Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dwa ogrody

Dwa ogrody

paniprzyroda 01:22, 31 maj 2014

Mala_Mi napisał(a)
Mariola, fizys masz bardzo jak należy
Rabaty chociaz nowe, wyglądają na dojrzałe.. a kocimiętka zajedzie ci na 2 kostki... teraz obcięta do trnasportu, ale ta ma szerokość zacna
Z szałwia poczekaj aż przekwitnie trochę, przytniesz i przesadzisz.
Mam też sporo nie tak wzrostem posadzone i chodzę i dumam.... ale ogród nie z gumy Żebyś słuszałą jak mi sie westchnęło teraz

I białego orlika nie mam.... i nie widziałam.. ogród nie z gumy.... nie będę mieć

Aniu, z ust Królowej Bylinowej miło słyszeć pochwałę rabat
Poprawki będą, to rzecz nieunikniona, wiem Orlik biały jak przekwita, na początku jest bardziej limonkowy, mam nadzieję, że się wysieje, bo on jako jedyny w ubiegłym roku przetrwał z całej paczki wysianych nasion.
Moja piwonia w ubiegłym roku miała bordowe maźnięcie, czyżby coś jej się pomyliło
paniprzyroda 01:38, 31 maj 2014

ewsyg napisał(a)

Papu z borowiny ? a co to jest ?

Pozostałości po okładach z borowiny
Czosnki Krzysztofa jeszcze kwitną, Gladiatory już po, skróciłam brzydkie końcówki liści, teraz ich nie widać zza lawendy

czosnek Ostrowskiego

i zaczyna śliczny błękitny

Mala_Mi 09:16, 31 maj 2014

Czosnek błękitny widzę pierwszy raz

Piwonia może ma w jednej kępie 2 odmiany??? Tak dostałąm od mamy białą piwonię, a tam byłą i różowa.. i się zdziwiłam co to.. mama sie zaklina, że miałą być biała.. a potem przypomniałą sobie, że gdzieś skubnęła kawałek ładnej piwonii kilka lat temu i posadziła.. i nei kwitła.. dopiero u mnie sie ujawniła
A ze mnie królowa jak z koziej pupy trąba
Nikita 00:54, 01 cze 2014

Zaglądam co ogródkowo słychać i podziwiam przepiękną rabatę hostową ...Ja w tym roku już o 12 nowych odmian host się wzbogaciłam (1szt. od ciebie, 3 szt. od Caroli i 8 nowo kupionych).
Mariolko będę próbowała zdekonspirować nazwę tej hosty od Ciebie...napisz mi proszę jaka jest teraz duża ta twoja i jeśli pamiętasz to na jaki kolor kwitnie i kiedy...chyba, że znasz nazwę tej odmiany.

paniprzyroda napisał(a)

A co to za śliczności ???
Pozdrowienia przesyłam wieczorową porą.
Mirella 10:11, 01 cze 2014

Ale ślicznie, co ja tu widziałam he he same perełki, i przeuroczą Panią od Przyrody bardzo miło mi było poznać.
Siedziałam z kawką i podziwiałam.
Bogdzia 21:51, 01 cze 2014

Mariolko zaglądam do Ciebie choc nie zawsze pisze bo często sie nie loguję. Swoich zdjęc też nie lubię a na forum to już bardzo nie lubię ale nie da sie tego uniknąc na spotkaniach . A hosty masz przesliczne i wszystko inne również np szałwie.Pozdrówka.
barbara_kraj... 21:57, 01 cze 2014

paniprzyroda napisał(a)

czosnek Ostrowskiego

i zaczyna śliczny błękitny

Oba piękne
Podoba mi się też różowa szałwia
Agania 13:15, 02 cze 2014

paniprzyroda napisał(a)

Moja piwonia w ubiegłym roku miała bordowe maźnięcie, czyżby coś jej się pomyliło

A moja biała ma w tym roku takie bordowe maźniecie
paniprzyroda 18:20, 02 cze 2014

Mala_Mi napisał(a)
Czosnek błękitny widzę pierwszy raz

Piwonia może ma w jednej kępie 2 odmiany??? Tak dostałąm od mamy białą piwonię, a tam byłą i różowa.. i się zdziwiłam co to.. mama sie zaklina, że miałą być biała.. a potem przypomniałą sobie, że gdzieś skubnęła kawałek ładnej piwonii kilka lat temu i posadziła.. i nei kwitła.. dopiero u mnie sie ujawniła
A ze mnie królowa jak z koziej pupy trąba

Królowa bylinowa, poczytaj u siebie
Aniu, mowy o pomyłce być nie może, to trzyletnia sadzonka, dwa lata rosła u mnie w doniczce, w ubiegłym roku miała bordowy pąsik czosnek błękitny, pod taką nazwą go kupowałam.
W towarzystwie Bonica i szałwie do wymiany, zasłaniają róże

i jeszcze takie

i z zapożyczonym krajobrazem
paniprzyroda 18:37, 02 cze 2014

Nikita napisał(a)
Zaglądam co ogródkowo słychać i podziwiam przepiękną rabatę hostową ...Ja w tym roku już o 12 nowych odmian host się wzbogaciłam (1szt. od ciebie, 3 szt. od Caroli i 8 nowo kupionych).
Mariolko będę próbowała zdekonspirować nazwę tej hosty od Ciebie...napisz mi proszę jaka jest teraz duża ta twoja i jeśli pamiętasz to na jaki kolor kwitnie i kiedy...chyba, że znasz nazwę tej odmiany.

A co to za śliczności ???
Pozdrowienia przesyłam wieczorową porą.

Nikito, ty jesteś specjalistką od host, ja je tylko sadzę, jak wpadną mi w ręce. Tak wyglądała wczoraj, kiedy rozłożyłam nad nią ręce, nie dawałam rady objąć. Kwitnie na biało z odcieniem delikatnej lawendy. Ma już pąki kwiatostanowe w środku, jest dość wysoka.

Miniaturki z w ubiegłego roku

Róża to Chippendale, kupiona i posadzona jesienią

Specjalistką od róż nie jestem, ale w swoim żywopłocie masz może Flammentanz, mam ją od dawna, Bogdzia ją rozpoznała w ubiegłym roku. Powoli zaczyna, ma mnóstwo pąków.