Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "gardenarium"

Ania z zielonego wzgórza :-) 13:01, 16 kwi 2012

Do góry
Rabatka od strony drewutni jest zbyt mała, a jest tam 6 gatunków. Ania zgodziła się z moją radą odnośnie jej powiększenia i zmiany obsadzeń. Pozostanie tylko modrzew szczepiony, a cała reszta będzie z tawuł japońskich o żółtych listkach i pociętych "w jeża" , albo żółtych trzmielin - będzie zimozielono i kontrast z niebieskimi jałowcami.

Tylko dwa gatunki będą.

Ania z zielonego wzgórza :-) 12:59, 16 kwi 2012

Do góry
Na tarasie ślicznie jest Hiacynty niebieskie, a w dużych donicach hortensje i bratki.

Ania z zielonego wzgórza :-) 12:58, 16 kwi 2012

Do góry
Ładne dekoracje wiosenne.

Na lato zaproponuję Ani coś extra - kordyliny australiskie o bordowym kolorze podsadzone roślinami sezonowymi kwitnącymi i bluszczem.

Ania z zielonego wzgórza :-) 12:56, 16 kwi 2012

Do góry
Dzisiaj u Ani nastały wielkie (nawet) oznaki wiosny, bo wybrałam się do niej z wizytą

Umawiałyśmy się chyba z miesiąc i zanosi się na wielkie metamorfozy, tylko czy udźwignie to Ania ?
Zobaczymy, a tymczasem zobaczcie jak w ulewie planowałam jej ogród

Najpierw rekonensans po ogródku i ocena tego co rośnie, a także proporcji rabat i trawnika. Jako fachowiec umiałam to wychwycić i zaproponować pewne trafne zmiany

Tutaj powinno się powiększyć rabaty, unieść je w stosunku do poziomu trawnika. No i oczywiście dosadzić różnych roślin, które już mam gdzieś w głowie, żeby uatrakcyjnić rabatki pod względem zarówno kolorystycznym jak i gatunkowym

Jest roślinek ale rabata zrobiła się płaska i Ania zastanawia się jak ją upiększyć? Poza tym jest zbyt wąska, nieproporcjonalna do rozległego trawnika i sporej altany

Klaudia_oktawia - marzy mi się piękny ogród... 12:47, 16 kwi 2012

Do góry
Witam i to samo też pomyślałam, facetów też u nas nie brakuje Pokazuj zdjęcia a niedługo nauczysz się wszystkiego
Ogród - moja pasja i tęsknota za wolnością 12:32, 16 kwi 2012

Do góry
Moimi ulubionymi kwiatami są:
tulipany, begonie bulwiaste, begonie wieczniekwitnace, aksamitki i oczywiście róże w każdej postaci))

Moimi ulubionymi roslinami są bukszpany - niestety po tej zimie musieliśmy prawie wszystkie wykopać i wymienić, ponieważ weszła w nie jakaś zaraza i zostały same uschłe galązki ((

Nasz ogród powstaje od 2009 r. i cały czas się zmienia. Jestem wielką miłośniczką Gardenarium i Ogrodowiska i nie ukrywam, że do kilku pomysłów zostałam zainspirowana - niestety ponieważ oboje z mężem jesteśmy amatorami i nie korzystalismy nigdy z żadnej fachowej pomocy pewnie kilka zakątków możnabyłoby ulepszyć
Marzenie o... 10:07, 16 kwi 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Grygielek, pokaż te tuje u siebie

Tak, tak oczywiście - tylko dopiero wieczorem jak wrócę z pracy.
Mój ogród :) 08:18, 16 kwi 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dolne fryzurki chyba troszkę mróz przyłapał, ale odbiją na zielono

Też mi się tak wydaje, bo kulki na pniu które rosną w pobliżu również ucierpiały, ale po postrzyżynach wyglądają już o wiele lepiej
Amatorka na całego... A jak . Czyli mój mały owocowo-krzewowo-trawnikowy, amatorski ogródek :) 07:30, 16 kwi 2012

Do góry
To chyba Ciebie widziałam z tym aeratorem jak jechałam na skróty do Magdalenki

Mówimy sobie po imieniu
Amatorka na całego... A jak . Czyli mój mały owocowo-krzewowo-trawnikowy, amatorski ogródek :) 00:50, 16 kwi 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Żywopłot bukszpanowy stanie się bardzo bliski, jak wgryziesz się bardziej w Ogrodowisko

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/234-sztuka-tworzenia-topiarow

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/238-pielegnacja-topiarow-z-bukszpanu

Chce mi Pani powiedzieć, że ze swojego żywopłociku i z tych kulek które rosną przy furtce po obu stronach mogę zrobić takie cacko ?! O kurczę to by był dopiero bajer.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 00:46, 16 kwi 2012

Do góry
agniecha973 napisał(a)

4 bluszcze

Ja nie wiem jak to rozumieć. Do mnie na zachód to przyjeżdżają chyba resztki z tego czego w stolicy nie kupią. Ja NIGDY takich sadzonek bluszczu w centrum ogrodniczym nie widziałam! U nas ledwo poza obręb doniczki wychodzą.

Popieram, zgadzam się z Agniechą! Widziałam w sobotę bluszczyk z kilkoma listkami...i całkiem pomyloną ceną 15 zł! Przy bluszczykach Danusi, tamte to były maleństwa żłobkowe - takie maleńtasy...Pozazdrościć tylko Warszawiakom takich centrów ogrodniczych.
Amatorka na całego... A jak . Czyli mój mały owocowo-krzewowo-trawnikowy, amatorski ogródek :) 00:40, 16 kwi 2012

Do góry
Żywopłot bukszpanowy stanie się bardzo bliski, jak wgryziesz się bardziej w Ogrodowisko

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/234-sztuka-tworzenia-topiarow

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/238-pielegnacja-topiarow-z-bukszpanu
Amatorka na całego... A jak . Czyli mój mały owocowo-krzewowo-trawnikowy, amatorski ogródek :) 00:37, 16 kwi 2012

Do góry
Witaj, och jak my lubimy takich perfekcjonistów na Ogrodowisku. Dobrze trafiłeś i pewnie jeszcze lepiej będziesz miał wszystko "wycackane".

A w kólka to możesz wsadzić pod drzewami fajne "kwiatki" czyli hosty. Zobacz tu.

albo zrobić drzewa "w ramach" czy jak kto woli w "skarpetach"

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/98-drzewa-w-ramach
Nowe funkcjonalności: Szybkie dodawanie zdjęć, uśmieszki, statystyki i inne drobne zmiany 23:53, 15 kwi 2012

Do góry
Wgraj zdjęcie i wybierz z pulpitu lub folderu Otwórz i powinna ukazać się w ramce miniaturka. Klikasz na miniaturkę.
Ogródek z psem 23:51, 15 kwi 2012

Do góry
Ja też witam i dziękuję za tyle miłych słów pod moim adresem

Moja Kropka jest malutka i leciutka, nawet jak sie przeleci za obcym kotem to szkód nie narobi, ale ona wie... Nic nigdy nie napsociła, wszystko robi tak, jak my myślimy żeby robiła. Jest idealna, tylko nie przestaje szczekać jak się mówi : nie szczekaj! Ale to mogę jej wybaczyć.

Idealny piesek to skarb, ale niszczyciela chyba bym nie przebolała niestety, żal mi roślinek. Dałabym go na szkolenie. Są takie, żeby nie kopał, nie jadł roślin - przecież to mu może zaszkodzić
Czarne kulki na trzmielinie 23:44, 15 kwi 2012

Do góry
Opryskaj preparatem Mospilan. Na roślinie działa powierzchniowo, wgłębnie i systemicznie (krąży z sokami).
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:42, 15 kwi 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Jutro dokładnie policzę

Danusiu, to jest nadzieja czyli można gęsto super bo ja się zakochałam w tym zdjęciu i gęstym dywanem z rh
Cyprysik groszkowy "Filifera Aurea Nana" 21:33, 15 kwi 2012

Do góry

Forma pienna tego cyprysika

Cyprysik groszkowy "Filifera Aurea Nana" 21:29, 15 kwi 2012

Do góry

Cyprysik groszkowy "Filifera Aurea Nana" 21:28, 15 kwi 2012

Do góry
Bardzo go lubię, śliczny jest. Jeden z moich ulubionych.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/180-iglaki-ulubione-gatunki

Odmiana Nana nie rośnie duża. W starszym wieku gubi najstarsze przyrosty, ale na brzegu są młode.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies