Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Tosi

Ogród Tosi

atena35 10:24, 10 maj 2014

Królowe jeszcze nie opadają. Pomiędzy nimi widać korony cesarskie - przysmak moich ślimaków

Ballade, które mi kojarzą się z dziecięcymi rysunkami też jeszcze stoją, za nimi różaneczniki "Daniela" - widać, które z tego roku a który ubiegłoroczny

No i różowo-białe, tylko kilka takich jak się spodziewałam
Selly 14:39, 10 maj 2014

atena35 napisał(a)
Nową setkę postanowiłam uczcić pokazaniem mojego warzywnika

Uroczy ten twój warzywnik
nicol21 16:36, 10 maj 2014

atena35 napisał(a)
Będą też poranne zdjęcia ogrodu Tosi
Zacznę od czosnków.

malutkie, pomyliłam je z cebulą -

a zdążyłaś twarożek ze szczypiorkiem zjeść ?

Rabatki i donice super!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
A_gawa 17:27, 10 maj 2014

atena35 napisał(a)
Pierwsze zakupy - byłam strasznie zestresowana.
Postanowiłam, że kupię tylko tyle roślin ile dam radę dzisiaj posadzić i tylko takie, które mam w projekcie.

Udało się kupić prawie wszystkie roślinki na jedną część donicy wokół tarasu.
Mam pierwsze kulki bukszpanowe jupi
Nie było małych cisów i nie było żurawek Berry Smoothi, ale mam nadzieję dokupić później.

Ja także dołączam do grona wielbicielek Twojego ogrodu. Realizujesz go krok po kroku, czerpiąc przyjemności przez 'wieczność' Czy nie byłoby nietaktem zapytać jaka odmiana trzmieliny jest na Twoim zdjęciu? Również mam wielką chrapkę na projekt Danusi. Są klarowne, zachwycające etc., etc. Wydaje mi się, że właśnie zaczynam odkładać pieniądze do świnki skarbonki na projekt.
margi 21:17, 10 maj 2014

Gratuluję kolejnej seteczki
Madzenka 23:02, 10 maj 2014

Nie ważna wielkość ale jakość warzywniaka
Mathildis 00:21, 11 maj 2014

Kompozycja warzywek w doniczkach wygląda ślicznie...
QoN prezentują się pięknie na tej rabacie...
Poogladałam też tuje i widzę że tylko jedna dochodzi jeszcze do siebie po zeszłorocznych dolegliwościach.
Kolejnej setki gratuluję
eda 00:59, 11 maj 2014

pięknie Atenko trud się opłacił teraz podziwiać i obcinać
Super donice warzywkowe Sookojnej nocki życzę
margi 18:17, 11 maj 2014

Ślicznie Tosiu gratuluję,wiem że zamawiałaś rośliny ze szkółek możesz dać namiary?W ubiegłym roku zamawiałam z lili wodnych było wszystko O.K.w tym roku musiałam odesłać przesyłkę, bo nie dotrzymali warunków umowy
MamaMagda 22:41, 11 maj 2014

zazdroszczę konsekwencji! ja tez probuję nie kupować tego czego nie mam w planie - ale z roznym efektem