Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 18:45, 06 kwi 2014

Do góry
i królowe ... te zacne ... tak się o nie bałam ... wiem zima była łagodna a ja i tak siem bojałam ... teraz też się bojam bo aura zdolna zaskoczyć ... trzymam kartony na wszelki wypadek ... obym tylko go dobrze przewidziała ... wierzę w kartony ... w końcu niejeden bezdomny w onegdaj dla nas raju pod nimi przetrwał ...

graby śpią nadal ... brzózki chyba zabierają się do rozwijania listków ... trawki nieśmiało ruszają ... okrywowe też ... jedne śmiało inne przyczajone ...

kupa się zmniejsza ... no i tak tymczasem moja wiosna wygląda ...
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 18:43, 06 kwi 2014

Do góry
Niezawodne stokrotki, ile one już nocnych przymrozków przeżyły

bratki koniecznie muszą być

wiosna chyba i do nas wreszcie dotarła, dzisiaj był piękny słoneczny dzień. Tulipany szaleją, jeszcze parę dni i zaczną kwitnąć
Moja bajka 18:39, 06 kwi 2014

Do góry
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 18:38, 06 kwi 2014

Do góry
jesienią rozsadzałam bodziszka ... to moja pierwsza roślinka z czasów mocno przedogrodowiskowych ... idea była taka aby pod jodłą stworzyć coś takiego ... (Brewin-Dophin )

bodziszek już wystartował ... jestem z niego dumna ... każda rozszarpana kępka rokuje nadzieję ... paprocie się ociągają ale chyba pierwszy sukcesik mi się kroi ... ... ziści mi siem ...

Sasanka zwyczajna (Pulsatilla vulgaris) 18:32, 06 kwi 2014

Do góry
pora na nowy sezon

Ogród cioci 18:31, 06 kwi 2014

Do góry
Gocha napisał(a)
Ja też się dorzucam z zachwytem dotyczącym Twojego ogrodu. Naprawdę śliczny. U nas też dzisiaj było zimno i wietrznie ale oczywiście harowałam w ogrodzie tak , że teraz nie mogę się ruszać . U mnie tulipany mają dopiero zielone pąki i to tylko niektóre a większość dopiero w połowie wyszła. Niestety dużo tulipanów mam zjedzonych od spodu- coś mi grasuje w ziemi

Witaj imienniczko Ja wczoraj padłam jak nieżywa a dzisiaj od rana w rozjazdach. Tulipanki pewnie podgryzły nornice paskudnice. Ja na całe szczęście miałam dużego psa przez lata i się wyniosły. W zeszłym roku wsadziłam mnóstwo cebul ale chyba nie wszystkie wyszły. Tak to już jest w ogrodzie. Bardzo dziękuję za wizytę i pochwały
Pozdrawiam.
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 18:31, 06 kwi 2014

Do góry
nie mogę się nimi przestać zachwycać ...

i nimi też ... tym razem w słońcu

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 18:28, 06 kwi 2014

Do góry
świątecznie się robi:

dziś znów wizyta była w ogrodniczym i przytuliłam (i nietylko to!):

i parę przymiarek było, nadal nic nie posadzone bo coś mi się nie podoba.... poradzicie?

posadziłam też 2 donice:
Działka prawie w Borach Tucholskich 18:26, 06 kwi 2014

Do góry
migdałek przeżył drastyczne przesadzanie w 2013
po przesadzeniu gałązki skróciłem mu o 2/3 bo stracił prawie wszystkie korzenie, dokarmiałem go dolistnie a pień podparty był trzema tyczkami

gwiazdeczka

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 18:26, 06 kwi 2014

Do góry
żebym nie marudziła zakwitły mi bergenie !!! ...
pierwszy raz ... wiedziałam, ze som cudne ... i nie zawiodły ... słodziaki ... sorki będzie monotonnie ...

Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 18:23, 06 kwi 2014

Do góry
Witam, Prosze o pomoc w zidentyfikowaniu tego co dolega moim bukszpanom?
Zamiast soczystej zieleni są żółte. Wyglądają jakby były zagłodzone ale niektóre liscie posiadają czarne plamki albo białe z ciemną obwódką więc może jednak jakiś szkodnik sie za nie zabrał. Co robić?
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 18:20, 06 kwi 2014

Do góry
bałam się, że nie przetrwały po listopadowym nawożeniu ziemi koczują w doniczkach ... ale odradzają się ... tylko nie wiem co jest co poza kocimiętką ...

jedno to chyba bodziszek a drugie kokorycz ...

ale tu to już pełna niespodzianka będzie ...

i mam orliki ... kolor jak wyżej ... nie fiem ...

no cóż jak widać wiosna i u mnie się rodzi ... ale jak sobie porównam do tych idealnych i takich już tip top ogrodów tu ukochanych to słabo coś mi to wypada ... ...
Trzmielina jako pnącze na pergolę 18:20, 06 kwi 2014

Do góry
Czy to jakaś odmiana trzmieliny ?

Jeśli nie to co?
Roślinka zdobyczna, którą wykopałem z rabatki znajomej Jest raczej płożąca niż pnąca i nieco wolno rośnie.

Zdjęcia zrobione dziś:

aaa.... przy okazji, co to za roślinka z lewej na pierwszym zdjęciu zaczynająca kwitnąć na różowo?
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 18:13, 06 kwi 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Czytam o ogrodniczkowaniu a fotek nie ma.

Anek ... nasze ogrodniczkowanie w etapie mało fotogenicznym ... za to mocno wyczerpującym ... wciąż przesiewamy ziemię (znaczy Adamo sobie ją wolniutko popołudniami po pracy przesiewa w ramach relaksu od biurka ) ... ja sobie wytyczam linie ... i planuje co i gdzie ... no i wygrabiam tam gdzie ziemia nie była siana kamienie ... które mnożą się przez podział ... pączkowanie ... nie wiem ale to najbardziej inwazyjna forma rozrodu ... zadanie dla uczącego się pokolenia: rozpoznać ... rozwiązać i zablokować ...

dobra wiadomość jest taka, że istnieje domniemanie iż przed świętami linie będą nie tylko wytyczone ale i za liniami pojawią się pierwsze nasadzenia ... tymczasem rabatę okupuje ... no właśnie ...

Anek oto moja ice dance ... te naście kupek to takie mikruski ... mam nadzieję, że będą uprzejme rosnąć szybciutko bo mają stworzyć pasek ale Robert Broekema ...

pas ma być pomiędzy wystającymi zewnętrznymi częściami rabaty ... no i w konsekwencji to ten pas minimalnie się przed nie wysunie ... nad nim będą róże ... to ta część w której coś mi się rozjaśniło

Co to za pnącze? - rozpoznawanie 18:09, 06 kwi 2014

Do góry
Mogę Was prosić o pomoc w identyfikacji tej rośliny.

Kupiłem go 2 sezony temu jako wiciokrzew i taką metkę ma zapiętą na gałązce.

Myślę jednak, że on klasycznego wiciokrzewu nie przypomina. Do tej pory jeszcze nie kwitł, dość wolno rośnie i nie chce się piąć.

Bukszpan (Buxus) - uprawa 17:58, 06 kwi 2014

Do góry
a ja mam takie pytanko

dziś zobaczyłam, że mojemu dużemu bukszpanowi przesadzanemu w tamtym roku z innego ogrodu korzonki wychodzą na wierzch, czy to oznacza że za płytko jest posadzony? trochę się ogołocił, jesienią zgubił dużo listków i może to jest powód?

Moja bajka 17:30, 06 kwi 2014

Do góry
i wyszły takie cudaczki
Moje ukochane miejsce na ziemi 17:26, 06 kwi 2014

Do góry
przed bramą ...
berberysy mają ładne listki, trzmieliny na pniu jakieś takie nijakie
trawnik szkoda gadać

Moje ukochane miejsce na ziemi 17:23, 06 kwi 2014

Do góry
przed wejściem do domu...

Moje ukochane miejsce na ziemi 17:22, 06 kwi 2014

Do góry
i stokrotki

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies