Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród, który ciągle zmieniam

Ogród, który ciągle zmieniam

asiach 17:29, 10 maj 2014

Jag_58 napisał(a)
zakręcik

wisteria i rozrośnięty bluszcz

pastorały paproci a za nimi parzydło leśne

kwitnąca jarzębina

glicynia wprost przepiękna a paproci moc
asiach 17:32, 10 maj 2014

Jag_58 napisał(a)

Anek dzięki , ale do parku to jeszcze daleka droga a jak lubisz widoczki to dla Ciebie

Te widoki są przepiękne - tak Anek masz rację park krajobrazowy
Czuje się wielkość
asiach 17:38, 10 maj 2014

Jag_58 napisał(a)
Asia ścieżka dla Ciebie wysypana trocinami

trójsklepka -ogrodowy storczyk ,ładnie już wypuścił liście

moje ozdoby ogrodowe

Twoje ozdoby ogrodowe powalają ha ha ha
A ścieżka prawie jak w lesie.
asiach 17:40, 10 maj 2014

Masz bardzo piękny ogród. Chyba wiekszy od mojego. A ile masz m2, czy arów, czy hektarów? Nigdzie tej info nie znalazłam. Ale wygląda na Wielki
Jag_58 18:07, 10 maj 2014

akanta napisał(a)

Zerkam na kącik paprociowy ,szczególnie o tej porze....no nie mogą nie zachwycać .Na swoje też zerkam z sentymentem bo to były pierwsze roślinki ..no i lipa przyniesiona z lasu do ogrodu.Za trawkami chyba nie przepadasz Jagódko? Dziś na targu roślin kupiłam czerwonolistne penstemony z białym kwiatem /w fazie przed kwitnieniem/ no bo ja dzwoneczki uwielbiam.Korciło mnie znowu na trawki ale jeszcze się powstrzymałam bo deszcz mnie zniechęcił do dalszych zakupów.

Aniu paprocie to moje ulubione roślinki leśne bo wprowadzają taka lekkość i zwiewność nie mówiąc już o tych ślicznych pastorałach Aniu ja trawki mam ,miskanty ,rozplenice ,imperate ,kosmatkę olbrzymią,kostrzewę siną ,turzycę , mus zrobić im zdjęcia ,ale dopiero jak będą mieć swoje 5 minut ,czyli jak będą kwitnąć
Jag_58 18:14, 10 maj 2014

asiach napisał(a)

Czy te rh radzą sobie z kwitnieniem?
Czytałam, ze rh, hortensje, azalie powinny roznąć w cieniu lub pólcieniu. A gdy ja tak posadziłam to nie kwitły i z roku na rok były tylko gorsze
Przesadziłam w miejsce gdzie jest więcej słońca, mnie korzeni od drzew i od razu zrobiły się lepsze. Mam co prada jeszcze pod drzewami i tak dogorywają. Z pięciu azali kwitnie tylko jedna. A nawożę i podlewam a pomimo to ma za mało światła (trochę od zachodu- to stanowcza za mała)

Asiu jeszcze nie wiem ,ponieważ w tym zmuszona byłam podciąć gałęzie sosnom już 15 letnim ,wtedy chciałam te puste miejsca jakoś zagospodarować ,stąd pomysł na rh i funkie .
Te rh ą młode i nie kwitły ,życie pokaże czy trzeba będzie je przenieść czy nie ,chociaż one maja tak całkiem dużo światła

Jag_58 18:18, 10 maj 2014

asiach napisał(a)
Masz bardzo piękny ogród. Chyba wiekszy od mojego. A ile masz m2, czy arów, czy hektarów? Nigdzie tej info nie znalazłam. Ale wygląda na Wielki

Asiu ogród ma 5200m2( 52 ary) jest spory i proporcjonalnie dużo kosztuje pracy jest jeszcze część ,której nie pokazywałam tam mamy domek ogrodnika i nowo założoną winnicę ,ale to już domena mojego M na pewno ją pokażę
Asiu cieszę się ,ze moje ozdoby ogrodowe sie podobają są słodkie
Asiu ścieżka jest w takim małym lasku ,zagajniczek można powiedzieć
Jag_58 18:52, 10 maj 2014

Kapliczka ogrodowa ,dzieło mojego M

trzmielina ,przywrotnik i wcisnęła się azalia

czy to sie zanosi na przyjaźń ,czy wręcz odwrotnie????

wiązówka błotna
Jag_58 19:06, 10 maj 2014

obwódka z przywrotnika w innym miejscu,przy wejściu do lasku-zagajniczka

tamaryszek

jak różowe perełki

zakątek z boku domu
asiach 20:45, 10 maj 2014

Jag_58 napisał(a)

Asiu ogród ma 5200m2( 52 ary) jest spory i proporcjonalnie dużo kosztuje pracy jest jeszcze część ,której nie pokazywałam tam mamy domek ogrodnika i nowo założoną winnicę ,ale to już domena mojego M na pewno ją pokażę
Asiu cieszę się ,ze moje ozdoby ogrodowe sie podobają są słodkie
Asiu ścieżka jest w takim małym lasku ,zagajniczek można

Jagoda ja ma 20ar i czasami myślę, że nie podołam. Stale można robić i robić. Jak wydaje się, że jest zrobione za chwilę muszę wrócić i od nowa praca - niekończąca się bajka
Ciebie podziwiam, że dajesz radę z taką powierzchnią. Gratuluję tak pięknego, dużego ogrodu
Podziwiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies