Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem

Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem

Pawlus 18:41, 02 cze 2014

Dziękuję wszystkim za odwiedzinki. To motywuje do wstawiania nowych zdjęć Co prawda ciągle to samo...Czekam na hortensje.
Dzisiaj pada cały dzień więc pokazuję weekendowe pstryki. W Janinie rzucili w promocji duże, 60 cm wysokie donice z technorattanu. Za całe 35,99
Już obsadzona:

Pawlus 18:46, 02 cze 2014

Pawlus 18:54, 02 cze 2014

Pawlus 19:01, 02 cze 2014

Próbuję przekonać mamę do hortensji za Aurea Nana na przemian z jakimś miskantem.

Udajemy, że chwastów nie ma
Pawlus 19:08, 02 cze 2014

Troszkę nowości w okolicach huśtawki nad stawem.
Szpalerek hortensji Limelight rośnie od wiosny. Ładnie się zagęściły po cięciu. Czekam jutro na paczkę od Finki z miskantami Morning Light. Pójdą za horti.

Turzyce Jenneke zabrałem z poprzedniego miejsca, zrobiłem skarpetę brzozie Fascination.

Frosted Curls przed Limkami

Pawlus 19:15, 02 cze 2014

Dużo jeszcze zostało do posadzenia. Ciągle dumam co. No i koniecznie żwirkowe półkole pod huśtawką.
Lawenda po prawej stronie. Przed nią będzie żurawka Marmalade. Dalej derenie Ivory Halo, werbena jak urośnie i cyprysiki groszkowe Filifera Aurea Nana, chyba...

Ktoś ma pomysł co posadzić w te wolne miejsce?

Przy żywopłociku (marniutkim z własnych zeszłorocznych sadzonek) planuję żurawki Obsidian. I dalej nie wiem...
Syla 19:16, 02 cze 2014

Pięknie i soczyście !!!
Syla 20:37, 02 cze 2014

Pawlus napisał(a)

Próbuję przekonać mamę do hortensji za Aurea Nana na przemian z jakimś miskantem.

Udajemy, że chwastów nie ma

Jeśli mama wyrazi zgodę to pomiędzy żywopłotem a thujami Aurea Nana zaproponowałabym miskant Malepartus ... o ile Ci się pomysł spodoba
(zabiorę fotkę za chwilkę , żeby nie zaśmiecać )

Syla 20:41, 02 cze 2014

Pawlus napisał(a)
Dużo jeszcze zostało do posadzenia. Ciągle dumam co. No i koniecznie żwirkowe półkole pod huśtawką.
Lawenda po prawej stronie. Przed nią będzie żurawka Marmalade. Dalej derenie Ivory Halo, werbena jak urośnie i cyprysiki groszkowe Filifera Aurea Nana, chyba...

Ktoś ma pomysł co posadzić w te wolne miejsce?

Przy żywopłociku (marniutkim z własnych zeszłorocznych sadzonek) planuję żurawki Obsidian. I dalej nie wiem...

No i może pomieścisz gdzieś miskanty gracillimusy ???
Pawlus 20:43, 02 cze 2014

Właśnie Twoja rabata Sylwio mnie zainspirowała do wypełnienia tej luki. Miskanty na pewno. To są te, których kłosy tak fajnie wystają ponad kępę?

Masz jeszcze te thuje w tym miejscu? One szybko rosną mimo nazwy Nana. Ja mam 180 cm a sięgają mi "do cycków"