Dzięki Hanuś Majówka zimna ale się udała Azalie chyba mimo pogody się otwierają także już pewnie pachnie u Ciebie pozdrawiam serdecznie a to majówkowe kuzyneczki
Aga z kulkami ciągle myślę, bo jedyne miejsce w ogrodzie gdzie są (za wyjątkiem kulistych wiśni), to taras, więc nie wiem czy część tarasowa nie będzie przez to za bardzo kulkowa. Zobaczę.
Niestety z racji pogody - graby dalej czekają.
Tymczasem, muszę zrobić też porządek na rabacie z różami. Orliki czeka eksmisja w inne miejsce - są zdecydowanie zbyt ekspansywne. Muszę przesadzić szałwię i dosadzić bodziszka espresso - jest tego wart. Ma delikatnie różowo fioletowe kwiatki. Niestety zdjęcia nie oddają prawdziwego koloru.
Nie wiem o czym myślałaś piszac ze sie niepotrzebnie spinasz ale co by to nie było to trzeba cieszyc sie z tego co aktualnie sie ma bo goniąc za ideałem można cale zycie go nie dogonic, a przecież masz dużo powodów do radosci, zdrówko , męza, piesa ogród, piekna okolicę której urok potrafisz dostrzec.Ja mój ogród tworzyam bez pośpiechu i tylko dla siebie , okazało sie że i innym mże sie podobac i to mnie cieszy mimo ze nie oczekiwałam pochwal.
Okno jest dośc duże 2,7m na 2m i po obydwu stronach są jeszcze okna po 0,9m ( jedno z nich to drzwi na taras).Nie są to jedyne okna w salonie bo jest jeszcze jedno też duże.
Rabata pod kaliną to właściwie rabata przy kaskadzie wodnej a wyglada stale inaczej bo nasadziłam tam roślinek ile sie tylko dało żeby kwitły cały rok. W tej chwili wyglada tak
Bardzo wczesną wiosna było tak
A ten pas ziemii od gminy to nie było wcale łatwo ani tanio , ale sie udało.Pas ma niewiele ponad metr szerokości to sama wiesz jak chętni byli by dzielic ziemię , robic plany i sprzedawac.
Agatko miałaś dzis przymrozek???
Brysiu ja mam jeszcze pytanko odnośnie tego czosnku niedźwiedziego bo ja mam posadzony ,kupiłam na All ,ale on jest zdecydowanie mniejszy mam tylko 2 listka i kwitnie ,u ciebie długo już rośnie ????
Brysiu piękne foty ,niezapominajki królują w tym roku na O piękne ,fajne otoczaki tez bym takie chciała ja mam tylko kamienie polne bo takich mam pod dostatkiem ,pozdrawiam