Przetacznik na 100% nie Ale takie niespodzianki są fajne Obstawiam 60% na jeżówkę, a 40% na rudbekię. Pąki ma czyli niedługo się dowiemy
A przesadzane różyczki szaleją Wybaczyły mi brutalne przesadzenie w zeszłym roku, tu jest ok 10 krzewów
A to jeden nie przesadzany.. wielki jak 5 przesadzanych.. na foto widać połowę, bo reszta za szklarnią
Jadzia dostałą podpórkę, obok Karl (nie zmieścił sie w kadrze) też musi dostać, ale muszę zakupić
Piwonia przesadzana .. i jak każda przesadzana zawsze jest gorsza.. ale pąków ma ho, ho.. bo z jednej łodygi będzie kilka pąków.. na niektórych 5 kwiatów.. ciężar kwiatów na łodydze ponad kilo Piwonie lubią moja gliną, tak jak róże wiec je sadzę
Niestety w tym roku i ja nie radzę z tymi ślizgaczami... jest po prostu masakra.. gorzej było tylko jak zasiedlaliśmy działkę.. moje posadzone kwiatki z nasion użarte.. do zera.... szlag mnie trafił i dlatego tyle granulek sypnęłam... a rano i wieczorkiem polowanie z gwoździem na czarownice... tyle ślimaków nie miałam od początku.. jakiś koszmar.. nawet w skalniak wlazły.. gdzie ich nie było bo za sucho i za daleko od granicy działki.. Dziś chciałam dokupić suplement diety, ale sklepik już był zamknięty.. jutro pojadę po kolejna porcję.. jak nie pozbędę sie ich teraz, to mi zajmą cały ogród.. Jak zobaczyłam te gołe dziadostwo na igliwiu z jałowca to ręce załamałam.. piszą, że nie lubią rzeczy ostrych... jha, ha, ha.. kto tych nagusów nei miał to może w to uwierzyć.. ja nie wierzę.. ale u Ciebie tych ślimaków chyba jeszcze nie ma... to plaga naszych rejonów.. W zeszłym roku przy granicy zużyłam tylko 1kg niebieskich granulek, a w tym 6 kg i dalej mało... co popatrzę to w nowym miejscu mam wyżarte.... koszmar.
U mnie ślizgacze dobrały sie i do naparstnic..
Kreta współczuję. chociaż ich na razie nie mam..
Piwonie lubię wszystkie bez wyjątku
Len mi sie pokłada, i jedne co najbardziej leżał dostał podpórkę .
Pierwszy podparty przed kosiarką, a drugi sam stoi..
Viva, ale to tylko jeden kwiat, a krzaczek ma...... może 30 cm
Ale urośnie.....
2012, czerwona strzała pokazuje co już przesadziłam w 2013 Lepszego foto nie mam, bo tam nic nie było
i 2014
Co to są 2 lata.. zleci szybciej niż chcemy