Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Boćkowe perypetie ogrodkowe

Boćkowe perypetie ogrodkowe

bociek 20:57, 19 maj 2014

I moje wypietrzone zurawki - tak jakby jedna rosla na drugiej. Pietrowo... Nie wiem czy tak ma byc...
Moze trzeba je podzielic...

bociek 20:58, 19 maj 2014

martaibartek napisał(a)
Bociuś dzieki za info na temat buksików

Cala przyjemnosc po mojej stronie
bociek 21:01, 19 maj 2014

JoannA napisał(a)
Jejciu ... Bociuś obłędne są te Twoje czosnki. Wcale sie nie dziwie gostkowi tak go sobie upodobał.
Pięknie u Ciebie, a miłorzebem sie nie martw. Moja katalpa bardzo przymarzła, już myślałam nad zakupem jakiegoś drzewka a ona normalnie zwariowała i rośnie ku zadowoleniu męża. Nawet z tych całkowicie zmrożonych pąków z boku wyrastają nowe.
buziaki

Joasiu, ale ja mim ich tylko kilka, bede dosadzac na jesieni, bo sa superowe No i bzyczki na nich grasuja . Mam nadzieje, ze milorzab da rade. W zeszlym roku nie doczekalam sie kurczakowego koloru, bo mrozek listki zwazyl, w tym roku jeszcze dobrze sie paki nie rozwinely i znowy przymrozek. Ale musi sie obronic

Joasiu, a przy okazji, gdzie powinnam jechac po trawki? Zazwyczaj na Plochocinskiej byl spory wybor
JoannA 21:02, 19 maj 2014

To może być efekt przymrozków, u mnie też podobne objawy na hortkach i innych roślinach.
bociek 21:03, 19 maj 2014

baraga1904 napisał(a)
...po tym co robią te robaczki to będzie chyba jeszcze jeden efekt ich działalności....kolejne robaczki buuuu....

Aga, niestety nie jestem humanitarna. Te ze zdjecia juz za teczowym mostem. Reczna mokra robota To okropne, ale jak mi sie rozpanosza to wszystko zjedza Na razie staram sie nie pryskac, ale moze sie okazac, ze nie bedzie wyjscia
Sebek 21:18, 19 maj 2014

U mnie na hortensjach to samo.... Podejrzewam, że to grzyb, ale nie mam żadnego środka i jeszcze nie pryskałem.... Ale spróbuję Topsinem...
Syla 21:36, 19 maj 2014

bociek napisał(a)
I moje wypietrzone zurawki - tak jakby jedna rosla na drugiej. Pietrowo... Nie wiem czy tak ma byc...
Moze trzeba je podzielic...

Moje Lime Marmalade wyglądają identycznie ale ja swoich jeszcze nie dzielę .... One Ci po prostu mega urosły możesz dzielić jak tylko znajdziesz czas

Ostatnio wymyśliłam ale jeszcze nie próbowałam , żeby na rabacie nie było łyso jak odmładzam żurawie to próbuję w tym buszu obcinać sadzonki tak aby nie było widać skąd ciacham i do małej doniczusi z ogrodniczą ziemią ..... Podlewać i czekać aż się ukorzeni ....Chyba miesiąc .... Zrobić sobie w ten sposób ilość aby zastąpić mamusię .... Potem wysiudać mamusię i posadzić dzieci te ukorzenione a mamusię podzielić na kolejne .... itd.

Nie lubię pisać bo czasami taki bełkot wychodzi jak powyżej .... Daruj !
Kasya 21:37, 19 maj 2014

bociek napisał(a)
A teraz plagi egipskie u Bocka:

Wszyscy sie przejmuja opuchlakami, a ja mam jeszcze jednego zurawkowego podjadacza. Nalisciak drzewoszek Grasuje, spolkuje i zzera mi zurawki

Eliminuje jak tylko je widze, ale strasznie sie namnozyly

I jeszcze cos mi naplulo na szalwie

moje tak robily chwile po oprysku mospilanem
najskuteczniejsza jednak eliminacja reczna

a to drugie to wiesz co to ?

bo tez widzialam na jakiejs roslince...
Madzenka 22:23, 19 maj 2014

JoannA napisał(a)
To może być efekt przymrozków, u mnie też podobne objawy na hortkach i innych roślinach.

Dokładnie to samo miałam napisać. Rośliny w pąku ucierpiały w czasie przymrozków. Tak moje horti rok temu wyglądały,
Madzenka 22:25, 19 maj 2014

Syla napisał(a)

Moje Lime Marmalade wyglądają identycznie ale ja swoich jeszcze nie dzielę .... One Ci po prostu mega urosły możesz dzielić jak tylko znajdziesz czas

Ostatnio wymyśliłam ale jeszcze nie próbowałam , żeby na rabacie nie było łyso jak odmładzam żurawie to próbuję w tym buszu obcinać sadzonki tak aby nie było widać skąd ciacham i do małej doniczusi z ogrodniczą ziemią ..... Podlewać i czekać aż się ukorzeni ....Chyba miesiąc .... Zrobić sobie w ten sposób ilość aby zastąpić mamusię .... Potem wysiudać mamusię i posadzić dzieci te ukorzenione a mamusię podzielić na kolejne .... itd.

Nie lubię pisać bo czasami taki bełkot wychodzi jak powyżej .... Daruj !

No i wreszcie zdradziłaś tajemnicę najpiękniejszych zurawek. Bociuś działamy!!