Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

Syla 22:24, 18 maj 2014

Syla - Sylwia jesteś niesamowita ...skąd wiesz, że miłorzęby mają marmoladkowe skarpety !!!!!!!

Bo je poznałam widzę , że mi się udało
popcorn 09:30, 19 maj 2014

Nikita napisał(a)
popcarol - hosty...nie które aż się proszą żeby ci ukopać...wybieraj

Anita1978 - Anitko, w sobotę leniuchowałam, bo lało, ale dziś już nie wytrzymałam...jak mam dzień wolny to mnie "nosi", na miejscu nie mogę usiedzieć

Magda, jesienią się przypomnę, bo 1/muszę mieć miejsce, a nie mam; i 2/szkoda je teraz ciachać, niech rosną Z góry nie-dziękuję, 2 mi wpadły w oko, a w szkółkach nie widziałam takich (bo w przeciwnym razie bym kupiła To z Poznania zwożone?
Ja też tak mam, nie mogę usiedzieć na miejscu "leniuchowanie" to dla mnie katorga

pozdrawiam!!
Karolinek 15:04, 19 maj 2014

Piękne rh i hosty. Ta wąskolistna mnie zainteresowała. Ogladałaś w niedzielę "Maję w ogrodzie"? Była mowa o hostach, które nie osiągają dużych rozmiarów i z powodzeniem można je stosować np. jako obwódki.
Pozdrawiam!
malgorzata_s... 16:37, 19 maj 2014

Nikitko słońce od wczoraj to i chyba woda nie wrociła:? Hosty super i fajnie że z imionami Pozdrawiam
Kindzia 17:46, 19 maj 2014

O babci i kwiatach w wazonie poczytałam...dobrze, że moja (89 lat) nie ma możliwości mieć takich pomysłów...za daleko ma do moich rodków
Nawet nie widać, że brutalnie potraktowany został, pięknie kwitnie
Wszystkich host mam 5 sztuk, w najciemniejszym miejscu...a i tak lipcowe słoneczko niektórym krzywdę robi

U nas powódź miała być, a u Ciebie woda w piwnicy...ciekawe to.

Macham
Nikita 21:31, 19 maj 2014

Syla – Sylwia, moje żurawki czekają grzecznie na weryfikację oryginalności.
Pierwsza i druga kupione w jednaj szkółce jako „Marmalade”….jak na mój gust można im dać certyfikat autentyczności.

Natomiast za tą trzecią (kupiona gdzie indziej) już nie dam sobie uciąć głowy….podobno też „Marmalade”. Jak myślisz Sylwia oryginał czy falsyfikat….???

popcarol – Carola, nie ma sprawy zapisz sobie które hosty chcesz (każda jest znana z imienia) i czekam na przypomnienie jesienią. Jak będziesz u nie to sobie je jeszcze obejrzysz w realu.
A propos leniuchowania…kiedyś zafundowałam sobie „leżenie bykiem”…taka kobieca fanaberia. Cały dzień przeleżałam na kanapie przed TV…o rany jaka ja wieczorem byłam zmęczona…i na dodatek podenerwowana, wkurzało mnie byle co…NIGDY WIĘCEJ TAKIEJ BEZCZYNNOŚCI !!!!

Edit: Carola, ja już nie pamiętam które hosty gdzie kupowałam...ale 7 szt, jest z pod Poznania.

Karolinek – ta wąskolistna hosta jest naprawdę śliczna…nie będziesz czasem jesienią w mojej okolicy…to ci ukopie kawałek…. A „Mai” wyjątkowo w tym tygodniu nie oglądałam…muszę zobaczyć kiedy będzie powtórka emisji…dzięki Karolinko za info.

malgorzata_s – Małgoś, dobrze, że u ciebie już nie pada…deszczu wszyscy mamy już dość, teraz o słonko prosimy!

Kindzia – Kasiu, oskubany rododendron stracił kilka rozwiniętych kwiatów, reszta jeszcze w zielonych pąkach była, a że teraz słoneczka coraz więcej więc pięknieje z godziny na godzinę.
A hosty….W „szmaragdowym” mam takie miejsce, gdzie cień jest 24h na dobę…nawet trawa nie chciała tam rosnąć…stąd pomysł na hostową rabatkę.
Syla 21:49, 19 maj 2014

Nikita napisał(a)
Syla – Sylwia, moje żurawki czekają grzecznie na weryfikację oryginalności.
Pierwsza i druga kupione w jednaj szkółce jako „Marmalade”….jak na mój gust można im dać certyfikat autentyczności.

Natomiast za tą trzecią (kupiona gdzie indziej) już nie dam sobie uciąć głowy….podobno też „Marmalade”. Jak myślisz Sylwia oryginał czy falsyfikat….???

Kształt liścia identyczny .... ale dlaczego wybarwiła się na żółto czy wyblakła ??? Poczęstuj ją za dwa tygodnie od posadzenia florowitkiem lub biohumusem ....Może nabierze kolorków .... Nie umiem Ci pomóc
Karolinek 21:58, 19 maj 2014

Z chęcią odwiedziłabym Twój szmaragdowy, szkoda że to tak daleko...
Nikita 22:16, 19 maj 2014

Syla - dzięki za chęci. Florowitem prysnęłam wczoraj...zobaczymy czy coś pomoże.

Karolinek - oj tam, oj tam ...zaraz daleko...jakieś 5 - 6 godzin i już jesteś u mnie !!!
Madzenka 06:50, 20 maj 2014

Ależ u Ciebie bujnie wszystko kwitnie, nie będę chwalić rh bo zauroczę !