Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 15:17, 16 maj 2014

ewsyg napisał(a)
Aniu, pooglądałam widoki z okien, orliki i wszystko cudne. Ja mam raczej o pojedynczych kwiatach a o pełnych są piękne. Poczytałam o brzydkiej pogodzie i bardzo Ci współczuję. Musi mocno wiać skoro klona wyrwało. U nas nawet dość spokojnie a bardzo się bałam zapowiadanych, silnych wiatrów. Sposób badania ilości opadów za pomocą taczki super, jesteś bardzo pomysłowa.

Taczka sie została, bo nie zdążyłam już jej schować

Klon zaaplikowany, będziemy go ciąć od góry, by nie był taki wysoki, a poszedł na boki Konstruckja szpetna, ale trudno... stoi

I listeczki klona, dla Madżen

I dowód, że czosnki stoją prosto

makkasia 15:20, 16 maj 2014

o rany ale klon szooooK jaki piękny !!!
Aniu Ultra nie jestem na bieżąco ale widziałam Muminka z Mi urocze
Czy ja dobrze słyszałam, że będziesz u Maji???
ściskam
Mala_Mi 15:22, 16 maj 2014

Syla napisał(a)

Właśnie wróciłam mokrzusieńka z ogrodu .... chciałam poratować powalonego miłorzęba ....Wystarczyło 5minut aby można się było wykręcać .... U nas poprawa ma być od poniedziałku - mam nadzieję , że to prawda ... Pozdrawiam Aniu

U nas ciut się poprawiło, ale jeszcze przed chwilą grzmiało i nawet lekkim gradem zapodało..

Jednego jałowca mi wykosiło rok temu, w tym go wycięłam, taki był krzywy, a teraz mi wykośawiło drugiego... zastanawiam się czy też go nie uciąć ... wygląda teraz jak rosomak..

I zagłuszył azalię, bo wpadł na nią

Inny jałowiec też sie rozczapierzył..

Klon wygląda jak wkurzony po koncercie.. ale ten sie pozbiera sam..

Wiąz wykosiło ... dzis dostanie palika.. i uwiążemy

Mala_Mi 15:27, 16 maj 2014

makkasia napisał(a)
o rany ale klon szooooK jaki piękny !!!
Aniu Ultra nie jestem na bieżąco ale widziałam Muminka z Mi urocze
Czy ja dobrze słyszałam, że będziesz u Maji???
ściskam

Na to wygląda, że pokazą moje krzywaki i mój misz-masz..

I miałam wczoraj pokazać, że nie trzeba 3-4 lat, by ogród sie zmienił...
to lipiec 2013

a to maj 2014... i dopiero byliny ruszyły z kopytka

Mala_Mi 15:32, 16 maj 2014

Rench napisał(a)
U mnie od rana nie padało,dopiero teraz grzmotnęło i chlusnęło, mam nadzieje że to już ostatnie podrygi tej paskudnej pogody.
Pozdrówka

Też mam taka nadzieję... bo deszczomierz się zapełnił

A to pozytywny aspekt deszczu, położyło zimowity.. i odkryło piękna hostę

Wiatr liście ponadziewał na cisy....

A cisy chyba padną, a ja po nich trupem.. tyle kasy i wyglądają coraz gorzej.. przyrosty korzeniowe miały ładne Bukszpan drapak sie zebrał i puszcza przyrosty

Mala_Mi 15:39, 16 maj 2014

Tusiala napisał(a)
Aniu kupiłam hosty, dość spore i są w doniczkach. Myślisz, że mogę je przed wsadzeniem do ziemi podzielić?

Nic nie miałabym przeciw temu aby Twoje chmury deszczowe przyszły do mnie. U mnie deszczu nigdy za wiele. Piach pochłonie wszystko.

Chyba deszcz poszedł do ciebie, nawet tu i ówdzie widać niebo.. hosty podziel, ale ostrożnie by jak najmniej zniszczyć liści, bo to nie najlepszy moment na dzielenie.. mogą trochę padnać, ale sie pozbierają... ja te swoje też keidyś w szczycie sezonu przesadzałam i dzieliłam, a teraz jakie ładne.. to te co mi Sebek kazał wydrzeć z jałowca, bo przyjedzie i sam to zrobi...
Piękne som
Sebek buziam mocno Kawałek jest zawsze twój

A te mi przysłałą Irenka, też w sezonie wegetacyjnym.. maciupkie kłącze.. i jest potwór powyżej kolan..
Irenka - buziam też

I jak koncert życzeń to i Finkę Szałwia prawie kwitnie i dzwonki też wysokie i z pąkami

Piękne zwarte kupki.... zobaczymy jaka będzie, już się nie mogę doczekać

leon60 15:43, 16 maj 2014

Mala_Mi napisał(a)

a to maj 2014... i dopiero byliny ruszyły z kopytka

Po froncie i kałuży to moje następne ulubione miejsce w Twoim ogrodzie
Pięknie !
Mala_Mi 15:43, 16 maj 2014

Marzena2007 napisał(a)
Widziałam, że u. Ciebie ma już dzisiaj słoneczko spoglądać. Życzę aby wszystko wyschło przed następną turą, u mnie dopiero jutro... Jak ma. Gości i planowana impreza grillowa...

Madżen .. klon dla Ciebie wstawiłam wcześniej... a ja sie obciąłam że auto nie ma przeglądu od sierpnia... 2013... przeglądu nie przejdzie, trzeba podłubać.... wiec pogoda mi potrzebna.. bo bez aua nie mam czym jechać do Bogdzi. Gości możesz wpakować do chałupy, a auta do chałupy nie wstawi.. Słoneczka nie oddam...

I czosneczki tu i tam

Pierwsza róża

malkul 15:44, 16 maj 2014

Czas host nadszedł i u mnie
Te jałowce to chyba tak mają że sie rozczapirzają
Mala_Mi 15:47, 16 maj 2014

leon60 napisał(a)

Po froncie i kałuży to moje następne ulubione miejsce w Twoim ogrodzie
Pięknie !

Ola Twoje komplementy na wagę złota... bo doceniam twój zmysł estetyczny

Teraz prym u mnie wiedzie rabata za jodłami.. najbardziej mi się podoba

I mogę się na nią gapić w te i we wte

I paprotki...... Adiantum.... istne cudo.... zaraz strzelam ich sesję.. robiłam rano w deszczyku.... ale co tam

I iryski wodne Tym deszcz nie przeszkadzał... ale wodne są, to i wodę z nieba zniosły