Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródkowe perypetie:)

Ogródkowe perypetie:)

Mala_Mi 21:34, 13 kwi 2012

Ja czytam, ale jak Marzenka, jak nie ma co do powiedzenia to sie nie odzywam... W realu jak wiesz też ze mnie niezła pleciuga natomiast jeżeli idzie o projektwoanie i kompozycje to jestem chyba ostania osobą , która moze sie wypowiedziec z sensem..a bez sensu....lepiej sie nie błaznić...
abiko 09:38, 16 kwi 2012

Marzena2007 napisał(a)
Abiko ale tymi zakupami przyciągnęłaś odwiedzających życzę tłumu
czy ja wiem

W każdym razie bratki znalazły swoje miejsce, przynajmniej jest teraz kolorowo. Zdążyłam je posadzić jeszcze przed deszczem bo u nas cały weekend lało jak z cebra.

W sobotę pojechałam szukać serbów do ogródka, aby w końcu jakoś zacząć te rh sadzić, ale lipa..dużych nie ma nigdzie, a do Warszawy mam za daleko

Postanowiłam więc, że zamiast serbów posadzę tam choinę kanadyjską a przed nią rh jak jest w planie.
Myślicie, że to wyjdzie..choinę będę cięła więc nie powinno być źle. Magnolio jak znajdziesz chwilę napisz co o tym myślisz

W każdym razie choina kupiona i już.. ale za to jakie cudne iglaki na pniu widziałam, aj..

abiko 12:25, 16 kwi 2012

dokupiłam do przedogródka takie cisy..w końcu może coś posadzę. I będę czekała aż będą taaakie piękne jak Danusi i Sylwi.
Gardenarium 17:07, 16 kwi 2012

Choina jest dość delikatna, rzadka i prześwituje, ale jak będziesz cięła to się zagęści. Ja bym jednak obstawiała świerki.

Ciski niezłe.

Instagram Ogrodowiska
Syla 17:40, 16 kwi 2012

abiko napisał(a)

Abiko ale tymi zakupami przyciągnęłaś odwiedzających życzę tłumu
czy ja wiem

W każdym razie bratki znalazły swoje miejsce, przynajmniej jest teraz kolorowo. Zdążyłam je posadzić jeszcze przed deszczem bo u nas cały weekend lało jak z cebra.

W sobotę pojechałam szukać serbów do ogródka, aby w końcu jakoś zacząć te rh sadzić, ale lipa..dużych nie ma nigdzie, a do Warszawy mam za daleko

Postanowiłam więc, że zamiast serbów posadzę tam choinę kanadyjską a przed nią rh jak jest w planie.
Myślicie, że to wyjdzie..choinę będę cięła więc nie powinno być źle. Magnolio jak znajdziesz chwilę napisz co o tym myślisz

W każdym razie choina kupiona i już.. ale za to jakie cudne iglaki na pniu widziałam, aj..

Jedź tam gdzie Ci napisałam a jak będziesz to napisz kiedy , to może się tam spotkamy ???
Syla 17:43, 16 kwi 2012

A serby dostaniesz na pw
Syla 17:50, 16 kwi 2012

abiko napisał(a)
Wybrałam roślinki na skarpę za namową Magnoli.. Pomieszałabym pinus mugo w kolorach zielonych i żółtych z choiną kanadyjską Jeddeloh, brakuje mi chyba tylko czegoś co może by wystawała wyżej..może jakiś iglak szczepiony na pniu, wolno rosnący. A może dać jakąś thuję wschodnią aurea nana, albo posadzić tam te moje cisy z przedogródka...

Wcisnęłabym tam cyprysik groszkowy bo bardzo mi się podoba, ale będzie pewnie za dużo,. tym bardziej, że jeszcze róże mają być jako wypełnienie. Zweryfikujecie?

Tylko jak to dać grupami?

"Albo posadzić tam te moje cisy z przedogróda " cytuję Cię ...... Porozrzucać niereguralnie cisy a resztę roślin sadzić kilkoma sztukami w grupie .....
Syla 17:59, 16 kwi 2012

abiko napisał(a)
Tak się zastanawiam nad tymi serbami i nie wiem..dużo miejsca zajmą, i boję się, że rh się tam nie zmieszczą , na tym kółku. Może coś innego?
Nie wiem..syla by mi się przydała z wizualizacją

W tym miejscu chcesz zaplanować 3 świerki i rh ???
ta rabata jest szeroka na 3m???

AniaDS 20:06, 16 kwi 2012

Ładne te cisy, spore już .
bociek 20:21, 16 kwi 2012

Abiko, sliczne bratki. Pokazesz gotowe kompocycje?