Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pod trzema dębami

Ogród pod trzema dębami

Kondzio 22:17, 28 maj 2014

Poprostu bajka i widze warzywniczek super
elzbieta_g 22:31, 28 maj 2014

tusiawka napisał(a)

Widoczek ogólny

po prostu ideał....nic dodać nic ująć
dopadł cie dół ogrodowy....przy twoim pięknym ogrodzie....chyba żartujesz
ślimaki róż nie lubią , przynajmniej moje, za to pałaszują aksamitki , hosty i czerwone truskawki
tusiawka 22:34, 28 maj 2014

Klon ma 9 lat i był już bardzo okazały. Jak go sadziłam to był maleńki i miał być miniaturką, dostał więc miejsce za blisko ogrodzenia. Po latach się już tam nie mieścił, a gałęzie były powykręcane. Konar który dotykał płotu zmarniał 3 lata temu. zapadła więc decyzja, że zabieram go ze sobą w nowe miejsce. Był wykopywany w pełnym słońcu, bryły korzeniowej nie miał prawie wcale, cała ziemia się obsypała. Po posadzeniu zafundowaliśmy mu jednak radykalne cięcie, liście przestały się rozwijać i były bardzo małe. Przeżył jednak i na jesieni wypuścił nowe normalne listki. Wszystko to się działo zanim się dowiedziałam, że klony są kapryśne i wrażliwe

Ścianka to robota własna moich budowlańców i ogrodników. opisywałam już wcześniej jak dokładnie powstawała s.11.
tusiawka 22:37, 28 maj 2014

elzbieta_g napisał(a)

po prostu ideał....nic dodać nic ująć
dopadł cie dół ogrodowy....przy twoim pięknym ogrodzie....chyba żartujesz
ślimaki róż nie lubią , przynajmniej moje, za to pałaszują aksamitki , hosty i czerwone truskawki

Powinnam napisać dół chwastowo/ślimakowy.
ewakatowice 22:38, 28 maj 2014

tusiawka napisał(a)
Klon ma 9 lat i był już bardzo okazały. Jak go sadziłam to był maleńki i miał być miniaturką, dostał więc miejsce za blisko ogrodzenia. Po latach się już tam nie mieścił, a gałęzie były powykręcane. Konar który dotykał płotu zmarniał 3 lata temu. zapadła więc decyzja, że zabieram go ze sobą w nowe miejsce. Był wykopywany w pełnym słońcu, bryły korzeniowej nie miał prawie wcale, cała ziemia się obsypała. Po posadzeniu zafundowaliśmy mu jednak radykalne cięcie, liście przestały się rozwijać i były bardzo małe. Przeżył jednak i na jesieni wypuścił nowe normalne listki. Wszystko to się działo zanim się dowiedziałam, że klony są kapryśne i wrażliwe

Ścianka to robota własna moich budowlańców i ogrodników. opisywałam już wcześniej jak dokładnie powstawała s.11.

doczytam
dziękuję Ci za info
tusiawka 22:40, 28 maj 2014

Kondzio napisał(a)
Poprostu bajka i widze warzywniczek super

Witaj Kondzio, nasze marzenie to swoje kurki, byłam i podziwiałam Twoje.W najbliższym czasie pomysł bez szans, szczególnie, że widziałam kilka razy u nas lisa. Ale może jak dzieci podrosną to domek na kurnik przerobimy. Na razie cieszę się z mini warzywnika.
leon60 22:54, 28 maj 2014

Jak już coś pokażesz to czapki z głów a Ty że doła masz pięknie po prostu pięknie i ten busz w warzywniku !
tusiawka 23:30, 28 maj 2014

Ola ten warzywnik to moje oczko w głowie. Pól zimy oglądałam programy BBC o warzywnikach. Teraz tylko czekam czy pomidory się udadzą, bo w zeszłym roku zaraza wszystko zniszczyła. Ale koktajlowe, to raczej pewniaki.
Madzenka 06:42, 29 maj 2014

To ja czekam na spektakl lawendowo-szałwiowo-różany

Nie żałuj sobie niebieskich granulek, wybieram to y zdechlych ślimaków i ciągle przyłaża kolejne. W tym roku plaga z domkami a tych nagich jakoś mniej
rere79 10:25, 29 maj 2014

Marta, przyszłam znowu się pogapić. Warzywnik imponujący.
Mam pytanie odnośnie tego prostokątnego oczka wodnego. Ono było wylewane czy robione z jakiś płyt i potem zaizolowane?