Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Funkie - Hosta 08:43, 30 kwi 2014

Do góry
andzia napisał(a)
Piotrze, Blue Ivory wygląda cudnie, nie mam więc zapisuję do listy hostowych chciejstw
Widać, że u Ciebie mają cieplej, bo moja June dopiero co kły wystawiła z ziemi.

"Blue Ivory" w sezonie jeszcze bardziej zyskuje - trzyma wybarwienie przez cały sezon, nie przypala liści i nie jest jadalna dla ślimaków, ale te to wiadomo trzymają się z daleka od wszystkich niebieskich liści. Super hosta jak i też "June" w sezonie...

W tym roku hosty wystartowały chyba nie tylko u mnie, dobre 2 tygodnie wcześniej. A jeszcze mam rabaty z hostami cienione przez drzewa liściaste i teraz w kwietniu słońca na nich pełno. "Grand Master" rozwija się w oczach...

a "War Paint" to już całkiem w formie...

Pozdrawiam,
Piotr
Ogród ogrodniczki 08:41, 30 kwi 2014

Do góry
Agatko,owszem,nieskończone.I nie wiem kiedy będzie skończone.
Kamień przygotowany jest na murek oporowy pod czerwonym klonem japońskim.
Myślę że znasz to miejsce.Teraz dodam kilka fotek dla przypomnienia.

Ścieżka biegnie za drzewa. Właśnie zza drzew było zrobione tamte mgliste zdjęcie.
Dziś pogoda ładniejsza to i zdjęcia ładniejsze.

Ogrodnik Mimo Woli cd 08:38, 30 kwi 2014

Do góry
Aniu, zaglądam i pozdrawiam!
Zobacz jak maliny od Ciebie szaleją!
Kule, ozdoby, płotki, rzeźby do ogrodu 08:35, 30 kwi 2014

Do góry

jeżyk zrobiony z butelki po mineralnej
Ogród z łezką 08:32, 30 kwi 2014

Do góry

Kubuś jeździł wczoraj na traktorze Ale miał radochę !!!

Haga już zaczyna i przed furtką córcia dosadziła barwinka

Zdjęcie gotowej huśtawki, na gotowym miejscu nie zgrane jeszcze...potem pokażę. Aaaa i eMuś wziął się za kanciki Trawa mu "na kostkę nie będzie włazić"...ale to potem pokażę

Teraz tylko do Was i uciekam...okna
Ogród Magdalenka 08:29, 30 kwi 2014

Do góry

Ogród z łezką 08:28, 30 kwi 2014

Do góry
I c.d.

Huśtawka jeszcze w trakcie roboty. Tu jedno z miejsc, na którym ją przymierzaliśmy

Ogród Magdalenka 08:27, 30 kwi 2014

Do góry
Cudaki
Ogród z łezką 08:22, 30 kwi 2014

Do góry
Po wczorajszej ogromniastej burzy bardzo mokro, a mam plewienie róż do dokończenia. Mus poczekać trochę, ale nie będzie to czas stracony. Powolutku trzeba zacząć zaległe mycie okien. Po troszeczku
Moje nowe firanki czekają przecież
A w ogrodzie...wszystko posadzone Córcia pomogła, wczoraj pojechali, ale cisza w domu...brakuje mi wnusia
M w tym czasie skończył huśtawkę, ale lataliśmy z nią po ogrodzie, usilnie szukałam dla niej miejsca. Bo ja tej huśtawki nie planowałam...eMuś, okazało się, ma jeszcze jedną umiejętność...wykonywanie różnistych siedzisk z drewna Najpierw ławka, teraz huśtawka...nie mogłam go zniechęcić...ale miejsce znaleźliśmy najbardziej optymalne. I już sobie stoi, i cieszy
Buki tak jakby ruszyły, mam nadzieję, że mi się nie wydaje...
A teraz relacja zdjęciowa.

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 08:02, 30 kwi 2014

Do góry
Agania napisał(a)

Moja nowa magnolka sie dopiero rozwija, ciekawe czy będzie miała chciaż jeden kwiat

Klonik w wiosennych listeczkach

ładnie wyszedł na tym zdjęciu na tle wody pozdrawiam
Marzenie o... 07:59, 30 kwi 2014

Do góry
kasiula79 napisał(a)

Ale cudne tulipany! gdzie wynalazłaś taką odmianę?
Ja po wycieczce do holenderskiego Keukenhof zakochałam się w tulipanach peoniowych - dwa podejścia robiłam do nich kupując przez Allegro ale niestety w żadnym z przypadków nie wyszły pełne
Moje spełniające się marzenie 07:51, 30 kwi 2014

Do góry
ale masz śliczną serduszkę ja też taką miałam 4 lata temu a dziś już wieeeelki krzak się zrobi, tak duży że w ubiegłym roku połowę babci oddałam
ona rośnie strasznie szybko - minus, że latem nie jest taka okazała

Ania_ogrodniczka napisał(a)
Dzisiejsze zakupy, wymarzona serduszka okazała

Opuchlaki 07:51, 30 kwi 2014

Do góry
To ja wkleję też zdjęcie gadziora , którego wczoraj znalazłam na mojej żórawce , chyba matka z dzieckiem opuchlak czy nie ?

Ogród z łezką 07:44, 30 kwi 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Gdybym wiadomość od Gosi przeczytała...nie musiałabym zawracać głowy telefonami...ale Krzysiu z Gosią poprowadzili nas do pani z żurawkami jak po sznurku

I mam Buchanani też I lewkonie białe sztuk 10 Jeszcze mi się przykleiły 4 cebulki liliowe...bo jak tu nie brać lilii Św. Józefa po 8 zł???

i przymiarka

Toż mam nadrabiania zakupy fajne, oj trawki będą cieszyły lilie też a żurawki cudne, ale czy wytrzymają nasłonecznienie napisz mi na PW gdzie w końcu zakupy robiłaś
a i mam jeszcze jedno pytanie- czy tam gdzie kupujesz róże są też na pniu szczepione ? w Pisarzowicach były po 45-65zł
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:37, 30 kwi 2014

Do góry

Na ostatnim zdjęciu liatry

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:35, 30 kwi 2014

Do góry
I takie tam

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 07:33, 30 kwi 2014

Do góry
Kilka porannych fotek - póki bateria nie padła. Dzięki Mariolko że mnie namówiłaś na fotki tulipków, bo bym nie wzięła ładowarki do aparatu na weekend

Dla Ciebie tulipki

Tych host mam dużo, jakby ktoś chciała chętnie się podzielę.

klon palmowy
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:33, 30 kwi 2014

Do góry
Dorobiłam się przedwczoraj datury.
Przecenione w Obi to jak nie wziąć hahahahaha

I teraz zastanawiam się w jaką ziemię, dac pani powiedziała że zwykła kwiatowa pomieszana z gliną .
Musze doczytać i wsadzić. A i jeszcze nie wiem jaka doniczka musi być duża (taką mam wolną) czy raczej dac mniejszą?

Jak duża to czy mogę ją podsadzić jakimiś mniejszymi kwitnącymi???hmmmmmmmmmmmm

Z zakupów, ale nie mam zdjęcia, bo liche hahahaha
Na bazarach wczoraj dorobiłam się kolejnych prymulek. Za 9 zł kupiłam chyba z 10 .
Jedna biała której jeszcze nie mam żółte i czerwono żółte
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:28, 30 kwi 2014

Do góry
Jeszcze z ogrodowych gadżetów , ale do domu.
Dorobiłam się klatki do której trafi bluszcz - pomysł ukradzony od Zielonej Marty
Za co jej dziękuję, bo czaiłam się na zakup ale nie wiedziałam co z ta klatka miałabym począć hahahaha

Bluszcz już jest ale nie ma jeszcze odpowiedniej doniczki
Jak znajdę to się pochwalę

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 07:28, 30 kwi 2014

Do góry
laurowisnia napisał(a)

Teraz wiem, że na pewno zakwitnie, nic nie robię tylko czekam.
Dzięki za rady, tylko u mnie nie problem z nawożeniem, ale z zalaniem, woda znalazła sobie ujście przy mojej magnolii i wypłukała ziemię z korzeni centralnie pod pniem, nie od razu to zauważyłam, a było to w okresie zawiązywania pąków i tak się skończyło.
Magnolie jeszcze kwitną u Ciebie, ale klony przejmują pałeczkę - możesz mnie nimi kusić.

Moja nowa magnolka sie dopiero rozwija, ciekawe czy będzie miała chciaż jeden kwiat

Klonik w wiosennych listeczkach

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies