Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Ewy 12:24, 08 kwi 2014

Do góry
Pokażę kilka moich cudaków.

Na rabatach jest mata, przez ogrodowiczów zwana szmatą, ale to chwilowe.
Ogród z łezką 12:22, 08 kwi 2014

Do góry
Kasiu, cobyś nie szukała, wklejam rozchodnik, bo już nie pamiętam, jakie ci posłałam
Moje dalie w gruncie idą w oczach!!!...nawet mieczyki i krokosomię i kalie wsadziłam, ale już nie wiem, gdzie

a tu oba
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2408-milkowo-moje-miejsce-na-ziemi-czii?page=1888
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 12:18, 08 kwi 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Agnieszko szczerze to nie wiem kiedy będzie dalszy ciąg oby jak najszybciej.

Mileno i po niespodziance bo tak właśnie planowałem zrobić z żurawkami, oczywiście wszystko wyjdzie w praniu bo tak szczerze to nie wiem ile jakich kolorów przyjdzie

Co do rozchodnika to mój Matrona wygląda tak

i daleko mu do ciemnych liści. Znalazłem też odmiane Touchdown Teak, ale to również nowość i niewiadomo jak rośnie. Gdzieś będzie na pewno dostępny... pytanie tylko gdzie
A ciemne odmiany słabo rosną Chocolate Drop jak i Purple Emperor, ale jak pojade następnym razem do szkółki a jeszcze coś w śmieciach będzie to zabiore na próbe.

Zmiany u ciebie piękne, znak rozpoznawczy O. jest
Ale i ten rozchodnik mnie zainteresował, wyjątkowy, śliczny
Jak się ma piesio?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:55, 08 kwi 2014

Do góry
aga_pe......... Aguś to super
dzis rano mąż przesiewał ziemię z ogniska, o rany, jaki to kompost, no dotyka się tego, jak skarbu.......dosypię jej, będzie jeszcze lepiej szła
i moje nowe kwiaty, ale mi się podobają
oszczędnie, tylko 2, a chciałoby się więcej.......pusto mam pod różą, czekam na surfinie, ale jeszcze za wcześnie, w Kwiatonie były holenderskie po 3.5

Epodlas.....Bożenko, białych i ja mam mnóstwo, ale te z reguły wysokie i potem te liście mnie denerwują, a niskie zdobią swoimi liśćmi, więc dla odmiany pójdę w nie i botaniczne, bo w tym roku są cudne....plany są i to dobrze, co się uda zrobić, też dobrze

Ania Monteverde............no szok, co w tym roku się dzieje, a tu na rabacie wszystko na raz idzie, lilie, ostróżki, orliki, żonkile, tulipany, szafirki, trawy i co tam jeszcze
nawet paulownia całą w pąkach......szkoda, ze nie kwiatowych, zima była łagodna w końcu

W kamiennym kręgu od początku 11:52, 08 kwi 2014

Do góry
Życzę Wszystkim słonecznego dnia....pędzę do obowiązków
Pozdrawiam

W kamiennym kręgu od początku 11:48, 08 kwi 2014

Do góry
Na Łowieckiej 11:47, 08 kwi 2014

Do góry
W końcu zakwitła

W kamiennym kręgu od początku 11:47, 08 kwi 2014

Do góry
Dla Wszystkich odwiedzających na dobry dzień

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:46, 08 kwi 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)
Łukasz.........ty też nie próżnujesz, zmiany cudne u ciebie, nasze potrwają dużo dłużej, wczoraj mi mąż aż osłabł, zakazałam mu aż tyle robić, ale czy posłucha? .aż miesiąc powiadasz?
u mnie żurawki i tiarelki zabierają się do roboty

zdjęcie szybkie, ale widać pąki kwiatowe, ta zielona żurawka ma czerwone, intensywne kwiaty

Kasiek Bawarka........cieszyć się ucięłam powojnik liczę, że coś od korzenia wypuści....jutro 3 sztuki innych przesadzam, chyba Warszawska Nike...
moja wisteria w pąkach, ale na 3 innych pąków kwiatowych nie ma..
ale za to idzie liatria i chyba trytomy pzretrwały, zobaczymy

Marzenko......ambrowiec w pąkach na razie; robale na wpół padnięte miałam pod żurawkami, które kupiłyśmy pod Iglicą, oczywiście wylazły bez korzeni, reszta w idealnej kondycji, dlatego dzielę, bo kępy wielkie i chyba one też powinny być odmładzane
tu mam te zielone, co kwitną na czerwono, jeszcze 3 do wykopania, podzielenia i przesadzenia, a w to miejsce idzie hosta, czyli z jednego w drugie przepycham

też sypię, bo mi bukszpany te jasne zżerają, mahonii kwiaty, ojej i lilie!!

wiosenka u Irenki na całego nawet tiarellki już zaczynają kwitnąć pozdrawiam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:44, 08 kwi 2014

Do góry
Grembosia.............mrówka Irena cierpi, wszystko mnie boli, jak się ruszam, to nie
koniki ruszyły przyrostami świeżymi, jedna złote ma, a druga zielone i nowe tawuły zielenią się limonkowo, myślałam, ze padły, rzutem na matę mąż sadził..będę powoli formować z nich kulki

Laurowiśnia.......jak ruszą z kopyta, bo dopiero sezon rusza, powinien być fajny efekt, choć kolorów namieszałam, upycham bez planowania, wiadomo, ze skończy się znowu przesadzaniem
zajechałam do szkółki i zobaczyłam hortensje w tysiącach, jej, wrażenie oszałamiające, zakupiłam tylko 2 i kilka żagwinów...
z donic wyleciały na rabatę ciemierniki, a wsadziłam hortki

W cieniu - zacieniona 11:39, 08 kwi 2014

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Cleome zaczyna wybijać do góry...mam bardzo wietrzny balkon i jeszcze jej nie wystawiałam.Dzisiaj hartowałam ostróżki

Moje stoją na balkonie ,czy uszczyknąć im czubki ,czy tak zostawić?Pozdrawiam
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 11:37, 08 kwi 2014

Do góry
Karola kolejna stóweczka, gratulacje pisałaś u Vivy o nornicach a czemu nie posadzisz korony cesarskiej ? smród od cebul unosi się ponad glebę, no i je odstrasza, albo rącznik wysiej , nagryziony przez nornice skutecznie ją załatwi pozdrówka
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:33, 08 kwi 2014

Do góry
Łukasz.........ty też nie próżnujesz, zmiany cudne u ciebie, nasze potrwają dużo dłużej, wczoraj mi mąż aż osłabł, zakazałam mu aż tyle robić, ale czy posłucha? .aż miesiąc powiadasz?
u mnie żurawki i tiarelki zabierają się do roboty

zdjęcie szybkie, ale widać pąki kwiatowe, ta zielona żurawka ma czerwone, intensywne kwiaty

Kasiek Bawarka........cieszyć się ucięłam powojnik liczę, że coś od korzenia wypuści....jutro 3 sztuki innych przesadzam, chyba Warszawska Nike...
moja wisteria w pąkach, ale na 3 innych pąków kwiatowych nie ma..
ale za to idzie liatria i chyba trytomy pzretrwały, zobaczymy

Marzenko......ambrowiec w pąkach na razie; robale na wpół padnięte miałam pod żurawkami, które kupiłyśmy pod Iglicą, oczywiście wylazły bez korzeni, reszta w idealnej kondycji, dlatego dzielę, bo kępy wielkie i chyba one też powinny być odmładzane
tu mam te zielone, co kwitną na czerwono, jeszcze 3 do wykopania, podzielenia i przesadzenia, a w to miejsce idzie hosta, czyli z jednego w drugie przepycham

też sypię, bo mi bukszpany te jasne zżerają, mahonii kwiaty, ojej i lilie!!
Działka prawie w Borach Tucholskich 11:31, 08 kwi 2014

Do góry
Marta tak było, łania z młodym około 4m na drodze do Morskiego Oka

Gosia to na wiosenne powitanie taki kwiatek

matka moich czerwonych sasanek

Słoneczny ogród słonecznej safikey 11:25, 08 kwi 2014

Do góry
rabata po częściowym obsypaniu kora wygląda już dużo lepiej

alez jestem happy

zdecydowałam się zrobić kółka z białym kamieniem pod konwalniki i szafirki, których na korze nie było widać

czy tutaj cos jeszcze mogę dosadzić, bo jakoś tak pusto?

może jeszcze żurawek albo trzmielinek dołozyć?

tu z przodu dołoże chyba lawendy z tyłu między bukszpanem a danica aurea posadzę jakąś wysoką trawę, tylko którą?

ale już mi się to niesamowicie podoba !!!!!
uwielbiam mój ogród
Kwiatowy ogródek Monteverde 11:24, 08 kwi 2014

Do góry
Dzisiejsza kartka

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 11:19, 08 kwi 2014

Do góry
Ubiegłego lata próbowałam ukorzenić kilka horci i udało się. Posiadam kilka takich sadzoneczek. Zimowały w domu na parapecie. Proszę o radę kiedy mogę je przesadzić do gruntu.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:17, 08 kwi 2014

Do góry
Gocha. https://www.ogrodowisko.pl/watek/3652-ogrod-cioci
Gosia..
.....dokupię drugą dzisiejsze tulipki

a na jesień poluję na te, niesamowite liście, które zdobią i niziutkie, chyba najbardziej takie lubię
nazwa; FIRE OF LOVE

i kupię może szarą donicę i zrobię takie coś

agata19762..............dzięki Agatko twój entuzjazm zaraża
marzy mi się takie coś

Eupatorium purpureum - sadziec purpurowy 11:13, 08 kwi 2014

Do góry
Sadziec wymaga przedewszystkim dużej wilgotności, pożera wodę, to mocna roślina a na żyznej ziemii jest dorodniejszy. Zniesie przycinanie, tylko nie wiem czy wtedy zdązy obficie zakwitnąć, karpy tak twarde, trzeba piłą dzielić, tytaj w początkowej fazie kwitnienia, został wiosną usunięty z tego miejsca.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:06, 08 kwi 2014

Do góry
Gierczusia...........zrobiłam dziś świeże zdjęcie rozchodnika, pytanie tylko czy o ten chodziło Kasi?
rano znowu biegałam i przesadzałam, właśnie rozchodniki i dąbrówkę, nie zdążyłam podlać, ziemia wilgotna...może dadzą radę do wieczora...

i drugi

ana_art.........Aniu, już ci pokazuję, wiesz, że można ją ciąć z czuba i wtedy kontrolujesz wzrost, ale widziałam dorosłe okazy i aż tak mega wielkie nie były, raczej wąski pokrój
znalazłam foty z 2012, jak na złość nie mogę odszukać ubiegłorocznych
teraz są wyższe, tak około 2m

Kasik..........wiem, ale jakoś tak ostatnio mam, więc choć na ogród ten czas wykorzystam, tylko czemu w ogrodzie czas tak zasuwa!....rano odnalazłam pod cisem jakąś roślinę, przesadziłam, ale nie wiem, co to, dopóki na dobre nie wyjdą, mogę się mylić
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies