Piotrze to już kolejne moje podejście do grzebieniastych tylko taką kolorystykę mam. W zależności od stanowiska zalecają lekki okrycie na zimę, no i wiadomo że wszystko zależy od zimy bo kłącza on ma na wierzchu.
I faktycznie ta niby zima porządnie namieszała Pierwszy u mnie zawsze kwitł w końcu kwietnia Iris pumila Cyanea, a w tym roku no niby o czasie ale inne typu SDB już prawie przekwitły Już TB mają zaawansowane pąki.
Romantycznaa dusza się odzywa w zeszłym roku róża kwitła w czerwcu, w tym roku ma już pąki i jej spektakl nastąpi w maju zapach słodki, mocny, uwielbiam go
Tu teraz sąsiada widać, ale to chwilowe bo bardzo ścięłam na wiosnę czarny bez który tu rośnie. Pieknie puscił i myślę że w następnym sezonie będzie to takie drzewo. Obok rośnie choina i dużo sumaków które tworzą szczelne parasole.
I obok kolejny sąsiad - tam mnie zasłania szałas
Ostatnia fota dotyczy przeciwnej strony i kolejnego domu: tam mam swierki, jodły i domek dla dzieci
Tak, to o jest najprawdopodobniej zawilec gajowy rośnie tu od dawna i ciągle trzeba go ograniczać, bo bardzo się rozrasta bokami, więc podejrzewam, że była wsadzona pojedyncza kępka, która bardzo się rozrosła
służę sadzonkami w razie czego
to jest strona południowa i chyba bardzo im to służy
pozdrowienia, dzięki za odwiedzinki