Może mi ktoś podpowie co to za iglaczek? Czy to cyprysik? Wychodowałam od maleńkiego w doniczce a teraz przesadziłam na skalniaczek,ma piękne żółte przyrosty...pozdrawiam
Od niedawana śledzę z zapałem wasze piękne ogrody i również odważyłem się pokazać swój. Mój ogród to działka 20-arowa na której znajduje się dom, altanka, skalniak i kilka innych rabat. Obecnie staram się ciągle rozbudowywać ogród o nowe skalniaki czy rabaty co będę relacjonował z wami na bieżąco
Poniżej przedstawię kilka fotek z mojego ogródka. Pozdrawiam
Aniu dziękuję za zdjęcia Kielichowca i informację o wisterii.
Ty się dziwisz że one (kaliny) tak w 4 lata urosła zamiast w 10??? Przecież u Ciebie prawie wszystko to takie dorodne giganty
A zrobiłaś już może sobie listę niezawodnych tulipanów? bo chętnie bym podkradła by jesienią wiedzieć co kupić, bo na te jednoroczne tulipanki to przy takich powierzchniach troszkę szkoda mamony
dobiegłam do końca i żeby postów nie mnożyć edytuję by pochwalić babcię co jak mama wygląda...
dopowiedzieć, że na Zemble też jeszcze czekam, a tamaryszka chyba wydam - jest mały, ale nawet jak urośnie to u mnie w lesie nie będzie go widać, jest taki ażurowy i po prostu zgubi się w tej gonitwie promieni słonecznych... a może się mylę?
Choć majówka była w większości zimna i mokra to jednak nie daliśmy sie zmóc pogodzie i wygospodarowaliśmy jeden dzien na dalszą wycieczkę, oczywiście uwagę moją skupiały na sobie poza zwiedzanymi obiektami także parki, rosliny, ogrody...........
Wstawie kilka fotek obrazujących atmosfere oglądanych miejsc...........zieleń majowa jest naprawdę boska, mimo padającego deszczu i braku słońca.........