Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 11:29, 05 kwi 2014

Do góry

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:27, 05 kwi 2014

Do góry
Urszulla napisał(a)

ślad bytności i podglądania co i jak

Cieszę się
no to dam to, co ładne
trudno te poduchy pokazać, bo noga na kamieniach mi leci
zaraz będę skubać i dam w inne miejsca, gdzie chcę coś zamaskować

kwitnie tawuła wczesna, rok temu usiłowałam nadać jej kształt prostokąta, w tym będzie poprawka

kolejne do startu gotowe, ale leje i tak sobie stoją
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 11:26, 05 kwi 2014

Do góry
]

W ogródku Iwony 11:25, 05 kwi 2014

Do góry
Berberysy ładnie nabierają kolorów. Admiration

Zielony NN

Tawuła

Młoda pęcherznica Luteus, pomimo przesadzania ma się dobrze.
Moja "przyziemna" :) pasja 11:23, 05 kwi 2014

Do góry
Po pierwszym strzyżeniu

Żurawki pięknie u mnie przezimowały i właściwie wcale nie wymagały czyszczenia. Aktualnie wypuszczają porcję świeżych listków, zauważyłam też pąki kwiatowe - strasznie szybko.

Do wczorajszych prac wykonanych mogę jeszcze doliczyć porządki w rozmnażalniku. Oczyściłam sadzonki żurawek, trzmieliny i posianą w zeszłym roku szałwię.
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 11:23, 05 kwi 2014

Do góry
Dziś słonecznie ale wietrznie i zimno, dlatego pozdrawiam wszystkich cieplutko i ślę dzisiejszą wiosenkę

W ogródku Iwony 11:21, 05 kwi 2014

Do góry
Moje nowe nabytki posadzone po obu stronach wejścia na posesję.

Brakuje jeszcze wykończenia rabatek kamieniem.

Trzmielinowa obwódka rośnie, ma już młode listki.

Rozmnożyłam kostrzewę siną i wsadziłam miedzy żurawki Marmelade. Jak się nie spisze to ja wywalę.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:21, 05 kwi 2014

Do góry
jagoda99 napisał(a)
Irenko jak to mowia plug jak nie orze to rdzewieje
Trzeba wiec sie ruszac jak najwiecej prawda?
No a z tym wezykiem to nie taki zly pomysl warto pomyslec
Pozdrawiam

Jakbym ten wężyk miała, wątpię bym coś zrobiła
raczej bez wężyka, aby jak najszybciej były postępy, bo w każdym miejscu coś do zrobienia, nie katuję was brzydotą, bo po co.....życie pełne jej...
Jagódko pozdrawiam

tu niestety kolejna robótka i koszt, moje psy skaczą na mur do psa sąsiadów i łamią rodki, same ładne okazy i mus było zrobic takie zabezpieczenia, ale szelmy już patrzą i kombinują...

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:16, 05 kwi 2014

Do góry
Maria667 napisał(a)
Irenko droga!
Wygląda na to , że nie umiesz odpoczywać. A po to przecież masz taki piękny ogród, żeby się nim cieszyć, podziwiać, patrzeć na niego, relaksować się...
Ale nie przejmuj się
Ja też nie umię.

Może i bym umiała, jakby się ktoś znalazł, co by za mnie robił, gotówka na koncie a tak trzeba przyginać, niemniej, ja z tych pracusiów, co za długo nie posiedzą
Cieszę się, że inni tez tak mają

i właśnie leci demolka, wyburzanie, przestawianie i zmniejszanie kojca, wywalanie roślin
rozwalanie starej budy, garaż znika itd
pozdrawiam Mario

częściowo zrobiony nowy kojec, ale długo, zanim tu będzie ładnie, niestety, jak coś się robi, brzydkie miejsca też są

te jałowce, nazwy nie znam, do wykopania i przesadzenia, coś z nich zrobię innego, ale gdzie je wcisnąć, nie wiem, zal wyrzucić..

Nelumbo - lotos 11:15, 05 kwi 2014

Do góry
Zapewne dobry produkt, warto rozważyć. Kupowałem swojego czasu kostki do balkonowych - osmocote koreczki dom i balkon (jak pisze Przemek), wszystko było w porządku, lotosy rosły jak oszalałe, tylko woda zrobiła się "szrekowa".

I ja również wstępnie po zabiegu, jeszcze tylko siedem pojemników do rozsadzenia ...

Moja "przyziemna" :) pasja 11:12, 05 kwi 2014

Do góry
Turzyca Silver Sceprte

Morning Light (zaplątany nieproszony gość został już wyrwany z korzeniami )

Rozplenica

Gracek

Na takim etapie są moje trawy.

Wczoraj kończyłam czyszczenie turzyc.... moje plany na rabatę z jej dużym łanem zostały brutalnie zweryfikowane. Nie wiem, czy miałabym siłę, cierpliwość i czas czyści tak dziesiątki kępek .
Moja "przyziemna" :) pasja 10:59, 05 kwi 2014

Do góry
Skrzynie wypełnione. Muszę teraz zamówić ekobordy i poszukać żwirku do wysypania wokół nich. Dalej brak decyzji co do farby .

Moja "przyziemna" :) pasja 10:52, 05 kwi 2014

Do góry
Budowa "donicy" w końcu nabrała jakiegoś sensu. Dopiero po napełnieniu jej ziemią ta część zaczęła się porządkować. Mam nadzieję, że serbom spodoba się to miejsce . Każdemu domieszałam do zwykłej ziemi po 80L odkwaszonej na oborniku.

Ogród dla roślin o mocnych nerwach 10:36, 05 kwi 2014

Do góry
Melu i Gusiu - ale się naszukałam tej Kiku w zdjęciach!
No i jej nie ma, bo zawsze jest ucięta
Kupiłam zeszła wiosną z przeceny taki wysoki kiku-t i jak zasadziłam, to opadły jej liście i myślałam, że była uszkodzona i trzeba będzie wiosną wywalić…
A ona mi tek pięknie zakwitła.
Po przekwitnięciu już nie będzie taka ozdobna. Jest bardzo wysoko szczepiona, bo chciałam mieć z niej taki parasol w tym miejscu.

Tu z zakupami, kij i cztery gałązki:

Rośnie na tej rabacie - to ten kijek obok hortensji:

Kiedyś zgęstnieje i będzie piękna

Rododendronowy ogród II. 10:24, 05 kwi 2014

Do góry
Bożena.. sprawdziłam swoje piwonie koperkowe... pak pokazuje sie jak troszke wyjdą do góy.. u mnei tez na kazdym jeszcze nie ma pąku.
Wstawiam u Ciebie..byś nie musiała u mnie szukać..

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 10:10, 05 kwi 2014

Do góry
Moje dzisiejsze zakupy- pojechałam specjalnie po bukszpany- kupiłam 6 dużych sztuk. Teraz szukam miejsca na nie.

Kupiłam oczywiście jeszcze inne rośliny.

Postawić trawkę nad i... 09:36, 05 kwi 2014

Do góry
...wczoraj sadziłam dwa bluszcze kupione w szkółce na jedną ze ścian mojego domu...jedeną roslinkę posadziłam normalnie ale przy sadzeniu drugiej zuwazyłam małążółtą kuleczkę która dala mi do myslenia...rozkopałam korzeń bluszcza i zobaczcie co znalałam... masakra....dziesiątki nowo wylęgłych pędraków...mnóstwo żółtych kuleczek i to białe coś...korzeń bluszcza wypłukałam co do grama ziemi pod woda i dopiero posadziłam, drugiego odkopałam i zrobiłam to samo...wszystkie jajeczka i larwy zabiłam...dla porównania zrobiłam zdjęcie prawdopodobnie nawozu ( mniejsza kulka) i jajeczko pędraka...cała noc sniły mi sie te paskudztwa... em5 z wrotyczem muszę kupic...
...inne miejsce - wybierana ziemia pod altanę - M znalazł w czwartek kilka sztuk białych larw....trzeba znimi walczyc bo mi nowy ogród zjedzą...

zdjęcia tego co było w doniczce!!!!

ogrodoweimpresjejolki 09:20, 05 kwi 2014

Do góry
No nie ma na co czekać ...
trzeba substytuty wstawić, bo ...
nie ma obiecanego słoneczka, błękitu nieba, ..

no i teraz spojrzę na świat przez różowe okulary

Dwa ogrody 09:19, 05 kwi 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Basiu, śnieżniki też troszkę jaśnieją w trakcie przekwitania, chociaż póki co teraz są w fazie pełnego rozkwitu.
Aniu, w starym trzeba było odświeżyć rabatki
Aganiu, magnolia malutka i w tym roku nie ma pąków kwiatowych. W starym duża magnolia dopiero zaczyna pokazywać kolor, jeszcze troszkę trzeba poczekać na kwiaty
Troszkę zdjęć z tygodnia:

pięknie kwitną u mnie żeby nie te nocne przymrozki też by bylo więcej kwiatka pozdrawiam
Kwiatowy ogródek Monteverde 09:17, 05 kwi 2014

Do góry
Dzisiejsza kartka
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies