Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 21:30, 19 maj 2014

zbigniew_gazda napisał(a)
Bożenko pięknej pogody życzę na ten tydzień - a prognozy są dobre. Niech azalie i rh dojrzewają.

azalie poza jednym gatunkiem załatwił mróz wiec ich nie bedzie. Liczę na rh ale choc ciepełko dobre to bardzo wysokie temperatury o jakich mówia prognozy nie sa dobre bo kwiaty szybciej więdna wiec umiarkowanej pogody mi życz.Pozdrawiam.
Bogdzia 21:32, 19 maj 2014

jotka napisał(a)
Milego, bezstresowego tygodnia Wam życzę
Niech wszystko uklada się po Waszej myśli, a planowane spotkanie napelnia radością a nie stresem
Madrala jestem co nie

Faktycznie mądrala z Ciebie Jolu, łatwo powiedziec , trudniej wykonac.No ale Ty żartowac lubisz więc się nie dziwię ze się tak mądrzysz. Pozdrówka serdeczne przesyłam i dobrej kondycji życzę.
Bogdzia 21:35, 19 maj 2014

Alisonek napisał(a)
Bożenko Twoja recepta na opryski podziałała, bo zobacz jak kwitnie mój rh, a wiosną taki słabiutki był. jeszcze tylko czekam na jednego i do następnego roku trzeba będzie czekać na piękne kwiaty

Miłego tygodnia

Szkoda ze one nie kwitną ze dwa miesiące ale przez to sa bardziej wyczekiwane. Cieszę sie ze tak ładnie zakwitł i niech dalej zdrowo rośnie a jak trzeba to znów opryskaj najlepiej wiosną.
Bogdzia 21:36, 19 maj 2014

ana_art napisał(a)
Bożenko a jak już przekwitną to dalej można tą miksturą pryskać ?

Jak przekwitną to od razu puszczaja nowe przyrosty i nie jest dobrze nawozem je opryskiwac bo delikatne sa , dopiero jak sie zawiąząpąki to troszke można ale do oprysku wiosna najlepsza.
Bogdzia 21:39, 19 maj 2014

dorciabe napisał(a)
Bogdzia a ten torf z Casto to mieszać z inną ziemią, czy od razu do dołka pod rh?

Mieszac pół na pół z ziemią.
Bogdzia 21:45, 19 maj 2014

Pszczelarnia napisał(a)
O lilakach Twoich opowiadała mi Gabrysia. Jestem zachwycona. I okazuje się wcale nie odosobniona w skłonnościach ku lilakom.

Lubie lilaki ,najbardziej te ciemne, choc zwykłe ale moim zdaniem piękne. Od zawsze marzył mi sie wielki szpaler bzów i taki troche mniejszy próbuje zrobic ale na razie nie ma to wygladu takiego jak bym chciała.Mam trzy rodzaje a jeszcze dojdzie mi czwarty a moze kiedyś i inne. A Ty masz coś w tym kierunku zrobione?
Bogdzia 21:47, 19 maj 2014

Kindzia napisał(a)
Dziękuję za identyfikację azalii u Danusi Mam same japońskie i teraz takie wielkokwiatowe mi się zaczynają podobać...tylko gdzie to wszystko sadzić??? One duże rosną, prawda?
I za doradzenie Haagi przyszłam podziękować Jesienią sadzona, a już czadu daje I żadne deszcze jej nie szkodzą, jak Alfredowi Teraz czekam na Purple, po tak łagodnej zimie też pokaże

Muszę z tulipanami stamtąd uciekać

Pozdrawiam Bogdziu

Wielkokwiatowe potrafia wysokie urosnac,. tak na wysokośc człowieka. Gdzie sadzic ? -to pytanie bardzo czesto sobie zadaje i trudno znaleźc odpowiedz wiec i Tobie nie doradze.A dlaczego deszcze szkodzą Alfredowi? Co sie stało?
Kindzia 22:11, 19 maj 2014

Nie szkodzą Alfredowi właśnie, zjadło mi "i" Miało być : jak i Alfredowi
Bogdzia 22:26, 19 maj 2014

Kindzia napisał(a)
Nie szkodzą Alfredowi właśnie, zjadło mi "i" Miało być : jak i Alfredowi

To dobrze bo już się zmartwiłam ze cos złego sie dzieje.
dorciabe 22:52, 19 maj 2014

Bogdzia napisał(a)

Mieszac pół na pół z ziemią.

Dzięki