Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Thuja "Aureospicata" 21:57, 31 mar 2014

Do góry
posadziłam te moje tuje, ale wydają mi się jakieś takie biedne... proszę o opinie czy mają szanse stworzyć żywopłot...

Dwa ogrody 21:57, 31 mar 2014

Do góry
Aniu, dżemu z cytryńca nie robiłam, spróbuję w tym roku zrobić nalewkę pod warunkiem, że w maju nie będzie przymrozków
Małgosiu, po pierwszej pracy w tym roku w ogrodzie czułam się podobnie, wczoraj też nieźle byłam zmęczona. Dziś nic nie robiłam, bo za późno wróciłam, ale zdążyłam odwiedzić sąsiadkę i wróciłam z łupami kwiatkowymi a to zdjęcie "różnokolorowych krokusów", same fioletowe

Zielona, cieszę sie, że kobaltowe doniczki się podobają dziś zdążyłam obsadzić tylko te, wyglądają, jakby wygrzewały plecki w zachodzącym słoneczku

Irenko, dziękuję, a pod drzewem rosną funkie, dopóki mogę wejść to nie będę obcinać gałęzi, drzewo oddziela drugą część ogrodu od podwórka gospodarczego
Kondziowy Ogród :) 21:56, 31 mar 2014

Do góry
Pierwsze co to jak dla mnie linia powinna iść tak:

Rośliny tam rosną i co z tego? Wykopiesz i przesadzisz a w puste miejsca wsadzisz plamami coś nowego
Co do zraszacza podpytaj Danusię, z pewnością Ci podpowie co i jak, a jak nie to zostaw zraszacz tam i najwyżej będziesz dolewał
Ogrodowe skarby 21:54, 31 mar 2014

Do góry
Betka napisał(a)

Już już pokazuję .....na razie stoją puste nie wiem co w nie posadzić . Raz mam ochotę na bratki a raz na kulę bukszpanu lub żywotnika zach. Danica muszę się zdecydować hihihi a może posadzę dopiero jakieś pelargonie lub surfinie ??? Nie wiem!

Hehe te same donice wczoraj w tesco dotykałam ale nie kupiłam bo u mnie wieje to na chwilę by były ale ładne są.
Od początku... 21:53, 31 mar 2014

Do góry
a tu moja rabata przed domem. bardzo proszę o rady co dosadzić, przesadzić żeby jakoś wyglądała. kosodrzewina to moja duma -ma już 3 lata, brązowiały jej igły a ja ją jakimś cudem uratowałam

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:51, 31 mar 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Witam w poniedziałek - chyba najmniej przyjemny dzień tygodnia Pracowity tydzień przede mną i pewnie przed Wami też - dlatego życzę Wam powodzenia Zostawiam dla Was tulipany

hehe jutro jest prima aprilis
Moja "przyziemna" :) pasja 21:50, 31 mar 2014

Do góry
Dziś nie podziałałam zbyt długo w ogrodzie, wróciłam późno i gdyby nie zmiana czasu, nie zrobiłabym już nic, a tak... jakiś pozytywny akcent zaliczyłam .

Najbardziej jednak cieszy mnie zdalne załatwienie świerków - wymiana telefonów i mms-ów z moim ogrodnikiem . Będą już jutro o 7 rano, więc przed pracą jeszcze się z nimi zobaczę .

Od początku... 21:47, 31 mar 2014

Do góry
tu jeszcze w doniczkach. co o nich myślicie? bo nie wiem czy dobre kupiłam...

Nasz zielony skrawek i mój ogrodowy bakcyl 21:47, 31 mar 2014

Do góry
Może ktoś jednak rzuci okiem na tą rabatkę od strony południowo - wschodniej i coś poradzi w sprawie obsadzeń.....plz

Dziś wylądowały na niej 3 irgi i 3 ogniki szkarłatne posadzone w grupach.

Jestem na etapie kształtowania jej drugiej części.

Cała przyczepka kory świeżo przywiezionej z tartaku już na nią czeka:

Czy mogę już opryskać nawozem dolistnym te iglaczki posadzone 3 tyg.temu?

Czy "BIOPON iglaki" bedzie odpowiedni?
Mój 4 arowy azyl... 21:45, 31 mar 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

narcyzy - ich fotki nigdy mi się nie udają

Basiu nie jesteś sama, mnie też
jak już pięknie u ciebie, masz dużo kwitnących
pozdrówka
Od początku... 21:44, 31 mar 2014

Do góry
moje aureospicata troszkę biednie wyglądają
Ogrodowe skarby 21:42, 31 mar 2014

Do góry
A oto część ogrodu a raczej podwórka. Nie pokazuję tego miejsca ponieważ nie jest reprezentacyjne!
Dwa lata temu posadziłam szmaragdy mam plany co do tego miejsca. Póki co to dzieci mają raj w swoim bałaganie . Jak minie czas piaskownicy i huśtawki posadzę coś przed tujkami ....już mnie kusi alecz wiem że moje niszczyciele wszystko podepczą hihihih więc miejsce sobie czeka na lepsze czasy
W tedy jak sadziłam szmaragdy położyliśmy trawę z rolki dwa gatunki jak widać jedna marniała, marniała aż jej prawie nie ma a druga poradziła sobie świetnie przynajmniej zielona

Joaśki ogród z wyobraźni - początki 21:41, 31 mar 2014

Do góry
Joaska napisał(a)

może tak się uda podzieliłam jpega

Dla mnie ten plan jest świetny!
Życzę dobrych wyborów i ... wytrwałości w dążeniu do ideału, i takich kompromisów, by Ciebie zadowoliły, jest tyle sposobów na zmianę zdania u męża.
Działka wkoło Lubczyka :) 21:40, 31 mar 2014

Do góry
kitek81 napisał(a)

też go mam a właściwie eM, dostał w prezencie imieninowym
Kasiu ale się rozszalałaś ale fajnie, ogród ci szybko sie zagęści
pozdrawiam pracusia
Makowo na Kociewiu 21:37, 31 mar 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Makkasiu, teraz cięłaś już bukszpany?

Widać, że ogrodniczka pracowała. Ja jeszcze niczym nie nawoziłam. Może podsypię mączką rogową. Jakoś jeszcze nie czuję, że to już wszystko tak należy robić (ciąć, kopczyki rozgarniać, nawozić itp.).
Zaskoczyła mnie ta wiosna.

Ewuniu, delikatnie cięłam bo mnie jesienne odrosty denerwowały ale jak widzisz na załączonym zdjęciu nie wszystkie poszły pod nóż

Ja też mam wrażenie, że to wszystko za szybko ale makowo naprawdę jest całe w pąkach
Makowo na Kociewiu 21:36, 31 mar 2014

Do góry
makkasia napisał(a)

Jałowiec został parę dni temu podstrzyżony i zostały dosadzone wrzosy - jałowieć staram się ciąć w kostkę
tutaj widać jak go ciachnęłam

a było tak

Pociachałaś super ale dla czego ja nie widzę trawki ?tez pociachana?fajnie się komponowała na rabacie;dpozdrawia czytająca i mało pisząca zawsze na bieżąco
Mój 4 arowy azyl... 21:34, 31 mar 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Dziś na działce niemal chwilę byłam, po roślinki pojechałam, ale nie omieszkałam kilku fotek zrobić.

Na morelce pokazało się kilka kwiatków

Pokazała się Sangwinaria kanadyjska

i biały fiołek motylkowy

zakwitnie biała bergenia od Gabrysi

Basiu ale kwiecia pełno mam dwie sangwinarie i ani śladu, żeby cosik wyszło, bergenia biała malusieńska jeszcze, żagwinu tu nie mam sasanka jeszcze w pąkach ale za to malusieńka gęsiówka zakwitła zdjęcie wstawiłam białych fiołków też tu nie mam pozdrówka
Mój 4 arowy azyl... 21:29, 31 mar 2014

Do góry

i zawilce przed działką
Ogrodowe skarby 21:29, 31 mar 2014

Do góry
Nikita napisał(a)
Beatko pokazuj nowe donice...coś już w nich sadziłaś?
Pozdrawiam bardzo, bardzo wiosennie

Już już pokazuję .....na razie stoją puste nie wiem co w nie posadzić . Raz mam ochotę na bratki a raz na kulę bukszpanu lub żywotnika zach. Danica muszę się zdecydować hihihi a może posadzę dopiero jakieś pelargonie lub surfinie ??? Nie wiem!

Miejska ogrodniczka :) 21:29, 31 mar 2014

Do góry
Internet hula, więc jeszcze kilka zdjęć

Tak kwitły moje Rh w ub. roku. W tym roku spodziewam się mniej kwiatów, bo je zmniejszyłam dość poważnie

Magnolia jeszcze w pąkach

Barwinki - lubie bardzo. Chciałabym mieć też różowe

Szafirki

Moja wiekowa thuja. Lubię jej pień, tworzy taką naturalna ławeczkę, można sobie na nim przysiąść w cieniu i pomyśleć: raaany, ile ja jeszcze mam roboty

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies