Pięknie u naszej kochanej Danusi w ogrodzie, ale dojrzałam nowego tulipka, no i te angielskie pierwiosnki, przepiękne muszę się za nimi rozejrzeć, pozdrawiam Danusiu
Kasiu dzięki ale byłoby lepiej, gdyby było ciepło, dziś grad i deszcz, słońce i ciemno, wiatr straszny..
zmokłam, zmarzłam, a uparłam się przesadzać i siać..
ale wyspę berberysową i 2 pozostałe warto pokazać, bo już jarzą kolorami
Elu, to jest powojnik 'Markham's Pink'. Bardzo wcześnie i obficie kwitnie. Kupiłam go wiosną w tamtym roku i kwitł, ale gapa jestem i nie zrobiłam fotek. Ma bardzo ładne kwiatki i obficie kwitnie.
Puściłam go po tui, ale on cwaniak ulokował się wewnątrz niej to ma super warunki
maciupkie sangwinarie a chcą kwitnąć
ciemiernik niby przekwita ale jeszcze ma pąki
z koron tylko jedna lodyga jak na razie kwitnie
pomidorki w domu i inne jak będzie zimno to nie będę mogła pogotować na święta, bo nie mam już gdzie stawiać, a jeszcze wszystkie parapety na górze obstawione, tak to bym na balkon wystawiła
Tulipki powoli pokazuja kolorki, ale szału w tym roku nie będzie, więcej liści niż pąków
Psiząb
turkiestańskie zamknięte
pod domem już długo stoją niskie lilie horti You & mee, przesadzona datura i przycięta i kieliszniki
Martek... widzę, że się pokazujesz tu i tam wiec lecę do Ciebie... wisionkę Ci moja pokaże
Święta tuż tuż.... powinniśmy sie ze świat cieszyć.. mam nadzieję, że tak będzie pomimo przeciwności losu .
Tą brunnerę przesadzałam na jesieni i myślałam, że zmarnowałam, a ona wypuszcza listki i zakwitła, to Jack Frost a tu Hadspen Cream
wilczomlecz
pierwiosnki siewki
czosnek karatawski ma pączki
szafirki