plynie rozrobilem zakretke na 2 l wody i zuzylerm gdzies na okolo 10mkw...jeszcze jedno mnie mierzi na tym nawozie bylo napsiane 1/2 co sadziecie to polowa ankretki czy 1 lub 2 nakretki a moze to to mu zaszkodziło ? znajac trawe napewno odrosnie ale sam fakt wiedzy co odwalilem moze sie przydac na ZAS... POZDRAWIAM