Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:17, 17 lut 2017

Do góry
anbu napisał(a)
A ile tego wrotyczu suszonego na wiadro 20 l? Poli miej cierpliwość do mnie plisss

Buziam

Aniu, ja gnojówki robię na oko ale wieczorem znajdę oryginalny przepis Walerka ok.?
Tam mam wszystko dokładnie wyjaśnione to będzie tak jak trzeba
Teraz uciekam biegać
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:11, 17 lut 2017

Do góry
Jeśli ktoś ma ochotę na ciekawą lekturę na temat naturalnej ochrony roślin i zakres pierwszych wiosennych prac to polecam wątek Ani Anbu Ciekawa dyskusja dzisiaj była, Mazan z Toszką służyli radami

Tutaj się zaczyna:

https://www.ogrodowisko.pl/watek/5700-ogrod-ani?page=465
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:06, 17 lut 2017

Do góry
anbu napisał(a)
Poli to uporaj się proszę jeszcze z odpowiedzią na moje pytanko
Dodawałaś świeży ten wrotycz profilaktycznie do gnojówki? Czy jakieś suszone zioło?

Opuchlaki odkryłam dwa lata temu latem w żurawkach.Żurawki wywaliłam a Mazan Walerek polecił wrotycz. Latem i jesienią robiłam czystą gnojówkę ze świeżego wrotyczu a w zeszłym roku wiosną kupiłam w zielarskim sklepie suszony i dodawałam już profilaktycznie do wszystkich gnojówek.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:01, 17 lut 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
a ile go dajesz?

No tak troszeczkę, powiedzmy dwie, trzy krople
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:59, 17 lut 2017

Do góry
Monik- dzisiaj śnieg?? Nie spodziwałam się, ze to kiedyś powiem ale już wystarczy tej zimy! Ja jeszcze w niedzielę jadę na ostatnie zimowe wędrówki a od poniedziałku życzę całej Polsce wiooosny

Gruszko Haniu-bardzo dziękuję za pouczające wiadomości. Nic nie wiedziałam o dolomicie dzięki Tobie jestem mądrzejsza a i czytam, że nie tylko ja się dokształciłam. Uwielbiam takie rozmowy, od razu widać, że większość poczuła wiosnę
Buziaki

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:55, 17 lut 2017

Do góry
Kamilko- do niczego oczywiście nie namawiam, jak nie masz dużo tych ID to możesz pobawić się w skubanie Śnieg w weekend?? Oby Nieeeee!

Aniu-podobno niedziela ma być słoneczna

Edytko- a ja się obudziłam po Twoich zwiastunach wiosny w ogrodzie

Irenko-cieszę się, że działasz!

Małgoś-jeszcze troszkę i Wy będziecie mogły działać i dogonicie Dolny Śląsk

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:50, 17 lut 2017

Do góry
polinka napisał(a)

Na miedzian trzeba dobrej pogody U nas deszcze na razie cały czas zapowiadają wiec się wstrzymuję. A i muszę pamiętać o płynie do naczyń
a ile go dajesz?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:43, 17 lut 2017

Do góry
Angelika- działałam Dzisiaj deszcz to podziałałam w domu

Madżen- Ty jako doświadczona ogrodniczka masz już wszystkie terminy obcykane

Reniu-kocham trawy to i avatarek niech to pokazuje

Kasiu-miedzianem pryskałam w tamtym roku wszystko co mam w ogrodzie oprócz traw i smaragdów. Działa przeciw grzybowo. W tym roku zastanawiam się czy zamiast miedzianu użyć roztworu tymolowego. Muszę sie dokształcić

Ptasie łapki miałam przez jeden sezon, po zimie były okropne i je wywaliłam. Ogólnie zaobserwowałam, że carexy (mam ID i Silver Sceptre) lubią jak po wiosnennym cięciu dostaną dużo wody, wtedy szybciej się "zbierają" ale trzeba uważać aby nie przelać, aby z kolei nie wygniły.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:32, 17 lut 2017

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Polinko, odpowiem tutaj, bo może się komuś przydać,
Trawnik ma skłonności do zmiany odczynu gleby na kwaśny i wtedy lubi pojawiać się w nim mech. Im bardziej cieniście tym szybciej. Posypywanie trawnika dolomitem zobojętnia odczyn gleby i utrudnia inwazję mchom.
Warzywa preferują odczyn zasadowy i dla utrzymania tego odczynu posypuję w nim rabaty dolomitem.

Haniu, bardzo dziękuję za odpowiedz. Kupię dolomit i użyję do warzywnika. U nas teraz deszczowo to dobra pogoda na takie prace.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:30, 17 lut 2017

Do góry
Sebek napisał(a)

U mnie dopiero zaczynają się wyłaniać spod śniegu, ale ogólnie są zielone - jednakże je własnie wysusza u mnie słońce jak śnieg stopnieje, zatem nic nie prorokuję Pewnie i tak je zetnę

26 stopni? Tyle to ja się za miesiąc spodziewam... 6000 km dalej

O już tylko miesiąc i jedziesz grzać się?

Toszka kiedyś pisała, że dla carexów najgorsze to wczesnowiosenne słońce. Ja swoje też będę cięła,nie mam cierpliosci do czyszczenia.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:28, 17 lut 2017

Do góry
anka_ napisał(a)
Sieczkarnie trzeba jak w Trojanowie

Nie wiem jaka była w Trojanowie ale miałam kiedyś taką dużą i chyba wywieżliśmy na złom ale Aniu dzięki za wpis bo coś mi wpadło do głowy
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:26, 17 lut 2017

Do góry
Madzenka napisał(a)
Miskamtom rozdrabniacz nie daje rady, próbowałam i się zapychał...

Wielkie te trawska mamy
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:25, 17 lut 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Hortki i ja mam zamiar przyciąć. Graby w zasadzie też.
A miedzian myślisz już można?

Na miedzian trzeba dobrej pogody U nas deszcze na razie cały czas zapowiadają wiec się wstrzymuję. A i muszę pamiętać o płynie do naczyń
Ogród Ani :) 17:21, 17 lut 2017

Do góry
U mnie na opuchlaki pomógł wrotycz.Dwa lata temu przez cały sezon lałam gnojówką z samego wrotyczu, w tamtym roku prawie do każdej gnojówki z pokrzywy, skrzypu dodawałam profilaktycznie wrotycz i odpukać opuchlaków nie mam
Ogród Ani :) 13:10, 17 lut 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Aniu, może jeszcze się wstrzymaj z cięciem miskantów...Ja tylko te moje "stare" wycinam. W drugim ogrodzie wszystkie młode miskanty jeszcze stoją suche wiechcie

Oooo dzięki Poli, moje to takie młodziaki ciekawa jestem czy przeżyły zimę
Ogród Ani :) 13:09, 17 lut 2017

Do góry
Aniu, może jeszcze się wstrzymaj z cięciem miskantów...Ja tylko te moje "stare" wycinam. W drugim ogrodzie wszystkie młode miskanty jeszcze stoją suche wiechcie
Ogród Ani :) 12:48, 17 lut 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Ależ tu miło się zrobiło Konkretnie i na temat!

Pozdrawiam wszystkich budzących się ogrodników

No właśnie konkretnie i na temat . Muszę chyba założyć sobie kajecik i spisać wszystkie receptury. Toszka i Mazan jak zwykle niezawodni
Ogród Ani :) 12:43, 17 lut 2017

Do góry
Ależ tu miło się zrobiło Konkretnie i na temat!

Pozdrawiam wszystkich budzących się ogrodników

Miłkowo - sezon 2016-2022 12:41, 17 lut 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Jak przeczytałam, że chwyciłaś już za sekator to i ja swoje trawy obcięłam

Zdrówka Irenko i trzymam kciuki aby wszystko się naprostowało!

I słusznie, u nas już wiosna U mnie w niedzielę dalej cięcie, poważne, bo konary, Do ponad 100-letniego drzewa, musimy zamówić wysięgnik, konary na dachu, niebezpiecznie.
Kciuki pomogły, huuuuuuuura, dziś montują zbiornik, będzie ciepła woda, mogę się w ziemi umorusać ile wlezie
Tu ma być ogród :) 12:23, 17 lut 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Piękna wiosna w ogrodzie! Tego nam teraz trzeba

Poli, w kompleksy wpadnę przez Ciebie, ja ledwo wylazłam żeby coś podpatrzeć na dworze, a Ty już tyle roboty odwaliłaś! Wow!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies