Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 08:01, 28 maj 2014

Rench, fajne ceny, oby to były TE róże

Gosia, jarzmianki chcę więcej, bardzo mi się podoba

Kasia, bo one w pierwszym roku tylko taką niewielką rozetę mają, a wybijają w kwiatostan w roku następnym, no i z małej rozetki robi się roślina o półmetrowej średnicy i wysokości do ok 2 metrów

Ewo, mam, ale to wielgaśne kępy i chyba raczej z odbiorem osobistym? Muszę zobaczyć -czy pocztą da się nadać dużą paczkę? Czy tylko kurier? I ile paczka z 10 kilo (z ziemią, bo one zabierają się do kwitnienia, więc za bardzo wytrzepać im bryły nie mogę?) by kosztowała?

U nas padało od wieczora, porządnie mam wszystko podlane
Miłego dnia!
Krys 09:22, 28 maj 2014

popcarol napisał(a)

Karolina ale masz już pieknie kwitnące róze u mnie tez startuja,ale po wczorajszej ulewie prawie calonocnej to nie wiem czy nie bede musiała zaorac calego ogrodu,ech brak słów.a co to za ładne drzewko ?
popcorn 09:28, 28 maj 2014

Krysia,

Róże słabo obcięłam w tym roku, tak dobrze przezimowały że mi było szkoda Pewnie dlatego wcześniej kwitną, niż te cięte "wg sztuki".
No cośty, podlane masz! Prócz tego że kwiaty ciężkie od deszczu, u mnie nic woda nie nabroiła??

Drzewko to wiąz Wredei, kupiony w Zduńskiej Mój drugi, ten szczepiony wysoko, będę go cięła w kulkę (o ile się da?)

pozdrawiam!
Margarete 09:46, 28 maj 2014

ALe masz róż kwitnacych juz dużo, u mnie paki dopiero.............
Czym ty je karmisz ?
I generalnie wielkie te twoje rosliny w porównaniu do moich.

Karolinko, wystawiłam ci dzis przed dom twój koszyk z werbenka od Mariolki i stipami ode mnie. Stoi schowany troche w jałowcu u mnie pod domem, żeby z ulicy nie bylo go tak widać. Samoobsugowo sie obsłużysz ? Zapraszam
Szkoda że nie mam innych roslin którymi mogłabym sie z Tobą podzielic, bo ja tyle od ciebie nadostawałam
popcorn 10:00, 28 maj 2014

Małgosiu!
tak jak pisałam, bardzo słabo róże przycięłam w tym roku, a Bonicę prawie wcale, bo myślałam że to pnące Eden Stąd krzaczory wielkie i kwitnące wcześniej hihi

Podjadę dzisiaj do Ciebie, różę zawiozę i te 2 orliki, jeden przekażesz proszę Anitce? Może wcześniej się będziecie widziały? Ja już miejsca nie mam, od dawna, więc bardzo dobrze że nie masz jeszcze czego dzielić hihi

pozdrawiam!
Gabriela 10:22, 28 maj 2014

Karolka, kupiłam wczoraj coś, co na pewno by Ci się spodobało. Tyle, że była tylko jedna sztuka, bo to taki sklep, jednosztukowy, niestety. Wpadnij do mnie - stożek z ptaszkiem, na ok. 120 cm.
I jeszcze wiadomość osobista.
popcorn 10:24, 28 maj 2014

Gabrysiu, już idę podziwiać Na priv od pisuję
Juzia 11:29, 28 maj 2014

Byłam!
popcorn 11:35, 28 maj 2014

Justynko, do Ciebie też zajrzę Pozdrawiam!

Sąsiad robi ogród. Od dzisiaj. Zobaczymy co im wyjdzie, na pewno nam oko zbieleje Na razie sprzęt ciężki, orka, bronowanie itp. Mają działkę wielkości dwukrotnej do naszej, ale 3kę dzieci, więc ja bym chciała ogród bezobsługowy (jesli taki istnieje).
Nikita 22:22, 28 maj 2014

Carola, piękne róże !!!
Zdekonspirowałam hosty od ciebie...
pierwsza, ta mini to FRAGRANT BLUE

druga to UNDULATA UNIVITTATTA

Obie zamieszkały pod cisem i chyba będzie im tam dobrze