Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

barbara_kraj... 22:06, 28 maj 2014

barbara_kraj... 22:23, 28 maj 2014

Flammentanz

NN i dyptam
Mala_Mi 22:32, 28 maj 2014

barbara_krajewska napisał(a)

Bogusiu, ciemierniki przyjmę z chęcią Mam do nich dziwną słabość

A u Bogdzi wzięłaś moje siewki??? Cudny.. i do teraz kwitnie jak szalony.. Jak nie to ci ukopię i wyśle..
Mala_Mi 22:33, 28 maj 2014

Mój dyptam po przesadzeniu ledwo zipie, chyba nie lubi przesadzania.. za to dostałam od kogoś na spotkaniu u mnie liliowca żółtego i też go mam.. i cieszy jak cholera
Gabriela 22:38, 28 maj 2014

barbara_krajewska napisał(a)
Wybrałam się po południu na działkę posadzić resztę roślin i nic z tego nie wyszło, bo się rozpadało i burze gdzieś w okolicy przechodziły Po dwóch godzinach wróciliśmy do domu. Zdążyłam ściąć pędy koron cesarskich, kilka przekwitłych orlików, wykopać dwa koszyki z tulipanami i w ich miejsce posadzić kilka sztuk cleome. M miał opryskać czereśnie przeciwko nasionnicy trześniówce i nic z tego nie wyszło. Pewnie będę miała robaczywe czereśnie
Zrobiłam kilka zdjęć. Z wczorajszymi, których jeszcze nie wstawiłam będzie spora porcja

Ja nie będę miała robaczywych czereśni, tylko popękane, bo pada nadmiernie.
Cudne irysy, mam nadzieję na podobne - te żółto-białe, dostałam w marcu od Agani i mają pąk.
Sebek 22:59, 28 maj 2014

Jakie ogromne liliowce - moje dopiero wypuszczają pędy kwiatowe A różanecznik powala wielkością - bo tych u Bogdzi wiadomo, że nic nie pobije
barbara_kraj... 23:08, 28 maj 2014

Mala_Mi napisał(a)

A u Bogdzi wzięłaś moje siewki??? Cudny.. i do teraz kwitnie jak szalony.. Jak nie to ci ukopię i wyśle..

Wzięłam Aniu, wzięłam. Tylko posadzić go nie zdążyłam, bo leje Specjalne miejsce muszę mu przygotować

Mój dyptam ciągle w jednym miejscu. Zadomowił się widać, bo na początku marniutki był. Nasiona zbiorę i poeksperymentuję co by otrzymać siewki
barbara_kraj... 23:15, 28 maj 2014

Sebek napisał(a)
Jakie ogromne liliowce - moje dopiero wypuszczają pędy kwiatowe A różanecznik powala wielkością - bo tych u Bogdzi wiadomo, że nic nie pobije

Sebku, te liliowce na pierwszej fotce, to najpospolitsza odmiana i rosną w tym miejscu ponad 20 lat! Nie zasilam, czasami podlewam, jakoś sobie radzą. Te jaśniejsze, cytrynowe też są niewymagające - dość pospolite.
Z szlachetniejszych na razie tylko jeden pokazał pąki
barbara_kraj... 23:33, 28 maj 2014

Gabriela napisał(a)

Ja nie będę miała robaczywych czereśni, tylko popękane, bo pada nadmiernie.
Cudne irysy, mam nadzieję na podobne - te żółto-białe, dostałam w marcu od Agani i mają pąk.

Wyczytałam coś u Ciebie, że odwadnianie masz w planach. Oby jak najszybciej, bo szkoda roślin.

Ten biało-żółty po przesadzeniu zaparł się i ze dwa lata nie zakwitł ani jednym kwiatkiem. W zeszłym roku miał jeden byle jaki pęd, w dodatku mszyce go obsiadły. A że późno zauważyłam, to pęd zmarniał
paniprzyroda 00:44, 29 maj 2014

Doczytałam, perełki obejrzałam, co jedna, to ładniejsza