Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Moja bajka 18:37, 14 kwi 2014

Do góry

Łukaszek to są moje dwie największe żurawki. I co radzisz? dzielić już?
Początki w Kruklandii 18:36, 14 kwi 2014

Do góry
Elipsa przygotowana do nasadzeń
Brzózki są

Zdjęcie niewyraźne, bo deszcz pada... oczywiście zaczęło jak tylko wyszliśmy z domu
Ogród pod trzema dębami 18:35, 14 kwi 2014

Do góry
Dzisiaj nowych niespodzianek w skrzynkach nie było. Uff
Bo na zamieszkanie w nich czekają już pomidorki.

A w donicach będą papryki.

Te większe o ostre papryczki, mniejsze tradycyjne.
Wszystko rośnie jak szalone.
Zaraz trzeba będzie siać cukinie i dynie.

I świąteczne klimaty

Makowo na Kociewiu 18:35, 14 kwi 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
pokaż swoje cisy

Proszę bardzo oto one. Przed chwilą się im przyjrzałam i mają zielone nabrzmiałe pączki

jeszcze ich nie ciachnęłam... czekam
Ogród, który ciągle zmieniam 18:33, 14 kwi 2014

Do góry
Witaj Aniu,kolejna Aniusia ja was chyba ponumeruję sobie ,w moim ogrodzie ,cieszę się z Twoich odwiedzin a Twoje słowa o ręce mistrza pokażę M niech wie z kim ma do czynienia
Aniu u nas tez fatalnie ,nawet burzę zaliczyliśmy,to może widoczek na poprawę humoru oczywiście poprzedni rok

lecę z rewizytą
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 18:18, 14 kwi 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Cały ogród się jarzy kolorami Cudnie jest, szkoda że zimno straszliwie bo człowiek aż rwie się do ogrodu. Mam nadzieję że w końcu pogoda się poprawi i nacieszymy się ogrodowymi cudami

Masz rację, jak wolne, to zimnica i jak tu sie cieszyć...normalnie po solidnym gradobiciu zwiałam
Gosia, szalejesz ze spotkaniami
moje szelmy
z tą Dżaga idzie zwariować, jak nie kradnie wszystkiego, to morduje kogoś, pół ogrodu zdewastowała i zabiła 3 jeża, miała juz pysk pokaleczony i durna nie popuściła... teraz pewnie pchły będzie miała, a jeż to nasz pomocnik w ogrodzie, oh

a wczoraj swietowalismy 3 urodziny wnusia
Moje zmagania ogrodowe 18:16, 14 kwi 2014

Do góry

jesienią 2012 roku wsadziłam 3 cebule lilii, widać że teraz będzie więcej
M w końcu dokończył domek dla bzyczków

a ja z teściem tworzę ogrodzenie (jeszcze świderki trzeba dospawać, pomalować i można wieszać)

Pozdrawiam
Ogród, który ciągle zmieniam 18:14, 14 kwi 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Piękny, duży ogród zobaczyłam, będę zaglądać, bo lubię takie ogrody Widać, ile pracy jest w niego włożone

Witaj Agnieszko w moim ogródeczku ,cieszę się z Twoich odwiedzin i miłych słów ,"troszkę" pracy wymaga ,ale nie wiem co bym bez niego robiła hahaha chociaż chwilami mam dość
Zaraz gnam z rewizytą
dla ciebie zdjątko z poprzedniego sezonu
Moje zmagania ogrodowe 18:14, 14 kwi 2014

Do góry

zdjecia z 11.04, teraz już podjadam listki sałaty

Moje zmagania ogrodowe 18:12, 14 kwi 2014

Do góry
Bożenko, wiklinowe kule kupiłam na targach w Ostródzie, miały iść do ogrodu, ale Kinia zrobiła oczy jak kot ze Shreka i wylądowały u niej
Boćku, już nawet wymieniony został kolor na delikatny róż, bo ostatnio w kwiaciarni takie były, a ta ciemna poszła dla mnie do dużej donicy.

Jestem urobiona po kokardy, dziś choróbsko mnie zmogło, więc przymusowo nie ryje w ziemi tylko siedzę w domu.

Wiosna pewnie u większości już na całego, u mnie też coraz bardziej kolorowo

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 18:11, 14 kwi 2014

Do góry
Urszulla napisał(a)
Niemożliwe że jestem u Ciebie na bieżąco

ha, ha, dobre staram się, jak mogę, więcej zdjęc, mniej gadania
ale rano luknęłam na wasze spotkanie, z wpisami nadrobię później, fajne z was dziewczyny
a u ciebie sprawdzę, czy masz sterowniki i co za tym idzie foty
takie tanie rośliny te tawuły, a ja je bardzo lubię
łoł....nie wyskubałam tu kostrzewy, widać!!!

dąbrówka zaraz zakwitnie, bratek sie wysiał, pełno go w ogordzie, wszystkie siewki zakwitają

futro niedźwiedzie wyjatkowo zielone, bo normalnie rządzi na nim Sonia i się wyciera

niebawem floksy całą para pójdą

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 18:02, 14 kwi 2014

Do góry
iwonaal napisał(a)
Wierszyk superaśny. Życzę kolejnej setki.

Dziękuję, też się nim zachwycam
żurawki szaleją kolorem, deszcze im służą

hortensja pnąca, nowe kwiaty i stare kwiatostany równoczesnie
Ogród w Puszczykowie 18:02, 14 kwi 2014

Do góry
Urszulla napisał(a)
Asiu, te budleje o których piszesz to jesienią się zostawia i sterczą jak trawy? i ścina dopiero wiosną?
ten temat mnie interesuje, może masz jakieś fotki?

Ula,
W Anglii, we Francji budleje rosną jak chwasty. Na kilka metrów w górę nawet. U nas przy normalnych (nie mówię o tegorocznej ) zimach pędy łatwo przemarzają. Jednak gdy zakopczykujesz przy nasadzie, na wiosnę zawsze odbiją od korzeni. W tym roku, moje przeżyły zimę bez problemu, ale i tak teraz wiosną przycięłam, bo potem ładniej kwitną. Jesienią kwitły do pierwszych przymrozków, potem zostawiłam suche badylki na zimę.

Działka prawie w Borach Tucholskich 18:01, 14 kwi 2014

Do góry
Ania pewnie słabiutka sadzonka albo coś jej zima nie posłużyła, moja przesadzana jesienią i nie przykrywałem

Gosia mam jeszcze parę na oku ale miejsca już brakuje
co do zaskoczenia to w Twoim wieku masz pełne prawo być zaskakiwana (i to po wielokroć)

z tego miejsca zabrałem żurawki i kamyczki, klon ten za świerkiem też przeniesiony a sam świerk tak ogolony że zdjęcie dam jak ciut odrośnie

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:58, 14 kwi 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Irenko widać wszędzie efekty pracy w ogrodzie, na która fotkę nie spojrzeć wszędzie pięknie a czosnki to te białe olbrzymy? pozdrówka, aha nie było rozsądne przesadzanie w taka pogodę

Aniu dziękuję myslę, że ogród dopiero jeszcze pokaże swoja urodę, tyle zmian zrobiłam, a muszę działac, kiedy tylko w domu jestem, bo generalnie nigdy mnie w nim nie ma;(
czosnki wszedzie wielkie, dosłownie nagle urosły i są pąki, to są te giganteum, fioletowe, białe i różowe
rzut z zakątka z tulipanowcem na lewą stronę ogrodu, środkiem rodzielają go wyspy, nie mam takiego sprzetu, aby go w całości pokazać

Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 17:57, 14 kwi 2014

Do góry
Coś z dziś
Ogród to życie 17:52, 14 kwi 2014

Do góry
Zdjęcia z zeszłego roku. Nie działo się zbyt wiele, byłam w ciaży i nie mogłam taszczyć kamieni, kopać dołów, i rwać chaszczy.
Moje ulubione, miałam je w ślubym bukiecie(w duecie z szafirkami)
W planach mam ich duuużo więcej

Dom i "ogród" od frontu:

I z drugiej strony:
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:51, 14 kwi 2014

Do góry
GorAna napisał(a)
Irenko, cudna wiosna u Ciebie...u mnie dzisiaj deszczowo i zimno
Pozdrawiam

Aniu
u mnie też, grad i deszcz, teraz koło 2 stopni, a wieje, jak w kieleckim akurat, jak wróciłam od wnusia, chwila wolnego, cos chciałam podciągnąc z robótki i nie wiele zrobiłam

widok na pierwszą wyspę i tulipanowca, placki zlikwidowane i zasiane trawą
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:46, 14 kwi 2014

Do góry
Eve napisał(a)
Witaj Irenko,

Co ja mogę tu jeszcze dodać do tych wszystkich zachwytów?, wiosna, wiosna, tyle u Ciebie kwitnie, że można dostać zawrotu głowy

Piękne wiosenne kwiaty, najpiękniejsza pora roku a u Ciebie szczególnie ją widać

Ewa dzięki, chyba co rok powinno byc łądniej, skoro sie tyra i tyra w tym ogrodzie
trochę fotek z szerszej perspektywy
ale czemu Ty nie dałaś fot?

czosnki zarosną mi bukszpany..buki śpią

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:46, 14 kwi 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Pszonak - Erysimum

Tulipa batalinii 'Yellow Jewel'

Pięknie u naszej kochanej Danusi w ogrodzie, ale dojrzałam nowego tulipka, no i te angielskie pierwiosnki, przepiękne muszę się za nimi rozejrzeć, pozdrawiam Danusiu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies