Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trzy jabłonie - marzenia o ogrodowym azylu

Trzy jabłonie - marzenia o ogrodowym azylu

Mirella 10:06, 15 maj 2014

Ja też jestem pod wrażeniem, widzę ogromną miłość do ogrodu brawo.
U mnie bardzo brzydka pogoda, zimno, wiej, leje, złe prognozy zapowiadają, i maj nie rozpieszcza tak jak Ciebie.Pozdrawiam.
Karolinek 10:12, 15 maj 2014

Magdalenka napisał(a)
Karolina...jest pięknie, jestem pełna uznania dla Twojej pracy. Efekt niesamowity i to w rok.
Zrób proszę zdjęcia rabat, tak naokoło, zdjęcie za zdjęciem.
Pozdrawiam

Dzięki serdeczne! Efekt jest, tylko trochę wizualnie zmniejszyłam i tak niewielki metraż ogródka. Ale pocieszam się, że jak na zupełną amatorkę, to i tak jest ok
ModraSowa 10:15, 15 maj 2014

A ja myślałam że Magda w jakiś sposób zrobiła zdjecie moim zamierzeniom Mam niemal identyczny układ trawnika i rabat. Też bym chciała żeby to już tak wyglądało... I te jabłonie... Pięknie. Miłość potrafi upiększyć wszystko...
Karolinek 10:19, 15 maj 2014

hanka_andrus napisał(a)
A co będziesz sadzić na tej wzniesionej rabacie?

Haniu, jeszcze nie mam gotowej koncepcji. Pierwsza myśl była taka, żeby na tej szerszej która ma 1,40 m posadzić bzy, ale parę osób łącznie z Tobą odradza mi to założenie. Chciałabym tam coś zimozielonego, do tego miskanty nie za wysokie np. ml, byliny, zioła poziomki.
MamaMagda 11:21, 15 maj 2014

Karolinek napisał(a)

Haniu, jeszcze nie mam gotowej koncepcji. Pierwsza myśl była taka, żeby na tej szerszej która ma 1,40 m posadzić bzy, ale parę osób łącznie z Tobą odradza mi to założenie. Chciałabym tam coś zimozielonego, do tego miskanty nie za wysokie np. ml, byliny, zioła poziomki.

Miskanta ML polecam szczerze!! ja kupiłam w ubiegłym roku na testy i zakochałam się tak, że w tym roku dokupiłam jeszcze 6 sztuk
Karolinek 15:40, 16 maj 2014

Dziękuję dziewczyny za wszystkie miłe słowa. Pracy rzeczywiście było sporo, ale to fajna przygoda, doświadczenie. Poznawanie tych wszystkich roślin, ich różnorodności, wymagań, to ciekawe wyzwanie.

Tak mój kocur podziwia świat, niestety ostatnio tylko z okna.

Kwitnie rh 'pink purple dream'

hanka_andrus 15:47, 16 maj 2014

Kwitnie rh 'pink purple dream'

I nie tylko on. Cała gama dorodnych Rh
Karolinek 15:57, 16 maj 2014

Posadziłam ostatnio szałwię omszoną

a kocimiętka zadomowiła się już na dobre, pięknie się rozrosła. Mam ją od zeszłej wiosny i pokochałam szczerze

Kalina sztywnolistna to również niedawny zakup. Kupiłam ją w Hortulusie. To jedyna odmiana, która zdrowo się prezentowała. Reszta była rachityczna i z mszycą. Bratki są prezentem od naszej Hani. Muszę je przesadzić, bo hosty teraz górują.

Karolinek 15:59, 16 maj 2014

Haniu, pozdrawiam Cię serdecznie! Gama rzeczywiście jest, tylko czy do końca dobrze zgrana?
ModraSowa 18:19, 16 maj 2014

Karolina, jak jest z tą kocimiętką? Czy Twój kot ją lubi?