Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Kondzio 19:56, 26 maj 2014

Mam proźbe coś mi sie stało wiązowi i nie wiem co mam z nim zrobić
Agania 20:11, 26 maj 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Aguś buziak Piękne widoczki a duma warta dumy

Cieszę się, że Camperdownii zdrowo wygląda, bo w przeciwieństwie do niego wiąz kolumnowy coś nie wypada najlepiej, ale ogród się zawsze zmienia jedne rośliny w jednym roku rosną lepiej w drugim gorzej, ale dzisiaj, aż śpiewałam z radości, że jest tak pięknie i słonecznie..................i po ciężkim dniu pracy mogę się zrelaksować w ogrodzie............i jeszcze jak widzę kwiatuchy

Kondzio 20:16, 26 maj 2014

Przepraszam ze dopiero teraz ale obiecałem hi hi hi

Agania 20:29, 26 maj 2014

Kondzio napisał(a)
Mam proźbe coś mi sie stało wiązowi i nie wiem co mam z nim zrobić

Kondziu, to jest już poważna infekcja, górę od razu ciachnij i spal, bo źle, bardzo źle to wygląda, wierz mi, że moje wiązy też nie wyglądają po tej niby zimie najlepiej, bo miały lepsze lata, ale wykańczają je głównie szkodniki to mszyca, której żerowanie pokazują galasy czyli takie narośla na liściach, mój ma tego pełno, ale doglądałam i pryskałam tylko górskiego, trzeba robić opryski najpierw jesienią Promanal, na zmianę z cofidorem, a później wczesną wiosną, nie wiem czy go uratujesz, ale spróbować warto...........powodzenia

Mój jeszcze dość zdrowo wygląda, ale się zdyscyplinuję jesienią

jeszcze mszyc nie mam na różach........ta róża pnie mi się po holenderku ....na liściach widać te galasy

Ja stosuję oprysk wczesną wiosną miedzian na choroby grzybowe i promanal na szkodniki i lecę po całości cały ogród
Agania 20:32, 26 maj 2014

Kondzio napisał(a)
Przepraszam ze dopiero teraz ale obiecałem hi hi hi

Och jestem w raju, wreszcie nareszcie, jaki miodzio dla moich oczu, ten relaks się dzisiaj chyba nigdy nieskończy........dziękuję Kondziu
Agania 20:44, 26 maj 2014

Gabriela napisał(a)
Śliczne widoki ogrodowe i tak wcześnie kwitnie Ci lilia?
Mój barwinek z białym brzegiem rośnie jak kożuch i wcale nie ma kwiatów. Łubiny mamy takie same.

Gabrysiu, tak...... mi już zakwitła ta lilia, ku mojemu zaskoczeniu, cebule lilii podrzuca mi mama, więc takie miłe niespodzianki mnie spotykają

Mam dwa barwinki variegata, jeden drobniejszy, drugi bardziej okazały, ma większe listeczki, nigdy kwiatów nie widziałam, a tu masz niespodzianka zakwitł ten o większych listeczkach

Łubin chcę purpurowy, taki miał być, widać na glinie się tak wybarwiają wszystkie

Moja druga bylinówka rusza .....a przywrotnik oszalał przygłusza mi większość rabaty

nie wiem czy kiedykolwiek uzyskam ten angielski klimacik , który ty masz w ogrodzie

Buziak
Kondzio 20:48, 26 maj 2014

A co to za roza jest piekna
ZbigniewG 20:49, 26 maj 2014

Agata myślałem że to zieleniejący Białobok a to Janek zrobił mi takiego psikusa , kupiłem go niedawno
Agania 21:12, 26 maj 2014

Kondzio napisał(a)
A co to za roza jest piekna

Kondziu, nie wiem, nie pamiętam jak się nazywa, wiem tylko, że angielka i pnąca, ale dzisiaj miałam dobre światło i kolor tej róży jest taki jak na zdjęciu................może jeszcze znajdę etykietkę, miałam gdzieś schowane wszystkie etykiety, ale gdzie one są.............hmmm, hi,hi

Widok za oknem mam teraz przerażający, na niebo zachodzi ciemna chmura i przebijają się błyskawice, może coś nam podleje

w sumie to oczywiście przejdzie burza za Rabą, czyli w Dobczycach, a u mnie będzie tylko efektownie i groźnie to wyglądało

Jak tam twoje klony, muszę zaglądnąć, gdzie je posadziłeś, chyba już zrobiłeś fotki?

polny, którego nie chciałeś

Drumondii ci się spodobał

Kondzio 21:15, 26 maj 2014

Chcesz mnie do zawału doprowadzić i Andrzeja do bankructwa hi hi hi